Меѓународно движење против промена на името

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333

Груевски: Овој народ е господар на овој простор

„Не постои закана која може да не натера да направиме штета на државните и на националните интереси, во однос на името и во однос на интегритетот. Не знам како да им објаснам дека во оваа држава, освен политичари и влада, има и два милиони живи души, кои размислуваат со своја глава, имаат свои потреби, имаат свои ставови и свои чувства и јас не знам што планираат со нив.

-Колку и да им изгледаат малку во споредба со жителите на други држави, тие два милиони граѓани, овој народ, а не политичарите и колумнистите или мисионерите, овој народ, каков, таков е господар на овој простор и тој одлучува за своето име и за својот идентитет“, изјави Никола Груевски.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891

Груевски: Овој народ е господар на овој простор

„Не постои закана која може да не натера да направиме штета на државните и на националните интереси, во однос на името и во однос на интегритетот. Не знам како да им објаснам дека во оваа држава, освен политичари и влада, има и два милиони живи души, кои размислуваат со своја глава, имаат свои потреби, имаат свои ставови и свои чувства и јас не знам што планираат со нив.

-Колку и да им изгледаат малку во споредба со жителите на други држави, тие два милиони граѓани, овој народ, а не политичарите и колумнистите или мисионерите, овој народ, каков, таков е господар на овој простор и тој одлучува за своето име и за својот идентитет“, изјави Никола Груевски.
:oeoeoe::oeoeoe: Душмани (посебно до "Македонците") кои и мислат лошо на својата држава.. Кога тогаш ќе се видиме пред судот на народот.. Нема да избегате.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Интересно е, како опозицинерите ова го сватија како закана.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
не е закана, баш напротив......................., но пак си се прашувам дали Гwујо знае што се 500 кила???? :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Дали опозиционерите ќе покажат со некој гест дека ги почитуваат националните интереси и интересите на народот за зачувување на името како предност пред зачленување во унијата. Зборовите на овој човек можеби се само зборови...во ветер...но досега нема предадено ниеден симбол, ниту смета дека името треба да се смени. Истото, со други зборови го посочи и Вељановски. Впрочем, доволно е да се погледнат написите во позициони и опозициони медиуми (нго-ата и т.н. експерти) па да се состави една слика за интересите...во моментов таква е состојбата, за понатаму ќе видиме.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Дали опозиционерите ќе покажат со некој гест дека ги почитуваат националните интереси и интересите на народот за зачувување на името како предност пред зачленување во унијата. Зборовите на овој човек можеби се само зборови...во ветер...но досега нема предадено ниеден симбол, ниту смета дека името треба да се смени. Истото, со други зборови го посочи и Вељановски. Впрочем, доволно е да се погледнат написите во позициони и опозициони медиуми (нго-ата и т.н. експерти) па да се состави една слика за интересите...во моментов таква е состојбата, за понатаму ќе видиме.
Нема, бидејки жалната слика во „опозицијата“ не го дозволува тоа. За нив народот не знае што сака и треба возвишените од опозицијата да ги водат. Каде сакаат и каде мислат они дека е правилно, таму треба народот - а не во обратна насока. Тука е и цел проблем со опозицијата и нема да мрднат од место се додека ова не го поправат. Секојдневно зборуваат за тоа како народот пати, но истовремено дека само тие (а не народот) знаат што е добро за Македонија (иако Македонија е створена од истиот тој народ).

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Нема, бидејки жалната слика во „опозицијата“ не го дозволува тоа. За нив народот не знае што сака и треба возвишените од опозицијата да ги водат. Каде сакаат и каде мислат они дека е правилно, таму треба народот - а не во обратна насока. Тука е и цел проблем со опозицијата и нема да мрднат од место се додека ова не го поправат. Секојдневно зборуваат за тоа како народот пати, но истовремено дека само тие (а не народот) знаат што е добро за Македонија (иако Македонија е створена од истиот тој народ).
Точно, никогаш нема да ги разберам зошто се толку глупави. Тие се во право а народот греши и сега ќе го убедуваат дека не е во право. Им останала навиката на елитизам, нарцисоидност и со понижување и надменост гледаат кон народот.
Во основа нивен став е ние сме добри и се знаеме само нардот ни глупав и не разбира што е добро за него.:uvo: Ние чиниме народот не го бива на кратко.Целосно Налудничава работа. Жално е за Македонската Демократија да имаме ваква опозиција. Не ни нуди никаква можност за подобрување и промена на власта на подобро нешто кое Македонскиот народ го залужува ние не ми го овозможуваат. Навистина Жално....

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Колку сме наивни..како држава.. се чудам и мака ми е.. Како бе може да дозволуваме,на секое копито од страна,да дојде, да не подбуцне,да ни направи беља во државава, да ни каже дека ние сме "кривите" кои го кочиме процесот и да си отиде... Оној Талер, со кои муда го пуштија у сред парламент он од нас да прави будали... да дроби зелени. Значи се потврдува полека тезата од која најмногу се плашев...дека ќе не натераат самите да си го смениме името :kesa: и идентитетот

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Оној Талер, со кои муда го пуштија у сред парламент он од нас да прави будали... да дроби зелени. Значи се потврдува полека тезата од која најмногу се плашев...дека ќе не натераат самите да си го смениме името
и идентитетот
Тука гледам делумно и наша вина (на избраниците). Неам гледано негов говор во собрание, но зошто побогу не го исвиркаа барем оние кои се против вакви тези? Нашите меѓусебе ќе се испотепаат дури и за најбанална точка, а кон вакви личности се клањаат/смешкаат/подлизуваат како да е дојдена самата кралица.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Тука гледам делумно и наша вина (на избраниците). Неам гледано негов говор во собрание, но зошто побогу не го исвиркаа барем оние кои се против вакви тези? Нашите меѓусебе ќе се испотепаат дури и за најбанална точка, а кон вакви личности се клањаат/смешкаат/подлизуваат како да е дојдена самата кралица.
Lurtz подобро и што не си го гледал, ја качив 200 притисок.. дробеше пред 3 дена.. и нормално,место да му одржат лекција,дека неможе у наш парламент да ни јаде боранија, нашиве медиуми рипнаа одма против ВМРО и владата, како можеле да дозволат да не го слушаат Талер,узбуна од прв степен, на ударните вести на А1, Алфа, Шпиц,Време...:tapp:
Зошто не отиде у грчкиот парламент па таму да дроби... него неее, знае он каде е лабаво и каде се овците за стрижење

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Naj ubo e ovoj problem da se resi megu Grcija i Makedonija, bez da se mesa nekoja zemja od nadvor, pa se posle se nadevam deka ke se najde nekoe care za novoto ime na MK.. A i Gruevski treba da bide po fleksibilen,, zatoa sto zemjata ja vodi vo kon temnina..

E

emission

Гостин
Naj ubo e ovoj problem da se resi megu Grcija i Makedonija, bez da se mesa nekoja zemja od nadvor, pa se posle se nadevam deka ke se najde nekoe care za novoto ime na MK.. A i Gruevski treba da bide po fleksibilen,, zatoa sto zemjata ja vodi vo kon temnina..
Најубаво е малцинствата да не им се мешаат на Македонците , бидејќи Македонците не се дрзнуваат да тресат вакви глупости во земјите во кои живеат.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Најубаво е малцинствата да не им се мешаат на Македонците , бидејќи Македонците не се дрзнуваат да тресат вакви глупости во земјите во кои живеат.

Jas sakam Makedonija da stane clenka na NATO i toa poveke od tebe,a ne da propaga.. Ubavo ke e da se zacuva ustavnoto ime,ama i samite gledate deka ova radikalna politika na Gruevski ne cini, i moze da nosi teski posledici niz celiot region.. Veke ima i predupreduvanja i od SAD i od EU i od NATO.. Daj boze Makedonija so ustavnoto ime da se integrira vo NATO, ama ne veruvam..

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Не е само политика на Грувески, ова е и наша волја...барем на оние што колку толку мислат пред да________
И јас ја сакам Македонија у НАТО (што и да значи тоа, да не се двоиме од останатиот свет) ама Македонија. Не северна или бивша или република Скопје...само Македонија, не барам многу :)
Македонија би требало со своето уставно, природно, прастаро име да влезе, поинаку е се само не влез на Македонија во тие сојузи. Предупредувањата нивни да простите, не ми се ниту на опашката затоа што долго време трпиме сиромаштија, прљавштина, криминали, бедотија на духот, пад на моралот...едноставно навикнати сме на мизерија, закани и предупредувања. И ние, а покрај нас повозрасните и нашиот подмладок.

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Naj ubo e ovoj problem da se resi megu Grcija i Makedonija, bez da se mesa nekoja zemja od nadvor (1) , pa se posle se nadevam deka ke se najde nekoe care za novoto ime na MK (2).. A i Gruevski treba da bide po fleksibilen (3),, zatoa sto zemjata ja vodi vo kon temnina..(4)
(1) За ова се согласувам, имаме спор кој се води во ОН нема потреба од други да се мешаат и да кумуваат што и како треба да се справуваме со спорот.

(2) Прво треба да се најде некое име па да се реши спорот, не може да се реши спорот па да се најде името за Македонија. Или не ти ја сваќам поентата. Не е битно. Во секој случај јас мислам да не се лажиме Грција нејќе да се реши спорот. Посебно не сега во ваква катастрофа што им е земјата, уште да се реши спорот во наша полза (да не се лажиме) не се наивни грчките политичари. Им пропаѓа земјата а тие да попуштаат во спорот. И така имаат секој ден демонстрации уште спорот да го изгубат мислам дека глави ќе висат на плоштадите таму. И кога тие не попуштаат одиме на третото во постов

(3) Значи треба сега ние да попуштаме т.е. Груески да биде пофлексибилен????????????? Знаете што барате со ваквите барања. Ни ја искршија кичмата во 95та, ни го сменаја знамето, името (не кажаја ни за колку пари) и сега ние да попуштаме. До кога???? Ај кажи ми до кога? Еднаш треба да се стави крај на тоа. Сега со ова барање треба да ја НЕМА кичмата и се ќе биде ОК? Тоа едноставно не може да се случи. Лесно е да кажеш ајде да бидиме флексибилни??? Што значи тоа, за мене се празни зборови. Ако има некој идеја нека ја напише ова треба да прифатиме тоа треба да одбијаме..., ама кога тоа ќе го напише не само напамет, туку да разгледа што нуди грција. Има многу политичари во земјава што изјавите им се ко за во детска градинка, мислат уште со убав збор и напишан текст во некој весник ќе го убедат граѓанинот. Забораваат дека овде има образован народ што може да мисли со своја глава. Како да реагирам на изјава: зацементирајте го идентитетот и јазикот и од мене имате бланко за името. Реакција моја: е ај де ако си маж зацементирај го ама гркон вика неееееееееееееееееее. И ми продаваат пуфки на ТВ, ко јас да сум неписмен, а тој знае се. Едноставно помина тоа време, едноставно не било толку едноставно да се ветува на празно и да се победува!!!!

(4) Која е темнината? Што е темнината???? Недостаток на светлина???? Што симболизира темнинава во твојов пост, што сакаш да кажеш? Дај немој само сеење страв, црни сценарија. Едни пробаа со такви кампањи, не успееја, други пробаа и тие не успееја. Не знам која е филозофијата со заплашување да се дојде до некоја цел. Мене ми звучи доста мафијашки.

Kajgana Shop

На врв Bottom