Меѓународно движење против промена на името

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Ајде спуштете топка сите.

Форумот е да дискутираме.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Forumot e za diskusija, soglasno pravilata, KRAJ.

Nema da se zatvori i ovoj podforum poradi nedonosenkovci koi ne znaat da diskutiraat na tema, tuku moraat svoite frustracii da gi lecat izvitoperuvajki ja sekoja tema.

Член од
10 декември 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Forumot e za diskusija, soglasno pravilata, KRAJ.

Nema da se zatvori i ovoj podforum poradi nedonosenkovci koi ne znaat da diskutiraat na tema, tuku moraat svoite frustracii da gi lecat izvitoperuvajki ja sekoja tema.
леле леле леле, останаа само твојте постови. протарашкај по темите имаш многу за бришење. форумов прерасна во мегафон на пријателите на ГАЗДАТА!!! поздрав, некој има и попаметна работа од задоволување на фрустрациите на ГАЗДАТА и неговите пријатели.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
леле леле леле, останаа само твојте постови. протарашкај по темите имаш многу за бришење. форумов прерасна во мегафон на пријателите на ГАЗДАТА!!! поздрав, некој има и попаметна работа од задоволување на фрустрациите на ГАЗДАТА и неговите пријатели.
Леле, леле, леле...

Ако имаш попаметна работа, не се регистрирај повторно. Ако бога знаеш.

Некој има попаметна работа отколку на ликови кои наместо да одат на сесии кај психијатар, истураат фрустрации по форуми пошто е бесплатно.

Форумов е создаден како место за дружење, размена на мислења и место на кое членовите доаѓаат да се забавуваат, а не да се напнуваат. Сајтот е ориентиран кон забавни содржини, а не кон политички. Инка да не треба за некој да сфати? Незнам што не е јасно. Имате купче медиуми кои живеат од и за политика, имате мал милион други форуми, лечете си фрустрации таму. Не можете да го претворате форумов во нешто што не е, и нема да биде, затоа што вас така ви кефнало. Ниту е шер енд кер департмент, ниту е установа за лица со посебни потреби.

На крајот од краиштата, бујрум, мрднете со прстите и направете си форум по ваша мерка, пицнете го профи по ваши фантазии и кењајте до бесвест.

Поздрав,
Фрустрираниот (од ретардираните).

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
и шо сеа,ами дека е дискусијата, на нашки кажано муабетењето:jaj:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Не сакаме богаство, не сакаме пари,
тук сакаме слобода и човечки правдини.

Да им се сневиди све на соросоидите и останатите предавници.
Нема решение за името ако нема во него Република Македонија и македонски народ и македонски јазик.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
и шо сеа,ами дека е дискусијата, на нашки кажано муабетењето:jaj:
Diskusijata e deka ne sme e da se potklekne i deka so site sili i na site mozni nacini mora da se bie bitkata!
Znaci, ne samo po forumi, tuku javno, so javni istapi, istoriski fakti, pisma, e-mailiranja, sekade kade ima referenca, treba da ima bombardiranje od e-mail da se promeni vo Republic of Macedonia ili barem Macedonia.

Na primer.

Cool

Untouchable
Член од
21 февруари 2006
Мислења
467
Поени од реакции
9
Еве сега пред малку се јави на Канал 5 вестите некое бирократче од Шпанија и директно кажа да не се надеваме на помош од Шпанија и дека тие се на страната на Грција.:toe:
Нормално дека Шпанија е на страната на Грција кога кралицата Софија е гркинка. Така да воопшто не ме изненадува.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Како сме дозволиле да ни го направат тоа? А, дали нашата жалба е усвоена?

Objections: The former Yugoslav Republic of Macedonia - 12.08.1995

А, временската низа е ваква: ние се откажуваме од знамето, тие веднаш го регистрираат во WIPO?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062

А, временската низа е ваква: ние се откажуваме од знамето, тие веднаш го регистрираат во WIPO?
Objections overruled!

Za zal, vidi koj e u UN toa vreme i pred toa i po toa, do den denesen!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.924
Поени од реакции
83.172

Па WIPO е на ООН, не знам што те чуди.

Во ООН сме ФИРОМ.

+ клучното е болдирано и никој не се потресува, сите се ладите на вентилатор

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Еве еден убав пример за сите Македонци.:smir:
Манчевски одби под името ФИРОМ да учествува на европска манифестација <H4></H4>

Благодарам што сте се сетиле на мене, но за жал не можам да присуствувам на манифестација што инсистира да ја нарекува мојата земја ФИРОМ, што ме навредува, вели македонскиот режисер Милчо Манчевски во писмото испратено до организаторите на собирот „Југоисточна Европа: патување низ културите“.

- Не малку Македонци не се препознаваат себеси во ова навредливо име - и напишал Манчевски на г-ѓа Хегер, организаторка на манифестацијата.

Претпоставувам, додава Манчевски, дека и Спајк Ли не би учествувал на фестивал на кој би го нарекле црнец.

Главниот фокус на собирот бил да се претстават делата на уметници од Западен Балкан и Турција пред европската публика. Проектот е поврзан со веб-страницата „Југоисточна Европа - луѓе и култура“, за која „Нова Македонија“ веќе пишуваше дека ја користи референцата ФИРОМ за земјава, сеедно што се занимава со креативните и културолошките аспекти на регионот.

Проектот бил замислен како „роуд шоу“, кое ќе помине по три дена во 8 града во Австрија, Белгија, Германија и Холандија. За време на деновите поминати во градовите ќе се организираат настани од културата, гастрономијата, литературата и музиката, кои треба да ја претстават културната разноликост на Југоисточна Европа.

Алал да му е на човекот.:bravo::oeoeoe:

Kajgana Shop

На врв Bottom