К
*Каталонец*
Гостин
Најискрено....мразам металци , начинот на кој се облекуваат па со ланци синџири што не имаат на нив итн...
Со предрасуди си другар.Најискрено....мразам металци , начинот на кој се облекуваат па со ланци синџири што не имаат на нив итн...
Јбг.. Мода тераат сега сите.... Емо филмњето им е главно занимање на децатаа... а ако сакаш да станеш фраер тогаш си металец... повеќето тоа го прават за филмање сакаат да бидат во центарот на вниманиетооо... деца ај ќе пораснат некогаш....[сепак има исклучоци]:wink:Незнам што е форава.. Одам у парк сите што до вчера шетаа миничи и штикли..оп.. преку ноќ металки станале.
Во Јбт отидов да видам што нови фаци има.. Цела прва - сите нови фаци емо, даркери и металци.
Корчагин - исто
Што се дешава? Дали сите што до вчера беа *крем де ла крем еурокрем* станаа металци??? Металот нов тренд?
Или неможат да ја најдат границата помеѓу емо и метал?
Не е работата за лично, лично (оние барем што размислуваат) не се вреѓаат, повеќе е сожалувње. Зошто? Бидејки 99% размислуваат вака (како тебе), со 500 предрасуди и комплекси САМО да не делите од другите.Па добро тоа е мојот став не го сваќајте премногу лично
Начинот на облекување карактеристичен за метал музиката е прилично застапен во Германија, затоа што голем дел од младата па и од постарата генерација се наклонети кон оваа музика.не би требало да е темава во мода?
И зошто по ѓаволите правите филозофии дали некој слушал или не метал кога темата е што им текна на младите тинејџери да тераат мода на облекување како металци или емовци?
Само колку за илустрација, минатата зима (октомври) едден другар ми беше на гости во гермнија, и девојката му нарачал нешто да и купи, и бевме на кратко да видиме нешто женски блузички и верувале или не над 60 посто од понуденото беше со некои црни, бели, розе и други нежно женски провокативни бои ама сите беа со шарки со костурчиња. И јас ова неможев да го сватам, ама тоа беше тоа едноставно имаше некој мода на такви метал мотиви измешани со некои класични женски тонови.
Не беше збор само за косата, туку за имиџот во целост, а Girll со темава сакаше да си ја разјасни причината зошто кај денешнава младинава се повеќе преовладува имиџот карактеристичен за металците.И шо заклучивме од предходните постови на другите страни ?
Дека носењето на долга коса значи дека си металец и тоа е терање мода :uvo:
Јас можам да слушам Турбо Фолк ( пример де ), а да си носам долга коса. Што има тоа врска, јас си бирам каква фризура ќе си имам, нели :wink: