Металци и стереотипи и предрасуди за металците

PoisonGrl

~Malo crveno~
Член од
8 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
2
Нема да навлегувам многу во темата, затоа што не ми е многу гајле каде и како младата генерација решила дека ќе се изразува, но ќе кажам една работа(што ја прочитав на неколку пати): облеката не го прави човекот или во случајов металецот. Јас веќе поодамна не се облекувам металски а слушам најмногу метал. Обратното важи за младиве.
Оние кои навистина ја сакаат музиката, ќе продолжат да ја слушаат и после метал/емо бумот.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Младиќу ти може и да имаш 5 пати мојте години и цел живот по возови да си спиел, тоа во никој случај не те прави компетентен и попаметен од сите овде што дискутираат
Не се правев попаметен, со тоа што напишав не се занесувајте не мислев да навредам никого туку сакав да кажам како проаѓаат годините се менуваат и вкусовите, интересите и приоритетите. Едноставно сакав да речам уживајте во тоа што сега ви се допаѓа но не му придавајте некое животно значење

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
морам да прокоментирам нешто на темава
тоа што кажувате дека вчерашни шмизли се денешни металки незнам дали за стилот, дали за барање на идентитет или нешто друго, ама ќе ви кажам дека го фураат тој стил дека се палат на гитаристи, па пробуваат да ги придобијат со тоа (според мене)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
То е светот оди наназад :)

провокација ( темата е како продолжение на што мислите за трансот )

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Колку ми пораснала косава ме сврби цело време а немам вошки мислам дека станувам пак металец!

B

black angel

Гостин
do pred nekoj den bese emo u moda site u emo stil koj trebalo i ne trebalo site pratat moda so e sledno

Crni Bombarder

Shipwrecked
Член од
4 февруари 2008
Мислења
152
Поени од реакции
6
види мајката...
абе ќе помине и тоа
ја метал слушам уше као копиљ у трето одд. па до сеа не сум имал на мене ама баш нишо металско ни долга коса ни нитнарки ништо...
него...мене ми се свиѓат металки у минич хехехе
Pogotovo Dok.Martins ako imaat:vozbud:

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
A jaс ТУРБО ФОЛК почнав да слушам.. :place:јебига!

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Јас слушам psy,dark russian,ful on,goa Trance, Па не се облекувам во некој посебен стил. Иначе сите што се затуцани(утепани со некој исклучок).. стануваат металци или било каков стил,за да се изградат во личност,да речат еве што сум јас:)

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
ако некој се чувствува убаво во т.н "металска облека" или "металски стил" или не знам уште колку други поими за облеката што ја носат луѓето што слушаат метал, зошто да не? Да не е случајно тоа некој престап? Навистина не ми е јасно зошто и од каде толку стереотипи и предрасуди????!!! о Боже...

\m/:music3:

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
За муабетов...ме мрзеше да читам што све е пишано арно ама мислам дека едно мое сеќавање од детство ке даде одговор и објаснување на иницијаторот на оваа тема...
Едно од моите први сеќавања е на регал еден и на него еден црн квадрат(AC/DC-Back in Black),до него шарен квадрат на кој што пишуваше Led Zeppelin,до него уште еден на кој што пишуваше The Doors...
Имаше време кога имав долга коса,црни маици,скинати фармерки...изглед општо прифатен демек за металец...
Сега,после 15 години,кратка коса,пристојна облека...арно ама у моментов слушам Type O Negative.
На децава мои пушти им Цеца и ке те гледаат бледо ама пушти им нешто со гитара,бас и бубањ и почињаат да играат и да трчаат низ соба.

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
само првото мислење го прочитав, ме мрзеше да ја листам темава.
како не им е срам се металци/ки стануваат(или рокери/ки)!!!
па иди таму слушај си вотка и џин, то је сада ин, каков метал, каков рок,панк......

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
да бе стварно нека иде таму и нека крши флаши од глава хахаха

Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
Незнам што е форава.. Одам у парк сите што до вчера шетаа миничи и штикли..оп.. преку ноќ металки станале.
Во Јбт отидов да видам што нови фаци има.. Цела прва - сите нови фаци емо, даркери и металци.
Корчагин - исто
Што се дешава? Дали сите што до вчера беа *крем де ла крем еурокрем* станаа металци??? Металот нов тренд?
Или неможат да ја најдат границата помеѓу емо и метал? :tapp:
верувај тоа не е ништо во споредба со словенија. ако сакаш да гледаш металци, даркери, панкери на сите страни само дојди тука и ќе видиш што ти се вика мнозинство.
инаку најискрено многу луѓе само се облекуваат така, заради мода, други сочуствуваат со музиката, трети слушаат таква музика, но не се облекуваат така... секој си има своја причина, и најискрено незнам што е подобро, да бидеш металец, или да бидеш сарбош. ако немаш изградено карактер за џабе ти е се, тогаш си во некое мнозинство или малцинство.

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Кога луѓето едноставно не можат да се сочуствуваат со себеси и да си најдат соодветен стил на живот, тогас се обидуваат да станат матно огледало на некој друг. А да погодам ново-печениве металци се околу 12-14 год? Со среќа нека им се будалите моменти.

Kajgana Shop

На врв Bottom