Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
еј па и вие.. само муабети ваѓате... ако е у црно човек незначи дека е металец
јас едно време коа ставав повеќе црно креонче ко се облакав у црно ( не дека сега не се облакам али од дома збеснуваат ко ќе ме видат у црно ) бев наркоманка...
значи тие у црно се наркомани а голем плус им е акос едат у парк... не се металци грешка сте

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ех пуно е Скопјево...па не само Скопјево со емоФци, металци , панкери :P

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Ако тоа беше за тоа јас што го напишав не зборувам јас за сите што носат црно и за сите што седат в парк дека се прават металци..И јас сум скоро секогаш во црно и некогаш седам впарк но не сум металка..зборував за тие што се прават металци со сила,а не за тие што се носат во црно затоа што така сакаат...

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Ух, па да си металец значи да си водиш одреден начин на живот, а ови што се маливе од по 14-15 године све са у некој филм влезени ама ќе им пројде само 1% од нив имаат нешто вистинко од Металот, другото е само гола вода :)

К

Кнез Мишкин

Гостин
ЈАс би кажал сите станаа рапери, барем така е по Куманово, иако не да не супер свирки праваат металците, секоја чест..:)

glufce

French Toast
Член од
15 јануари 2006
Мислења
827
Поени од реакции
8
Oфчарот е секогаш идол на овците... Офчарот на насловна, овците у позадина весело се смешкаат знаејќи дека го следат вистинскиот, подвижен тренд.

Па така и со ова... ќе им помине кога и да е, додека да излезе нешто ново...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Сите металци се наркомани?

Me inspirira temata "Site stanaa metalci" pa sakav da go cujam vasheto mislenje okolu metal muzikata,metalcite...
Poveketo od lugeto so koj sum zborel na temava go imaat toj stav deka Metalcite se narkomani vaka taka neznam so..
Ok e ako mislat samo za skopskive "mangi" so se oblakaat u crno i se fixaat u park i luge begaat od niv..
Ali mene na momenti me navreduva istiot muabet bidejki mislat deka site metal bendovi i site metal artisti se narkomani.

P.S: Na kraj kraeva..u park sedat i super decki, iako se u crno, si pijat,se zezaat,ne praat problemi,svaka cast.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ова ти е по автоматизам, за жал, исто како дефинициите „секоја што не ме сака е кучка и курва“ и „излегвит со женска му место со друштвото вечерва - папучар е“. Такви ретардирани мислења секогаш имало и ќе имат.

INVINCIBLE

MUFC
Член од
9 декември 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
434
Тоа е теорија на тетките и бабите кои не се навикнати да гледат нешто поинакво во општеството...

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Портарење...секаде има различни луѓе.Дел од металците се дрогираши како и дел од сите други луѓе без разлика на музичката определеност.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Ахххххх......

Јас слушам многу метал (не сум металец) па ок сум си, не сум земал нешто такво...ајде бе свашта! ! ! Мразам вакви мислења, колку се само луѓево стереотипни, сум забележал како некои луѓе во парк ги гледаат на страна металците со некој чуден поглед. СВАШТА

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.880
Поени од реакции
50.434
Да се наркомани ке има логично објаснување :):):)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Fantom! ne mi se verue ! sosema u pravo!
I marko..kuti brat ne mi kazuvaj..Slusam metal [heavy,dead,gothic] Slusam Trance [Psy,Psychodelic,Goa] Slusam DnB...Cel zivot imav dolga kosa..bajagi dolga..si ja nosev u rep,pretezno si se oblakam u crno,omilena boja znaesh...Brat nemash poima luge so kur mislat za mene! no comment! seriski ubica ke me napraea ebate! A ja ni kriv ni duzen! dim od cigara u zivot neam probano! jes da pijam ali..ko pijam ne praam belji ko povekevo od vrsnicive moi.

Kajgana Shop

На врв Bottom