Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Можеби тоа ги исполнува,да бидат металци!Јас имам едне другар што е металец и вака вика,пер јас едноставно не се осеќам убаво ако не сум облечен у црно,тоа ми стана навика и неможам да се откажам и не жалам поради тоа!

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
зарем сеуште не ви стана јасно?

...дека изгледа премногу недозреано ова детско однесување т.е. мрчење.
...дека никој не се родил со религија, идеологија или нажин на живот/стил на облекување.

за сите овие фактори пред се влијае друштвото или подобро да се изразам, општеството.

за пример би го земал другар ми Дамјан до STORM групата, моментално е еден од најпоштуваните 10 блекери во Скопје, да не кажам и во Македонија. Типот до пред 3 години незнаеше како се црта пентаграм, денеска сите го гледаат како една нај-сатанистичка фаца и нагалено го викаат Сале, пред помалку од 5 години типот слушаше транс и техно... :) промените се секогаш добредојдени... кај некои позитивно кај некои негативно.
мислам дека навистина нема потреба да се фураат такви лоши филмови во стил на: еј педер, вчера беше со рап друштво, денеска излагаш со чомбе и панкерите а? :)

Кртот исто така, летово додека се дружеше со мене и Дамјана (стормовец) слушаше пауер метал, хард рок и сл. Моментално се дружи со гангста стрит рапери и прават бит бокс кулутура.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
за пример би го земал другар ми Дамјан до STORM групата, моментално е еден од најпоштуваните 10 блекери во Скопје, да не кажам и во Македонија.
:kez::pos::pos::pos::pos::pos: некро бе ...жива комедија си.
блекерите ко политички партии си прават које најпоштуван кој најбоље врта пентаграм....аман бре немојте вака на сред јадење сум

Член од
11 февруари 2008
Мислења
173
Поени од реакции
17
У период на истражување се, нормална појава е тоа. Ништо чудно и неколку пати да го сменат стилот дур не го пронајдат оној што навистина им лежи.
Е сега глумењето хардкор гледано од страна е малку лејм, ама ако тоа им помага за подобро да се осознаат себеси и музиката која ја сакаат, нека им биде. По неколку години голем дел од нив ќе се пронајдат во транс, турбофолк, рап, хип-хоп или пак комерцијала.

Во тие години се кога сакаат по секоја цена да се издвојуваат од толпата, па и по цена да слушаат музика која сметаат дека е општоприфатена како андерграунд иако потајно сакаат да џускаат на Миле воли диско или Кенди шоп.(не дека нема такви кои навистина поштуваат метал или ватевр музика)
Тачно. Апсолутно се сложувам со Скулгрл!!!
-Во животот мора се да пробаш за да дознаеш. А и не треба да се замарате со такви утре, задутре тие пофторно ќе си се вратат на своето (транс, турбофолк, рап, хип-хоп, комерцијала и тако дале).

п.с. И да истакнем дека тиа таквите најчесто слушаа турбофолк!

[Едитирано од модератор]: Среден цитатот. Пак.

Х

Ханзо

Гостин
Се согласувам со некро...да го видевте IronTrooper пред некоја година...:pos:

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Абе денес проблемот е што постојат Металци од старата генерација и металци од младата генерација однсно тинејџери.
Е проблемот е што овие две врсти на металци уопште не се поклопуват.
Металац/металка на 17/18 години куби коса и крши џамови на Слипкнот, на Корн, Менсон и други new age stvari.
А пак постарите слушат, Deep Purple, Pink Floyd, Zeppelin, Iron Maiden, Type o negative, Metallica,Sisters of mercy,и мн постари бендови.
Е сеа во случајов и двата типови на музика и луѓето што ги слушаат се метал нели? металци...само не се поклопуват што значи лошо е коа се мешаат генерациите од тука има недоразбирања.

Е сеа накај темава да се вратам. Тоа со филмањето го има секаде, а најмногу сум забележал па по скопјево и тоа една типка ова ми го рече...Јас слушам вика Блек, Дет и Брутал Другото срање е.
И дадов да слушни моторхед малце на мп3-ката, знаете што ми рече? Брутални се многу и појма неам кој се.......
Срањето е што секој дел на македонија делува различно.
Накај север коа идеш се нешто на дет,брутал ги мава филмот, колку идеш накај југот, трешери и Power метал се рока, највише у бт.
Се е до тоа какви има околу тебе. Ќе видат некое си другарче им заслушало метал, некоја типка си ја навлажнила на неке страшни фаци од металците па мора и она металка.
Али јас велам АКО, Убаво нека има и такви, барем ќе имат што да ебат позапечените металци.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Па си следат тренд бе младите :toe: не сакаат да бидат надвор од времето и фокусот. Обично така се облекуваат тинејџерите кои сакаат да покажат дека созреале, дека веќе се возрасни и самите одговараат за своите постапки па незнаејќи како да го направат тоа почнаваат да се облекуваат како металци,панкери,рапери или како и да е. Немам ништо против тоа.Такви им се годините кога мора се да пробаат. Не се секирајте еден ден и тие ќе си се пронајдет себеси. Ееееее и јас на времето си бев металка,се облекував металски и живеев металски живот.Сега си пораснав и се смирив.Сеуште слушам метал и рок но веќе не се облекувам така и не ги водам оние металски разговори иако си се дружам со металци. Па мора да признаете сепак металскиот живот е најинтересен и најпривлечен за младите, нели?

Crni Bombarder

Shipwrecked
Член од
4 февруари 2008
Мислења
152
Поени од реакции
6
Абе денес проблемот е што постојат Металци од старата генерација и металци од младата генерација однсно тинејџери.
Металац/металка на 17/18 години куби коса и крши џамови на Слипкнот, на Корн, Менсон и други new age stvari.
А пак постарите слушат, Deep Purple, Pink Floyd, Zeppelin, Iron Maiden, Type o negative, Metallica,Sisters of mercy,и мн постари бендови.
Е сеа во случајов и двата типови на музика и луѓето што ги слушаат се метал нели? металци...само не се поклопуват што значи лошо е коа се мешаат генерациите од тука има недоразбирања.

Е сеа накај темава да се вратам. Тоа со филмањето го има секаде, а најмногу сум забележал па по скопјево и тоа една типка ова ми го рече...Јас слушам вика Блек, Дет и Брутал Другото срање е.
И дадов да слушни моторхед малце на мп3-ката, знаете што ми рече? Брутални се многу и појма неам кој се.......
Срањето е што секој дел на македонија делува различно.
Накај север коа идеш се нешто на дет,брутал ги мава филмот, колку идеш накај југот, трешери и Power метал се рока, највише у бт.
Се е до тоа какви има околу тебе. Ќе видат некое си другарче им заслушало метал, некоја типка си ја навлажнила на неке страшни фаци од металците па мора и она металка.
Али јас велам АКО, Убаво нека има и такви, барем ќе имат што да ебат позапечените металци.
So ne napises kniga za ova:uvo:

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Па си следат тренд бе младите :toe: не сакаат да бидат надвор од времето и фокусот. Обично така се облекуваат тинејџерите кои сакаат да покажат дека созреале, дека веќе се возрасни и самите одговараат за своите постапки па незнаејќи како да го направат тоа почнаваат да се облекуваат како металци,панкери,рапери или како и да е. Немам ништо против тоа.Такви им се годините кога мора се да пробаат. Не се секирајте еден ден и тие ќе си се пронајдет себеси. Ееееее и јас на времето си бев металка,се облекував металски и живеев металски живот.Сега си пораснав и се смирив.Сеуште слушам метал и рок но веќе не се облекувам така и не ги водам оние металски разговори иако си се дружам со металци. Па мора да признаете сепак металскиот живот е најинтересен и најпривлечен за младите, нели?
Јас искрено слушам рап и незнам ова баш.. Знам и доста металци ама едно е да го живееш нивното друго е да си чат пат со нив..
Сепак мислам дека веќе не е металот кај нас она мењање на музика, коа човек се бара на некој начин него баш ко што рече погоре.. Тренд кај младите.. Мислам дека музиката или ти лепи на уво или не, трето нема, А 90% од новопечениве *металци* у наводници појше ќе ги најдеш по турбо него по метал.. Тоа е фората.. На некој начин дали станува металот МОДА?

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
некако ми нема везе ова, еве ја имам скоро 18 години и воопшто не ни ги слушам slipknot или некои други, од 5 одд најомилени ми беа iron maiden и metallica и уште ми се... сеа ок не ги слушам баш deep purple, led zepelin, и остало дека си имам свој стил на музика melodic metal и trash

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Незнам што е форава.. Одам у парк сите што до вчера шетаа миничи и штикли..оп.. преку ноќ металки станале.
Во Јбт отидов да видам што нови фаци има.. Цела прва - сите нови фаци емо, даркери и металци.
Корчагин - исто
Што се дешава? Дали сите што до вчера беа *крем де ла крем еурокрем* станаа металци??? Металот нов тренд?
Или неможат да ја најдат границата помеѓу емо и метал? :tapp:
А што се занимавате со тривијални работи!?!

металци, емо, рокери,панкери, кремови, скејтери,рапери,хипхопери курци палци пич** со показалци!

Музиката и стилот на живеење е лично за вас, не за другите

U

UnholY

Гостин
Јас искрено слушам рап и незнам ова баш.. Знам и доста металци ама едно е да го живееш нивното друго е да си чат пат со нив..
Сепак мислам дека веќе не е металот кај нас она мењање на музика, коа човек се бара на некој начин него баш ко што рече погоре.. Тренд кај младите.. Мислам дека музиката или ти лепи на уво или не, трето нема, А 90% од новопечениве *металци* у наводници појше ќе ги најдеш по турбо него по метал.. Тоа е фората.. На некој начин дали станува металот МОДА?
Се согласувам.
Исто така ова може да се разгледува и од повеќе аспекти. За металот да прераснува во мода, во тренд огромен придонес имаат бендовите како HIM, Apocalyptica, Slipknot, Nightwish и уште многу останати искомерцијализирани бендови кои фановите не ги придобиваат со својата музика, туку поради еден член од бендот кој го привлекува женскиот пол, ил ипак според нивниот стил како што е случајот со Slipknot.
Поради ваквите умрени бендови во Скандинавија, веќе за младите буквално е тренд да се носи црно, да се има долга коса, да се носи синџир врзан на фармерките, нитнарици итн. Металот од underground музика преминува во mainstream.
Инаку имам сретнато неколку пати рецензии од метал критичари кои се буквално нервозни(како и јас) шо Him се класифицирани како метал бенд, а Vile Valo ми пее за љубов и се лигави на микрофонот па ги придобива женските срца и лудуваат по него.
Втора работа, од пентаграмот, изведуваат хартаграм.Нивната музика според мене ни малку не наликува на метал, туку на поп.
Така треба и да бидат класифицирани.Ако вие мислите дека таквите љубовни срања и буквално поп музиката треба да бидат класифицирани како метал, тогаш мислете си така. А, сте се запрашале што би било со Him доколку од поставата е изоставен Vile Valo, или поконкретно да не постои во бендот. Па Him речиси и ќе немаат фанови, и во никој случај нема да бидат афирмирани до овој степен како шо се денес. Значи факт е дека, процентуално гледано публиката на Him ја сочинуваат припаднички на женскиот пол. Речиси и да немаат машки фанови.А, тоа се должи нормално на Vile Valo.
Slipknot, своите фанови ги привлекуваат со својот имиџ и со глупостите шо ги прават на своите концерти, а музиката има минимално влијание во привлекување на фановите. Едноставна музика, со 2 рифа, без солажи и со монотоно дерење на Kори Тејлор.
Да не продолжувам мислам дека доста кажав, кој сфати во ред кој не негова работа.
Сепак мислам дека оние што се понавлезени во метал водите и во музичките воопшто ме сфатија што сакам да кажам.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Си ги слушам Металика од 7мо одд. ама не ми се свиѓа стилот на облакање и затоа не одам по рок кафичиве зашто мрсат муда. Си го имам ја гангста стилот :D:D

Kajgana Shop

На врв Bottom