Металци и стереотипи и предрасуди за металците

С

сашенко

Гостин
Абе какви металци тоа се дивјаци... говеда а не луѓе и нема тука никакви предрасуди ни стереотипи тоа е жива вистина! :)
Bullshit, ова само онака ти текна или? Јас знам доста металци и супер се во секој поглед.

А

Антоние

Гостин
Металците мирисаат убаво и се шмекери со жените.

А прогресивниот метал е модерен еквивалент на класичната музика.

Rokerot

The Guitar Addict
Член од
30 април 2007
Мислења
218
Поени од реакции
20
1. Зашто доврага темава е во ЧДА.
2. Ако некој подразбира под металец немиен човек што се бања на престапна година, цица крв и шмрка, нека оди да се преиспита.

Теодор006

Научник
Член од
25 август 2013
Мислења
270
Поени од реакции
111
На сите кога слушнат метал и металци, прво им доаќа слика од луѓе со долга мрсна коса, панталони со нитни, кожни јакни, кои слушаат врева. Всушност има многу металци што ги познавам со кратка коса, кои се облекуваат мејнстрим, а за металот можам да кажам дека само Death металот и Black металот (нешто помалку) се врева, дека има многу дерење и од тапанот ништо не се слуша, не за друго... Јас до пред две години го имав истиот стереотип, но кога почнав да слушам, сватив дека е далеку од тоа... Многу би сакал овој стереотип да го нема, затоа што кога и да му кажам на некој дека слушам метал, ме прашува: зошто не ја пушташ долга косата?[DOUBLEPOST=1422103778][/DOUBLEPOST]
Абе какви металци тоа се дивјаци... говеда а не луѓе и нема тука никакви предрасуди ни стереотипи тоа е жива вистина! :)
Јас сум металец, ми се допаѓа идеологијата на металот, слушам Heavy metal, Thrash, Speed, Grunge, Progressive и.т.н. Имам IQ 130, поминувам со одличен просек на училиште, се занимавам со електроника како хоби, се облекувам мејнстрим, постојано сум среден и не сакам агресија, се дружам со други металци како мене, а ги има и тоа повеќе од колку што мислиш... Тоа мене ме прави дивјак, говедо?

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Јас сум металец, ми се допаѓа идеологијата на металот, слушам Heavy metal, Thrash, Speed, Grunge, Progressive и.т.н. Имам IQ 130, поминувам со одличен просек на училиште, се занимавам со електроника како хоби, се облекувам мејнстрим, постојано сум среден и не сакам агресија, се дружам со други металци како мене, а ги има и тоа повеќе од колку што мислиш... Тоа мене ме прави дивјак, говедо?
Има и такви кои слушаат метал и се мирни се дотеруваат и мирисаат на шумско овошје
то се Геј металци
имам клецкано такви

Давид!

Голем Ентузијаст
Член од
23 март 2015
Мислења
171
Поени од реакции
47
Од вакви како овој @Let 3 не ми се влегува на Фејсбук, а па за Кајгана да не правиме муабет. :bravobe:

Давид!

Голем Ентузијаст
Член од
23 март 2015
Мислења
171
Поени од реакции
47
Друже, ај лечи комплекси на друго место. Peace out.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.152
Поени од реакции
5.988
Jedna do druge kuce su dvije
on voli metal, ja narodne
zapalit' cu mu kose dugacke

Tesko je meni, sigurno je
jebem mu metal, jebem mu sve
prebit' cu mu noge herave

Udara gitaru taj metalac
grmi fender, grmi Vox pojacalo
oprosti gostu, ja sam ti Bosanac
vuce me narodno

Давид!

Голем Ентузијаст
Член од
23 март 2015
Мислења
171
Поени од реакции
47
Секој има право да слуша каков што сака вид на музика. Така што незнам зошто овој @Let 3 си ги лечи комплексите тука. Ама му препорачав на друго место тоа да го прави.

Kajgana Shop

На врв Bottom