Брат ако е најбоље за тебе не значи дека на мене и на другите им е најбоље исто ко шо ке речеш турбо фолк(пример зависи каква музика не сакаш)срање
--- надополнето ---
Во земјава 98% слушат турбо фолк рап и се друго осим метал се гледа по настапи на метал журки....ја слушам главно слеер ги имам сите албуми знам 67 песни на памет лирикис и како иде гитарата (незнам да свирам немам гитара и немам од кај да научам фолкери рапери)иначе слушам хеви метал треш и дет нешо за душу....иначе што се тиче за облека до 8-мо све ми боје лепо стоје немав пари за метал оутфит....моментално иам мајци панталони мартинки све и нема никој право од вас да ми каже ти не си металец незнам на која основа...иначе тоа што се слуша турбо фолк тоа е се од дома како мал што се слушало и ти влегло во глава мене дома си слишаат мојте фолк и така натака ама никогаш не ми кажале лошо за музика и на татко ми ич не го боли кур шо на мајцата имам пентаграм наопаку и превртен крст...еднаш ја облече мојата мајца
он знае иако носам такви симболи дека верувам во господ па и да не верувам го заблое таквото слободна воља а тоа што слушаа на еден другар баба му и дедо му дома ѕвезде гранда му влегоа во глава неможеше да ги извади и му станаа топ ЗЗЗ
Не ти го контам муабетот...демек ти си од тие металците со отворени видици и светот го гледаш како шаховска табла со пиуни?
Не мешај турбо фолк,ти сакал-нејќел турбо фолк е срање музика,без разлика дали слушаат 1 или 100000 души постои граница меѓу добра и лоша музика,граница заснована на стандарди пишани пред пет века кога стварно се творела виртуозна музикa,
за разлика од денес,види ни ја андерграунд сцената...
Мене ми е ок,секој нема слуша шо сака,за вкусови не се дискутира али тоа не значи дека тоа што слуша е нешто добро.
Фактот што ве импресионираат бендови ко Serptentine,Верка па скоро сите Македонски(свака част на исклучоци ко Јаболко за Даскалот) кажува многу за металскиот слухизам денес.
Ако некој сака таква музика тоа е знак дека едноставно увото му е свикнато да слуша такво нешо,ко шо и самиот си кажуваш.
А тоа шо се облекуваш како дракула може те прави "достоен" металец али не значи дека си кадарен музички теоретичар.