Металци и стереотипи и предрасуди за металците

T

Tetro

Гостин
Видови металци

Power металец! доаѓа на бел еднорог, го убива змејот со магичниот меч, ја спасува принцезата и водат љубов во магичната шума.

Heavy металец! доаѓа на Харли Дејвдсон, го убива змејот, пие пиво и ја секса принцезата.

Тrash металец! доаѓа, го убива змејот, ја спасува принцезата и ја одјебува.

Folk металец! доаѓа со пријателите свирејќи на хармоники, виолини и флејти и слични инструменти, змејот заспива уморен од играње, седнуваат и пак пеат и свират, а принцезата игра на маса.

Viking металец! доаѓа да го убие змејот со голема секира, ја силува принцезата до смрт, го пљачка замокот и го пали пред да си оди.

Death металец! доаѓа, го убива змејот, ја секса принцезата и ја убива, па си оди.

Grind металецот! доаѓа, го убива змејот, ја убива принцезата, ја секса и после си оди.

Black металецот! доаѓа на полноќ, го убива змејот и го става на колец пред замокот, ја сaдомизира принцезата, ја пие нејзината крв во ритуал во кој треба да ја убие.

Gore металецот! доаѓа, го убива змејот и ја распарува неговата утроба пред замокот, ја секса принцезата и ја убива, после го секса нејзиниот леш, па и го распарува стомакот, ја секса трети пат, го пали телото и мастурбира над пепелта.

Gothic металецот! доаѓа, го здогледува змејот, се заљубува во него заради бесмрдната моќ која ја поседува, и затоа што змејот го одбива, сече вени и ужива додека се гледа себеси во болка.

Doom металецот! доаѓа, гледа огромен змеј и помислува дека никогаш нема да го победи, паѓа во депресија и извршува самоубиство. Змејот го јаде неговиот леш и ја јаде принцезата.

Progressive металец! доаѓа со гитара и свири соло од 26 минути, змејот се убива од мака, после оди во собата на принцезата, свири уште еден соло со техника што ја научил последниов период, принцезата бега и го бара heavy металецот.

Glam металецот! доаѓа, змејот се смее на неговата појава и го пушта да влезе во замокот, влегува да ја украде шминката на принцезата и бега.

New металецот! е убиен уште пред да дојде до замокот, затоа што е позер.

Industrial металецот! се појавува во најлонски капут, прави непристојни гестови пред змејот, ја вреѓа принцезата, а обезбедувањето го исфрла од замокот.

Член од
13 април 2009
Мислења
113
Поени од реакции
2
брат, ај не треси, никој не го интересира за твоето патетично мислење за металците, ако одговараш одговарај како што треба, не да истресеш глупости и да мислиш дека си интересен.Кога врска немаш од музиката не ни коментирај... Стварно преку глава од дебили како тебе -_-

--- надополнето ---

tone напиша:
брат, ај не треси, никој не го интересира за твоето патетично мислење за металците, ако одговараш одговарај како што треба, не да истресеш глупости и да мислиш дека си интересен.Кога врска немаш од музиката не ни коментирај... Стварно преку глава од дебили како тебе -_-
коментаров за однесува за Let3 забораив да цитирам :D

T

Tetro

Гостин
Јас пак помислив дека мене ми се обраќаш. :)
Имаш нешто да кажеш на темава, или само зелени тресеш?

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Еве една чудна работа да ви кажам..(бар за мене) ...учам заедно со еден металец..онака свири има бенд слуша метал едно друго..НАЈДОБАР е во цел клас..лани зема пофалница за првенец на генерација а и годинава..го бива бе

BloodyTampon

Works in deep&dark places
Член од
8 август 2009
Мислења
798
Поени од реакции
60
Зошто би влијаело тоа што е металец на неговото образование?

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Еве една чудна работа да ви кажам..(бар за мене) ...учам заедно со еден металец..онака свири има бенд слуша метал едно друго..НАЈДОБАР е во цел клас..лани зема пофалница за првенец на генерација а и годинава..го бива бе
Ептен добра логика има тука...

T

theTinule

Гостин
слушам секаква музика ,од класична до незнам ти ја каков правец на брза музика а си се облакам у тоа што си се чуствуем покомотно
не се дрогирам не сум пијаница(пијам по една чаша пиво,вино..) нити па пушам цигари
немора да значи дека ако слушаш метал музика мора да си опседнат со игрици како WOW и незнам ти какви други и истото важи и за облекувањето а и ме нервира тоа што ако видат човек што се облака со тесни тексас јакни има ланци има долга коса зборат дека е дрогираш ,ненормален ,пропалица дека неможеш на еден човек карактерот да му го наметнеш само на стилот на облекување треба да видиш како размислува каков карактер е и се др
Mnogu moesh da otcenish za karakterot na choek po toa kako se oblekuva.
Na kraj kraeva, toa kako se oblakash e slika na toa kako razmisluvash.
Jas ko kje vidam nekoj cel u crno so Slayer maica, znam deka e metalec i deka slusha metal.
Jas slusham chill out, pa sho, trea da si zalepam etiketa "Tricky" na chelo?
Ne velam deka metalcite shto furaat stilovi, se nenormalni, tuku ne gi gledaat prioritetite u zhivotot.
Dali e pobitno da furash mazohistichki stil so pirsovi nasekade, lanci, crni obleki, dolgi kosi i bradi, i da bidesh "svoj" ili pobitno e odvnatre da se izgraduesh ko lichnost, a ne nadvoreshno?
Spored mene, site onie lugje na koishto spored nivniot "stil" na onlekuvanje mozhe da im se stai etiketa, se kremci -.-
Ne se originslni i plitki se.
Protiv metalcite konkretno, neam nishto..
Naprotiv, simpatichni mi se <3

• Ми се допаѓа
Reactions: Ike

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Jas ko kje vidam nekoj cel u crno so Slayer maica, znam deka e metalec i deka slusha metal.
Ne velam deka metalcite shto furaat stilovi, se nenormalni, tuku ne gi gledaat prioritetite u zhivotot.
Dali e pobitno da furash mazohistichki stil so pirsovi nasekade, lanci, crni obleki, dolgi kosi i bradi, i da bidesh "svoj" ili pobitno e odvnatre da se izgraduesh ko lichnost, a ne nadvoreshno?
Spored mene, site onie lugje na koishto spored nivniot "stil" na onlekuvanje mozhe da im se stai etiketa, se kremci -.-

А кажи ми еве кога си видела металец со Слејер мајца што си помислила за него? Како си го оценила, што си заклучила? :)

--- надополнето ---

Ништо чудно. Баш имаше една тема порано на форумов дека оние што слушаат метал се поинтелигентни. Ама оние што стварно ја сфаќаа филозофијата на металот односно одредениот поджанр на металот :)

T

theTinule

Гостин
А кажи ми еве кога си видела металец со Слејер мајца што си помислила за него? Како си го оценила, што си заклучила? :)
Ај да се само-цитирам:

Нешто нејасно?

Kajgana Shop

На врв Bottom