@Anco бидејќи гледам дека има голем број обожаватели на овој вид месо - направи поголема количина и продавај- може ќе се покаже ко успешен бизнис потег
и кажи што се’ друго правиш на ваков начин?[DOUBLEPOST=1417357552][/DOUBLEPOST]еве гејците како конзервираат туна дома
http://naleipeitovisino.blogspot.com/2014/06/blog-post.html[DOUBLEPOST=1417358001][/DOUBLEPOST]
http://pep-4o.blogspot.com/2010_12_01_archive.html
....Уа, лопови...исто како моево...
на овој начин може да се спреми секое месо(полжави,змии,жаби,ежови,гуски,риби)
се разбира и печуркине во тегли и кесички по маркетине се нешто слично на ова.
Е зошто јас ова го знам, а денешнава младина не знае друго освен кладионица и ајфон.
Порано тоа го немавме, бевме повеќе приврзани со старите,прво со дедо и баба,што ќе речат тие,ако треба помош некоја на промер дрва да се донесат или исцепат,потоа со родителите што прават тие и децата се со нив,ако се перат теписите - „чергите“ и ние сме со нив,ако се прави зимница пак сме со нив. Колку памтам ете кога летно време ќе купевме кајсии и црни сливи и јаболка,па ги ние децата сечевме на пола,па ги редиме на едни тенки штици кој потоа го поставувавме на шупите горе на сонце да се исушат,па потоа имаме цело зимо за компот,а јас најповеќе ги сакав и јадев сувите кајсии така живи не варени,кој убавуни биле тоа. А сега децава колку време поминуват заедно преку денот со постарите и колку помагаат во секојдневните домашни работи.
Ќе се затворат во соба,под ќебе со телефонот,или пред комјутер и ако ги видиш само за ручек, и тоа е премија,послатко име: дај стотка и јади надвор сендвич.
------------------------
Аха и ова, се изгуби на темава ВТОРОПОСТИРАЧОТ (што ли му само сметаше темава незнам) или му сметаше отварачот на темава, а да ја отвореше некој-а фанклуб или опатија и бриони заедно веќе ќе наполнеше 10 страни.