На која температура е рерната?
Oва е значи нешто ново,не се работи за зимница во тегла-туку ручек во тегла.
А во тегла може да направите и:
-Полнета риба,Крап,Шаран,Пастрмка и др. (тегла од 2,5 - 3 кгр)
-Полнето пиле, фазан или друго.....................==============
- Селско месо (како во грне) ..........................(тегла од 0,5 - 0,7 кгр)
- Сите други јадења..........................................(тегла од 0,7 - 1 кгр )
----------------------------------------
Важно: се става теглата-ите во ладна релна а потоа се уклучува да грее.
Потоа се лади по природен пат, никако под чешма или во фрижидер.
Повеќе вакви совети и искуства дадов во една тема пред малку ама ја фрлива во канта.
А тегли имаме дома сите и ги повеќето фрламе, ете идеја кога не ви се прља тавата или немате грне или кеси за печење,употребетеги празните тегли а потоа фрлетеги.
Може и да ја прочитате цела тема.