- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.663
- Поени од реакции
- 37.640
...демек Кеплер од 17 век, а сега сме 21 век со таа технологија ако може да се нарече воопшто напредна тенологија од тогаш, а ништо ново од тогаш и сега, остануваме на тие пресметки?Кеплер, математичар и астрономер од 17 век.
...во 15 век уште не знаеле локациите на Земјата, па Кристофер Колумбо мислејќи дека тргнал за Индија, стигнал во сосема друга локација и сега тоа време уште не можеле на Земја да се лоцираат и пресметаат, а не пак за вселена отворен простор, Месечина и небесни тела, но што како од тогаш еве било пресметано, да го признаеме почетокот, ама по толку века и нова нанотехмологија да биде таа пресметка и објаснување точна и непроменлива до денес, ееее тоа некако не ми има логика!
...ами на нов терен све се снима, посебно такво место како Месечина све се снима? ти туристички каде одиш не сликаш све и правиш разни видеа за спомен, по пат, на местото, во вода пливајќи, а не пак патување на Месечина случување на столетието и мноооогу важно за науката!Муабето е налик на no true Scotsman fallacy. Ако се фокусираа на ѕвездите со објективот, тогаш ќе викаше оти не ја снимиле површината.
...еве јас според мое око, не како Кеплер со пресметките, тврдам дека од Месечина не може да се фотографила цела Земја онака во кружна сфера, ете јас и тој момент не можам логички да го прифатам поради големината на Земјата и одалеченоста на Месечината, не може според мене да се фотографира цела Земја
..не велам не, може е така, ама не сум доволно убедена, според масата големината на Земјата и одалеченоста на Месечината според мене не може од Месечина да се види цела Земја во нејзина цела сферична форма, но хау, но уеј!
Последно уредено: