Кетонал го земаш за спазми?!
Тој е силен аналгетик за болки во грбот, колената, вратот, за остеоартритис, реуматоиден артритис!
Нема ваљда малечко девојче ко тебе да се труе да си прај со сила улцери само ради менструални спазми, шо многу брзо поминват со топли облоги или топол чај.
Па уште по 2-3па и скраја да е во комбинација со Аспирин.
Го уништува желудникот, мислам потполно има негативни ефекти кон дигестивниот систем.
А бре што е тоа 2-3 кетонала многу е тоа. Па вие сакате ептен да ви исчезне болката доволно е само да се ублажи. Јас прво пробувам со половина кетоналче ако стивне болката барем малку супер ако не и другото половинче и се е ок. Ама 2-3 на ден што е многу многу е:uvo:
Пробав и воопшто не ми помогнаа кога имав големи болки. Болката си траеше и си траеше. Чекав саат - два и ништо. И си испив кетонал.А зошто не ги пиете менструал кафетин? Ем помагаат, ем се наменети само за менструални болки.![]()
Истиот проблем драга и кај мене.Очигледно не знаете што се тоа вистински менструални болки. Значи има големи разлики. Се случувало да нема потреба да пијам кетонал. Но најчесто при менструација имам толку големи болки што ако не се напијам кетонал мислам дека ќе ми експлодираат јајниците. Ама сериозно ќе ми експлодираат, така чуствувам.
Ма ни топли облоги, ни чај ни ништо не спасува. Никаков ефект нема кај мене тоа. А други апчиња сум пробала, едноставно не помага!!!
Исто како сестра (maca_kaka') и јас си имам големи болки, исто и мајка ми па веројатно наследни ни се. Така што ако не пијам кетонали (пијам од најслабите таблети од 50) мислам ќе испоцркам.
И доктор ни има кажано ако толку имаме неиздржливи болки и само кетонал ни помага да ги зимаме и тоа е тоа.
Подобро да пијам кетонал колку и да е лош за организмот него да се онесвестам од болки.
Пробав и воопшто не ми помогнаа кога имав големи болки. Болката си траеше и си траеше. Чекав саат - два и ништо. И си испив кетонал.
Сум ги пиела овие кога помали ми биле болките, тогаш да во ред се. Но на силни болки ми немаат ефект.
:pos2:Затоа и ја викам чеј да не треба прво усно па после орално...хаххаАбе да ја пиевме тоа ефект моментален ќе има.:pos2: Бидејќи ќе заборавиш на болката и ќе се фокусираш на тоа што да испиеш за да не те пече грлото:pos2:
Не не,облоги со ладна ракија.
Добро, шо не кажуете такви работи?Вентор, моите нови најдобри другарчиња!!
Тралалалалалааа, е ова се првите апои шо ми ги смириле грчевите, и само ми останува некоја средна мачнина.![]()