Менструација

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
Се имам пиено заради менеструални болки.. сега у последните месеци пијам наклофен дуо :toe:.. јаки се ама јеби га.. не подносливи болки се..

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
А зошто не ги пиете менструал кафетин? Ем помагаат, ем се наменети само за менструални болки.:toe:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Кетонал го земаш за спазми?!
Тој е силен аналгетик за болки во грбот, колената, вратот, за остеоартритис, реуматоиден артритис!
Нема ваљда малечко девојче ко тебе да се труе да си прај со сила улцери само ради менструални спазми, шо многу брзо поминват со топли облоги или топол чај.
Па уште по 2-3 :tapp: па и скраја да е во комбинација со Аспирин.
Го уништува желудникот, мислам потполно има негативни ефекти кон дигестивниот систем.
А бре што е тоа 2-3 кетонала многу е тоа. Па вие сакате ептен да ви исчезне болката доволно е само да се ублажи. Јас прво пробувам со половина кетоналче ако стивне болката барем малку супер ако не и другото половинче и се е ок. Ама 2-3 на ден што е многу многу е:uvo:

Очигледно не знаете што се тоа вистински менструални болки. Значи има големи разлики. Се случувало да нема потреба да пијам кетонал. Но најчесто при менструација имам толку големи болки што ако не се напијам кетонал мислам дека ќе ми експлодираат јајниците. Ама сериозно ќе ми експлодираат, така чуствувам.
Ма ни топли облоги, ни чај ни ништо не спасува. Никаков ефект нема кај мене тоа. А други апчиња сум пробала, едноставно не помага!!!
Исто како сестра (maca_kaka') и јас си имам големи болки, исто и мајка ми па веројатно наследни ни се. Така што ако не пијам кетонали (пијам од најслабите таблети од 50) мислам ќе испоцркам.
И доктор ни има кажано ако толку имаме неиздржливи болки и само кетонал ни помага да ги зимаме и тоа е тоа.
Подобро да пијам кетонал колку и да е лош за организмот него да се онесвестам од болки.

А зошто не ги пиете менструал кафетин? Ем помагаат, ем се наменети само за менструални болки.:toe:
Пробав и воопшто не ми помогнаа кога имав големи болки. Болката си траеше и си траеше. Чекав саат - два и ништо. И си испив кетонал.
Сум ги пиела овие кога помали ми биле болките, тогаш да во ред се. Но на силни болки ми немаат ефект.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Очигледно не знаете што се тоа вистински менструални болки. Значи има големи разлики. Се случувало да нема потреба да пијам кетонал. Но најчесто при менструација имам толку големи болки што ако не се напијам кетонал мислам дека ќе ми експлодираат јајниците. Ама сериозно ќе ми експлодираат, така чуствувам.
Ма ни топли облоги, ни чај ни ништо не спасува. Никаков ефект нема кај мене тоа. А други апчиња сум пробала, едноставно не помага!!!
Исто како сестра (maca_kaka') и јас си имам големи болки, исто и мајка ми па веројатно наследни ни се. Така што ако не пијам кетонали (пијам од најслабите таблети од 50) мислам ќе испоцркам.
И доктор ни има кажано ако толку имаме неиздржливи болки и само кетонал ни помага да ги зимаме и тоа е тоа.
Подобро да пијам кетонал колку и да е лош за организмот него да се онесвестам од болки.

Пробав и воопшто не ми помогнаа кога имав големи болки. Болката си траеше и си траеше. Чекав саат - два и ништо. И си испив кетонал.
Сум ги пиела овие кога помали ми биле болките, тогаш да во ред се. Но на силни болки ми немаат ефект.
Истиот проблем драга и кај мене.
Ма џабе апчиња, џабе облоги, џабе кетонали.
Имам толку силни и огромни болки, што, се онесвестувам и завршувам на инфузија..
Не си единствена, теши се.:smir:

Член од
18 септември 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
Јас добив во 5-то одделение,во почетокот немав болки но со тек на време ми се зголемија многу,сум пробала од секој вид на апчиња но ништо не ми делувало освен кетонал,по 3 на ден пијам од огромни болки,ако не се напијам повраќам и не сум подвижна,сега последнава година да се пофалам намалив со кетоналот затоа што и болките не ми се толку јаки,штом на мене се намалија тогаш е добро...:toe:

R

Razorblade Kiss

Гостин
Порано не ја сеќавав бре...
сега овие година и пол-две,се кинам од болки.
Ако не се напијам апче пред да почнат болките,почнувам да се потам (ама онаа ладна пот што те облива,па следува низок притисок,тресење и лимон фаца,ако имам среќа и на инфузија ќе завршам)
Па и од времево променливо целиот организам ми се поремети,барем дознав дека не сум била единствена на која и доцнело поради оваа причина.
Обично пијам спазмекс по едно,првиот ден не поминува без апче. Засега мине со спазмекс,облоги и лежење додека не се смират болките,оти ако станам џабе ми е апчето,како со ножеви да те гаѓаат во стомакот.

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Nikako topli oblogi na stomak vo vreme na menstruiranje bidejki pravi vazodilatacija na krvnite sadovi i krvarenjeto stanuva poobilno a bolkite ponepodnoslivi,ketonalce e dovolno a za da nema stetno dejstvo na zeludnikot moze da se iskombinira so B6 ,moze i spazmeks i vnesuvanje na mnogu tecnosti.

R

Razorblade Kiss

Гостин
Море какви топли облоги....
ладна ракија од замрзнувачот,за 2 минути си како нов:) топли облоги како не:)
Се се лечи со ракија:pos2:

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
СЕ пие ракијата или како?
Ја ијам сеа, и течам како реката волга!! у пм да иде!

R

Razorblade Kiss

Гостин
Абе да ја пиевме тоа ефект моментален ќе има.:pos2: Бидејќи ќе заборавиш на болката и ќе се фокусираш на тоа што да испиеш за да не те пече грлото:pos2:
Не не,облоги со ладна ракија.

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
:pos2:
Абе да ја пиевме тоа ефект моментален ќе има.:pos2: Бидејќи ќе заборавиш на болката и ќе се фокусираш на тоа што да испиеш за да не те пече грлото:pos2:
Не не,облоги со ладна ракија.
:pos2:Затоа и ја викам чеј да не треба прво усно па после орално...хахха

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Една другарка моја имаше преголеми болки, неиздржливи, што никакви апчиња не и помагаа ни чаеви. Отиде на гинеколог и и препишаа апчиња за контрацепција. Многу и помогнаа, одтогаш не чувствуваше болка.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Вентор, моите нови најдобри другарчиња!!
Тралалалалалааа, е ова се првите апои шо ми ги смириле грчевите, и само ми останува некоја средна мачнина. :)

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Вентор, моите нови најдобри другарчиња!!
Тралалалалалааа, е ова се првите апои шо ми ги смириле грчевите, и само ми останува некоја средна мачнина. :)
Добро, шо не кажуете такви работи?
Чим се проверени, да ги баталам овие кетоналиве на некое време, а? :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нееее, Псај немој Вентор. Во здравје Ацид отвори тема, видел на Гугл дека Вентор биле забранети во околу 100 држави мислам, а кај нас се даваат без рецепт. Немој да ги пиеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom