Менструација

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
fala mu na boga mi zavrsi :se_ molam
soubo mi e sega uf ke castam :smir:
inace ne me bolese stomak a i mi traese 3 dena...super.
ama sepak sega mi e najubavo :baeh:

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Месецов кога добив имав ненормални болки, неможев да се соземам. Постојано бев во кревет и се виткав ко луда, и ептен ми е драго што ми заврши иначе јас мислам дека ќе умрев.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Имаат ли врска ненормалните болки со стрес?
Мислев дека ќе умрам сабајлево, сигурна бев...
Се разбудив во солзи од болка и во исто време чувствував дека нешто страшно ми го притиска мочниот меур, а стомакот во пределот на јајниците ми експлодирал и сега останала само една голема дупка која ме тера да вриштам, дека нешто ми се качува нагоре и морам да повратам, башка дека неможам да дишам поради настинката и затнатиот нос, дека грбот ми е на два дела, и дека многу ме болат крајниците. А воопшто неможев да мрднам, оти мислев дека ако се поместам толку е, ќе умрам.
Никогаш не било вака.

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Мојот ПМС трае 2 недели. Првата недела психичко растројување, втората саклет и болки во коските и градите, па менструација и 5 дена ужасни болки во стомахот. Па дајте бе луѓе, 20 дена. И колку ми останува од месецот. Ах, помош!!

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Кетонал форте му е мајката или спазмекс :wink: :lol:
Ај прочитај го упатството на кетонал и можните последици па после размисли уште еднаш и одговори на темава :smir:

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Ај прочитај го упатството на кетонал и можните последици па после размисли уште еднаш и одговори на темава :smir:
Ketonalot e na baza na ketobrufen, znaci malce pojak od ibuprofen, a sporednite dejstva se duri i pomali otkolku na paracetamol i aspirin.

maca_

untouchable
Член од
23 октомври 2007
Мислења
54
Поени од реакции
0
abe imat edni bonifen epten se efikasni ama nemam pobarano ovde,slovenija gi piev niv,od krka se bi trebalo da gi imat.a ketonal ili spazmeks i 3 da se napijam ne mi pominvit.

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Кој ви е крив кога сте јаделе од забранетото јаболко:baeh::baeh:
Сеа трпете!:smir::smir:

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Capo Kapistec не сум јадела верувај!:helou:Инаку порано имав многу болки со температура главоболки и се што следи.Пиев кетонал затоа што само тоа ми помагаше.Сега болаката ми е намалена најверојатно со годините.

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Никогаш не сум испила ниту едно апче за време на менструалниот циклус.Воопшто не ме боли ниту сум нервозна пред да добијам многу ми се спие и тогаш сум најмирна ама затоа се ми е наплатено во траењето ми трае дури 7 дена.:pipi:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Никогаш не сум испила ниту едно апче за време на менструалниот циклус.Воопшто не ме боли ниту сум нервозна пред да добијам многу ми се спие и тогаш сум најмирна ама затоа се ми е наплатено во траењето ми трае дури 7 дена.:pipi:
Секој би посакал девојка како тебе. Уште добро да изгледаш и ти си вистинска премија.

DespaiR

Narc0tic
Член од
5 октомври 2007
Мислења
205
Поени од реакции
1
Iam srekja sho ne sum zensko.Ne morat da gi trpam ovie glupostive
8)

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Vtoriot den od ciklusot mi e haos nemozam da mrdam, ne sum nervozna niso od toa bolki nemam ama tece kako koa ke pustis cesma dusa da ti izleze mislis deka poslednata kapka krv ke ti istece i taka da toj den so site cetiri u vis ili u toalet i neka tece ali zatoa samo tri dni trae kaj mene :)

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Само кафетин менструал единствени кои не се штетни и кои се баш за ваквата болка.
Инаку сега баш ми се црвените денови и грдо ми е мн. После толку долго време пак ме заболе стомакот, дури и ми се лошеше :(
Се напив кафетинче и сеа сум супер :)

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
Прекрасно...за 1 мај ќе ме фатат..за џабе ќе идам коа два дена од три нема да можам да се мрднам од кревет..кафетин менструал веќе не помага :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom