Менструација

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
Кога ми доага ми трае 4-5 дена... 2 и 3 ден не можам да станам од кревет пошо мн ми тече а и имам многу болку у стомах и половини.. :(

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
мене ми треа по 6-7 дена и 3-4 дена ми е премногу лошо и многу ме боли стомак
првите денови секогаш пијам кетонал а после спасмекс или некои други што се послаби
многу ми викат да намалам со апчињата дека сум мала и може да ми наштети ама неможам:(

cacikr

K@ŧ€ň©€ŧǾ
Член од
4 јануари 2008
Мислења
452
Поени од реакции
8
Ми трае 4-5 дена и супер ми е не ме боли стомак и нормално си течи

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
Ај јас ќе се умашам малце да се насмеете и да видите зашто ви се случува тоа.
Зашто женските имаат менструација?
-Зашто кога господ и рекол на Ева ке платиш крваво таа му рекла а може ли на рати??? (ве молам не се лутите шо ви се умешав вака)

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Еве ја тука, си тече...ме болеа цицките и стомакот цел ден вчера,ама забележав дека денес апсолутно ми е добро:Некој ми кажа дека тоа е од конзумирањето лимон(витамин ц, екшли), пошто изедов 3 лимони сосе кора, имав потреба од нешто такво?!Мене ми помага изглеа:)

Член од
17 мај 2008
Мислења
75
Поени од реакции
0
Значи најмногу мразам ко ке имам добиено ,ми трае 8 дена ни помалку ни повеке стомакот ме корне од болка и најтрагично е тоа што болката ми поминува само од кетоонал или вентор.

cacikr

K@ŧ€ň©€ŧǾ
Член од
4 јануари 2008
Мислења
452
Поени од реакции
8
А и ќе заборавев дека пред да ми дојди и првите неолку дена ме болат градите и тоа го заприметив поседниот пат ко ми дојде:smir:

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Слушнав дека Чак Норис еднаш месечно спие скришно со секоја жена на светот, па затоа вие после крварите по 3 дена!:pos2:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
А и ќе заборавев дека пред да ми дојди и првите неолку дена ме болат градите и тоа го заприметив поседниот пат ко ми дојде:smir:
И мене ова...и то многу!

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Мене ми трае од 3 до 5 дена ама најчесто 3..и првиот ден ме боли стомачето а пред тоа поубаво да не си во мое друштво пречуствителна сум на моменти пренервозна можам да убијам некого се ме нервира...или пак сите ги сакам...зависи од моментот

Член од
29 септември 2007
Мислења
151
Поени од реакции
3
hehehe imalo mnogu so slicni problemi. Inace mene uzasno me boli stomak i od po ginekolozi vamu-tamu imam slusnato teorija deka ustvar i bolenjeto e poradi izvesnite "partali" sto pominuvaat i tesko im odi. Trgnav po taa logika i koga epten me boli stomak cuvam termofor so topla voda na stomak taka ustvari ke ti tece poveke ama barem nema da te boli!

E

`EsCaPe`

Гостин
Мене ми трае околу 6 дена..
Пред да ми дојде, некогаш знам да се карам, а некогаш пак сум многу разнежнета и иам потреба за внимание и љубов..
Јајниците ме болат, али сеа послабо..Многу ме болеа пред неколку месеци кога имав проблеми, циста на левиот јајник..Е тоа е болка нешто невидено..
Ама пројде..:smir:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мене ми трае околу 6 дена..
Пред да ми дојде, некогаш знам да се карам, а некогаш пак сум многу разнежнета и иам потреба за внимание и љубов..
Јајниците ме болат, али сеа послабо..Многу ме болеа пред неколку месеци кога имав проблеми, циста на левиот јајник..Е тоа е болка нешто невидено..
Ама пројде..:smir:
Ескејп, извини што прашувам ама ме интересира, како ја излечи цистата, оперативно или?
Пиши ПП ако не сакаш да постираш:)

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Ескејп, извини што прашувам ама ме интересира, како ја излечи цистата, оперативно или?

Еве и јас можам да ти одговорам, прво зависи каква е цистата, има некој кој со мензис самиате се уништуваат, а има некои кој мора и хируршки да се отстранат, затоа најубаво да си прашаш гинеколог, најверодостојно ќе ти одговори:smir:

E

`EsCaPe`

Гостин
Е вака..
Не се излечија оперативно, никако тоа, само ми дадоа да пијам едни витамински таблети и ми рекоа да намалам со стрес и дека цистите ( пошо имав неколку мали ) ќе пукнат и ке се отстранат преку самата менструација :) ..
Таблетите ги пиев околу три месеци...

И така...

Kajgana Shop

На врв Bottom