Маџирмаалци не ги даваат колибите за облакодери

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Moже. Зошто да не може. Тоа е нивно место. Никој не смее да им кажува што да прават со него. Може сакаат повеќе пари, може се емоционално приврзани за него, може не сакаат во стан да живеат, ама кои и да се причините, тие си одлучуваат. И сега тие треба да се жртвуваат за општото добро, затоа што некој сакал булевар и облакодер на тоа место. Абе ајде.
И уште не се во право луѓето. Затоа што си го штителе своето.
Им треба и нив сега еден демон од маџирмаало. Само да функционира овој пат.
значи лани имаше и анкети и се, мнозинството се одлучи да се усвои ваков урбанистички план, така да коа ќе се каже МАЏИРМААЛЦИ се против изградба на згради мислам дека се создава лажна слика.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Имаат став,ама и мора да сватат дека нивните куќи се наоѓаат во едно урбано јадро од градот и тоа скоро во самиот центар. А градот треба да се развива и урбанизира,неможе во 21 век во сред центар да се живее на тој начин, со полски вецеа и домажни животни по двор..Иначе низ маалото е предвидено според ДУП да поминува булевар со 4 ленти кој значително би го растеретил сообраќајот од и кон центар.. сепак,неможе целиот град да се стави како заложник на едно маало и желбите на неговите жители.
Си го кажа своето, ајде иш сега.
Кога ќе имаш куќа што ќе сака некој да ти ја откупи за да таму направи станови кои потоа ќе ги продава за цена неколку пати над реалната споредено со други градови, дојди тогаш да го дрвиш како радо би ја дал и би потпишал со три раце.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Маџир Мало е во центарот на Скопје на многу убава локација .
Факт е дека куќите се стари и не личат на ништо сепак мора да прифатат да се изградат згради и да се разубави тој дел на Скопје како што се направи со Веро Центар во тој дел .
--- надополнето: 5 април 2012 во 12:43 ---
Значи.. малце здрав разум. Нивните осеќаи се убава работа, и јас си ја сакам Железара, искрено, од се срце. Каков квадрат ценеле. Што ќе им е да добијат пари?
Да имам таму куќа, и за куќата да ми понудат пр.2 стана во зградата, потпишувам со две раце.
Прво, и основно, во едниот ќе се вселам, а вториот ќе го издавам.

Па да му се невиди, во строг Центар се, најлесно ќе го издаваат по највисоки цени.
Што ќар имаат ако живеат во урнатиниве? Што добиваат? Осеќај оти си се дома?
Демек, ,,слобода,, имале? Да не можам да си сменам фасада, или тоа што живеам на најфрекфентно место, па секако сум отруена 24/7?
Супер размисуваш .Вака во овие куќи што му се нема да сака некој да се всели а и да се всели ке добије малку пари .

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
И моја. :D
Големи пари им имаат нудено, и по 2-3 стана од зградите, али не прифаќаат овие никако. Алал да им е на истрајноста. (y)
sto trpopas gluposti be, sto alal da im e dali si bil tamo, koga ke vlezes smrdi na se i se[to, ne gi davale skapanite kuki, bog da cuva

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Може не си бил бањат..... Ја коа сум влагал никад не смрдело. :)
izvini ama ja imam kuka tamo, mi se gadi kogaodam da vidam dali e vo red, inace imam stan vo centar, dojdoa investitori i mi ponudija 2 stana edniot ke bide 50 kvadrati drugiot 40kvadrati , kukute sto bea okolu mene vkupno 4 prifativme site, inace vo oktomvri ke bide donesen nov plan, bidejki tramvajot sto bese predviden da pominuva niz nekolku kuki vo magirmaalo go smenile ke pominuva pokraj zeleznicka taka da do oktomvri nema da pocne da se gradi nisto

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Си го кажа своето, ајде иш сега.
Кога ќе имаш куќа што ќе сака некој да ти ја откупи за да таму направи станови кои потоа ќе ги продава за цена неколку пати над реалната споредено со други градови, дојди тогаш да го дрвиш како радо би ја дал и би потпишал со три раце.
Не ме цитирај и иди шетај...иш на татко ти дома да му викаш.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.113
Поени од реакции
9.489
ОК, куќа од керпич, стара и трошна.

Али куќа од 80-100 квадрата во центар, до железничка и автобуска. Кошта.

Плус ако има дуќанче од 10-15 квадрати...............во центар.............

Веќе високите цени не изгледаат толку високо нели?

Каде ке живеат дур не се изградат становите? Дуќаните од кои заработуваат каде ке бидат привремено преселени дур не се изгради маалото?

Земајчи ја во обзир традицијата на доцнење со изградби и малверзации ги разбирам луѓето што не сакаат лесно да ги дадат своите куќи па какви и да биле.

Можеби најдобро да им се дозволи да ги обноват и малку прошират и Маџир маало да биде нешто како мини чаршија? Со дуќани, кафиќи, меани и чајџилници? Да се средат улиците и фасадите и може да биде топ место за раат фаќање а?

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
ОК, куќа од керпич, стара и трошна.

Али куќа од 80-100 квадрата во центар, до железничка и автобуска. Кошта.

Плус ако има дуќанче од 10-15 квадрати...............во центар.............

Веќе високите цени не изгледаат толку високо нели?

Каде ке живеат дур не се изградат становите? Дуќаните од кои заработуваат каде ке бидат привремено преселени дур не се изгради маалото?

Земајчи ја во обзир традицијата на доцнење со изградби и малверзации ги разбирам луѓето што не сакаат лесно да ги дадат своите куќи па какви и да биле.

Можеби најдобро да им се дозволи да ги обноват и малку прошират и Маџир маало да биде нешто како мини чаршија? Со дуќани, кафиќи, меани и чајџилници? Да се средат улиците и фасадите и може да биде топ место за раат фаќање а?
Прочитај го текстот, никој не искажал замерки за компензацијата. А иначе додека се градат зградите вообичаено инвеститорот плаќа кирија додека да се изгради зградата. Во интерес на инвеститорот е што побрзо да се изградат зградите...и последниве неколку години ретко кога се пробиваат рокови и ако се пробиени роковите тоа е минимално.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
TOCNO investitorot plaka kirija dodeka ne ja izgradi zgradata a ako tolku ti nedostiga carsija IMAS sto ne iodes tamo ili ne si stapnal 10 godini tamo, samo pogledni gi kukite kakvi se, ima 10 kuki sto se izgradse pa sega tie buckaat da ne davaat da se gradi, kako moze konjusnica sred centar na grad???

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Значи.. малце здрав разум. Нивните осеќаи се убава работа, и јас си ја сакам Железара, искрено, од се срце. Каков квадрат ценеле. Што ќе им е да добијат пари?
Да имам таму куќа, и за куќата да ми понудат пр.2 стана во зградата, потпишувам со две раце.
Прво, и основно, во едниот ќе се вселам, а вториот ќе го издавам.

Па да му се невиди, во строг Центар се, најлесно ќе го издаваат по највисоки цени.
Што ќар имаат ако живеат во урнатиниве? Што добиваат? Осеќај оти си се дома?
Демек, ,,слобода,, имале? Да не можам да си сменам фасада, или тоа што живеам на најфрекфентно место, па секако сум отруена 24/7?

Жити све, за што треба да го продадат местото ако не за пари? За убавите очи на "инвеститорот"?

Не ме цитирај и иди шетај...иш на татко ти дома да му викаш.
Прошетав, а сеуште нема закон што забранува да те цитираат. Иш ајде, иш!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854

Жити све, за што треба да го продадат местото ако не за пари? За убавите очи на "инвеститорот"?

Прошетав, а сеуште нема закон што забранува да те цитираат. Иш ајде, иш!
Ajде, повторувањето е мајка на знаењето.
Зошто, паметњаковичу, треба да одберат станови, а не пари?
:facepalm:

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Ajде, повторувањето е мајка на знаењето.
Зошто, паметњаковичу, треба да одберат станови, а не пари?
:facepalm:
А ако не сакаат стан, ако сакаат пари?
Или едноставно не сакаат ни стан ни пари? Насилно ќе им го земат имотот тогаш?
Абе лесно е вака да го тупите и да "одлучувате" за ТУГ имот...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
А ако не сакаат стан, ако сакаат пари?
Или едноставно не сакаат ни стан ни пари? Насилно ќе им го земат имотот тогаш?
Абе лесно е вака да го тупите и да "одлучувате" за ТУГ имот...
Тој имот е депонија. Пред да кењаш прочитај. Што ако не сакале станови, имаат опција да добијат пари.
Го знаеш новиот мост? Епа луѓето покрај него си го преценуваа имотот, затоа сега 24/7 ќе им брчат.
И ич не ми е жал, искрено. Постои нешто што се вика ,,реална вредност,,.

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Тој имот е депонија. Пред да кењаш прочитај. Што ако не сакале станови, имаат опција да добијат пари.
Го знаеш новиот мост? Епа луѓето покрај него си го преценуваа имотот, затоа сега 24/7 ќе им брчат.
И ич не ми е жал, искрено. Постои нешто што се вика ,,реална вредност,,.
Ајде прочитај го постот упатен до цитро, колку да не се повторувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom