Мачки (општи дискусии)

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Уште нешто да прашам и не замарам веќе, ветувам :)
Болвите ќе умрат или ќе излезат од него и ќе се разбегаат?
Јас на мојот поранешен мачор, кога ми го донесоа му купив 250 денари ампула против болви од Пет Вет, под пабот.
Му ја нанесоа над вратот, од горната страна за да не се лиже на местото. Сабајлето, после некој 8-9 саата, каде што спиеше најдов умрени 19 болви. Не ми се веруваше, беше чист, домашен мачор чуван во стан, рачно кога му барав болви наоѓав само 2-3, и мислев дека се толку. После 3 дена од кога ја нанесоа ампулата, го избањав, и веќе немаше ниту една болва, ниту измет од болви, што е знак дека мачето е инфицирано.

Да те прашам дали знаеш во пет шопот во Туш, дали има шишенца за хранење на мали мачиња?
Вечерва најдов кај Тунелот 5 мачиња фрлени до контињер, од кои 4 беа мртви, згазени од кола. Едно беше живо и го земав дома, еве го до мене спие. Нејке да цица многу од шприц и не знам од кај да му купам мала цуцла со шишенце. Бев по аптеките нема. Дај помош!
Мачето е скрос бело, ангорче, две недели старо.

M

Moon Child

Гостин
Јас на мојот поранешен мачор, кога ми го донесоа му купив 250 денари ампула против болви од Пет Вет, под пабот.
Му ја нанесоа над вратот, од горната страна за да не се лиже на местото. Сабајлето, после некој 8-9 саата, каде што спиеше најдов умрени 19 болви. Не ми се веруваше, беше чист, домашен мачор чуван во стан, рачно кога му барав болви наоѓав само 2-3, и мислев дека се толку. После 3 дена од кога ја нанесоа ампулата, го избањав, и веќе немаше ниту една болва, ниту измет од болви, што е знак дека мачето е инфицирано.

Да те прашам дали знаеш во пет шопот во Туш, дали има шишенца за хранење на мали мачиња?
Вечерва најдов кај Тунелот 5 мачиња фрлени до контињер, од кои 4 беа мртви, згазени од кола. Едно беше живо и го земав дома, еве го до мене спие. Нејке да цица многу од шприц и не знам од кај да му купам мала цуцла со шишенце. Бев по аптеките нема. Дај помош!
Мачето е скрос бело, ангорче, две недели старо.
Јас му купив на мојот од тој пет шоп кај Пабот пред месец дена ампула т.е. во шприц беше ставено тоа течноста, специјално пред да му го ставам тоа го избањав и по 3 дена му го ставив над вратот. Немаше никакво дејство, џабе го измалтретирав мачорот.
Пред некој ден му купив од Туш протектор ампула онаква во шишенце, па сигурно преку 20 мртви болви му извадив. Сега нема ниедна, нема ни јајца од болви.
Во тој во Туш има многу работи, дури и до онакви како синџирчиња за шетање на мачки, за мали мачиња незнам што има, затоа што мојот не го чувам од мал, туку постар кога беше ми го дадоа, ама види, може да имаат затоа што продаваа мали сијамски мачиња, па сигурно со нешто ги хранеле.
И еден совет, откако ќе им ставаш ампула, немој потоа да ги бањаш. Не треба да се бањаат да не и помине случајно дејството.

Член од
22 септември 2011
Мислења
65
Поени од реакции
41
Едно прашање:на мојот мачор сега му ставив ампула против крлежи (fypryst) и почна чудно да се однесува ,поцнува да замижува со очите се плаши од мене и бега а се по пропис му ја ставив (4 пати до сега му имам ставано) дали и до самата ампула или во прашање е нешто друго

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Едно прашање:на мојот мачор сега му ставив ампула против крлежи (fypryst) и почна чудно да се однесува ,поцнува да замижува со очите се плаши од мене и бега а се по пропис му ја ставив (4 пати до сега му имам ставано) дали и до самата ампула или во прашање е нешто друго
Епа осеќа дека нешто му правиш,јас на мачорот му ставав ампула и откако му ставам му дадам мевце или крекер(за мачки) и тоа го свати како награда што била послушна...

Член од
22 септември 2011
Мислења
65
Поени од реакции
41
И јас му дадов да јаде после тоа а еве и после 2-3 ч уште исплашено не до толку ама е ,и сега пак му дадов и јадеше у заборавив мачорот е цело време надвор во двор го чувам па да прашам ако заврне и се натопи таму каде сто му ја ставив ампулата можно ли е помалку да биде дејството на ампулата или не?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Праев муабет со еден чоек, ми вика дека ако се еднобојни мачината 99% биле машки, има вистина во ова?

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Праев муабет со еден чоек, ми вика дека ако се еднобојни мачината 99% биле машки, има вистина во ова?
Како мислиш??
Мислам дека нема веза,,,ете сијамските сите се раѓаат скроз бели идентични не ги разликуваш и иста боја и исто све....а има и машки и женски! :D

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Како мислиш??
Мислам дека нема веза,,,ете сијамските сите се раѓаат скроз бели идентични не ги разликуваш и иста боја и исто све....а има и машки и женски! :D
Не, зборот ми е за обичниве мачки, не за расни.. Се заинтересирав, пошто ова што ми го кажа тој, го проверив на моиве мачина и точно е. Двете што се еднобојни се машки, а тигрестово е женско.

M

Moon Child

Гостин
Дефинитивно мојот мачор е манијак :pos: Само што го пуштив одма и отиде на мачката, почна да и брмчи и да и се додворува:pos: А таа па се прави наудрена, му `ржи, демек не е толку лесна :pos:

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Леле ова какво е како мече исто неможам да му се изнагледам

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Леле ова какво е како мече исто неможам да му се изнагледам
Ова мислам дека е расата Наполеон,многу ретки се барем во Македонија сеуште не сум сретнал :D

M

Moon Child

Гостин
Еве го Фигаро љубовџијата!

Отидов денес да го видам, ептен се затрескал во мачката, го земав во раце да го изгалам дека 2 дена не е дома и ми недостасува, он ме бутка и сака да бега. Цело време оди по неа. Ако легне она и он легнува, станува она и он одма по неа, не ја остава никаде сама да мрдне:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom