Мачки (општи дискусии)

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Пред некоја недела мојата персиска мачка Миа се породи по којзнае кој пат и роди две бели едно сиво и едно розево маче сеа се деца и се им е интересно откако прогледаа малку после почнаа да шетаат ќе ставам слики на ФБ и ги подарувам ама за искрени љубители на мачки пошто ќе пораснат со време, уште цицаат полуперсиски се пошто ебачот е и обичен црн мачор ептен се засакаа од мали, и нон стоп се котат, се подарувам пошто не можам да ги чувам сите дома. Уште да сака некој да го земе Блек црниот мачор огромен е ко Блек пантер ама асоцијален и интровертен пошто од мало го чував у стан голем стрес ќе му биде преселба особено по толку години навикнат тука иначе нема улична школа културен е има манири и убави очи ама нон стоп ја полни Миа и не знам што ќе правам со него тежок стрес ќе биде за него преселбата а и за мене разделбата а и не верувам дека некој ќе сака огромен црн мачор да чува. А не сум Господ ако го оставам на господ одма ќе го згази некоја будала што врти волан или ќе го нападнат уличарските мачори. Еднаш го спасив носеше катетар од ептен протеинска храна и го спасив, ама ете ако сака некој нека пише на ПП што има везе што е роден 2006 тогаш го напраиле после се родил, исто и за мачињава ептен се срциња а башка научно е докажано дека мачките делуваат смирувачки и лечат депресија.
Си чул што значи стерилизација и кастрација? Знаеш ли колку придонесуваш само за да има скитници, кои што ќе бидат згазени од кола, отруени од несовесни луѓе (ако можат да се наречат луѓе), малтретирани од деца и што ти не???

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
M

Moon Child

Гостин
Пред некоја недела мојата персиска мачка Миа се породи по којзнае кој пат и роди две бели едно сиво и едно розево маче сеа се деца и се им е интересно откако прогледаа малку после почнаа да шетаат ќе ставам слики на ФБ и ги подарувам ама за искрени љубители на мачки пошто ќе пораснат со време, уште цицаат полуперсиски се пошто ебачот е и обичен црн мачор ептен се засакаа од мали, и нон стоп се котат, се подарувам пошто не можам да ги чувам сите дома. Уште да сака некој да го земе Блек црниот мачор огромен е ко Блек пантер ама асоцијален и интровертен пошто од мало го чував у стан голем стрес ќе му биде преселба особено по толку години навикнат тука иначе нема улична школа културен е има манири и убави очи ама нон стоп ја полни Миа и не знам што ќе правам со него тежок стрес ќе биде за него преселбата а и за мене разделбата а и не верувам дека некој ќе сака огромен црн мачор да чува. А не сум Господ ако го оставам на господ одма ќе го згази некоја будала што врти волан или ќе го нападнат уличарските мачори. Еднаш го спасив носеше катетар од ептен протеинска храна и го спасив, ама ете ако сака некој нека пише на ПП што има везе што е роден 2006 тогаш го напраиле после се родил, исто и за мачињава ептен се срциња а башка научно е докажано дека мачките делуваат смирувачки и лечат депресија.
Кастрирај го. Немој на стари години да го подаруваш. Може да се ретардира мачорот. Јас со мојот мачор многу маки истргав додека се навикна на мене. Беше чуван од други луѓе година ипол, значи од мало земено, штотуку прогледано. Година ипол го чуваа и после тоа мене ми го дадоа. Едвај се навикна на мене. Немој, многу голем стрес ќе му биде, оддвој некој денар подобро и кастрирај го, мислам дека не е многу скапо. Мојот е кај мене од октомври 24ти, пред 2 месеца почна да се опушта со мене, инаку несакаше ни да го допрам, насилно го земав во раце и го галев. Сега е добар, почна сам да иде, сам да се гали...

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Пред некоја недела мојата персиска мачка Миа се породи по којзнае кој пат .
И моментот кој што највише ме изреволтира- здраво ли е ја да раѓам на секои 9 месеци? Здраво ли е куче да раѓа на секои 6 месеци? Е па толку здраво е да раѓа и твојата мачка(n) Ах љубители на животни:facepalm::tapp:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496

Еве го мојот Марли <3 Нека не ве лаже големината он уште се однесува како мало бебе. Кога ти доаѓа во скут самиот почнува да цица со устата и да го прави она со рацете исто како малите мачиња го прават кога цицаат од мајка им. А има цели 2 год. наполнето. :rolleyes:

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923

Еве го мојот Марли <3 Нека не ве лаже големината он уште се однесува како мало бебе. Кога ти доаѓа во скут самиот почнува да цица со устата и да го прави она со рацете исто како малите мачиња го прават кога цицаат од мајка им. А има цели 2 год. наполнето. :rolleyes:
Супер е,мојата поранешна сијамка доаѓаше и ме масираше на стомак и по грб сегде,си правеше место на стомак оти и е мекичко и се стутка и лежи...ама недаваше да се чепка!

Г

Гучи

Гостин
Хахах добро е, мислев само мојава сака да цица уште :)
И несака да се гали, а не ни преде o_O Се однесува ко куче коа ке почне да се растрчува низ стан, почиња ко да р'же :pos:
А денес го достигна врвот, си влезе у шоља у ВЦ :facepalm:

M

Moon Child

Гостин
Хахах добро е, мислев само мојава сака да цица уште :)
И несака да се гали, а не ни преде o_O Се однесува ко куче коа ке почне да се растрчува низ стан, почиња ко да р'же :pos:
А денес го достигна врвот, си влезе у шоља у ВЦ :facepalm:
Затворај ја шољата со капакот. Имам чуено дека не чинело вода да им влезе во ушите на мачките, така да, пази да не се случи такво нешто. Ние кога го бањавме мојот не му ја натопивме главата од таа причина. :)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
И моментот кој што највише ме изреволтира- здраво ли е ја да раѓам на секои 9 месеци? Здраво ли е куче да раѓа на секои 6 месеци? Е па толку здраво е да раѓа и твојата мачка(n) Ах љубители на животни:facepalm::tapp:
Боље љубители на животни него на луѓе!
--- надополнето: 18 мај 2012 во 09:07 ---
Си чул што значи стерилизација и кастрација? Знаеш ли колку придонесуваш само за да има скитници, кои што ќе бидат згазени од кола, отруени од несовесни луѓе (ако можат да се наречат луѓе), малтретирани од деца и што ти не???
Да но јас не ги оставам на улица моите миленици туку ги подарувам на искрени љубители на домашни миленици, никад не сум оставил на улица ни еден мој миленик него ги подарувам на некој што сака да ги чува.
А за кастрација некако ми е понижувачки за мачор замисли нас да не кастрираат не дај боже.
Стерилизација тоа Хитлер правел а може и треба не знам ќе видам дај Боже ја да умрам пред Блек ептен ќе ми биде жал да ми умре.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Боље љубители на животни него на луѓе!
--- надополнето: 18 мај 2012 во 09:07 ---

Да но јас не ги оставам на улица моите миленици туку ги подарувам на искрени љубители на домашни миленици, никад не сум оставил на улица ни еден мој миленик него ги подарувам на некој што сака да ги чува.
А за кастрација некако ми е понижувачки за мачор замисли нас да не кастрираат не дај боже.
Стерилизација тоа Хитлер правел а може и треба не знам ќе видам дај Боже ја да умрам пред Блек ептен ќе ми биде жал да ми умре.
А тие мачки што ги подаруваш, кога се котат, мислиш и они ги подаруваат на вистински љубители? Или и да ги податуваат, ја не верувам дека во Скопјево има луѓе колку што има мачки... али секоја ви чест на размислувањето...
А ако толку ти е грев за кастрација и стерилизација ондак има контрацепција. Можеш да им ставаш во храна и да имаш одредена контрола на нивното котење.
Не ти го зборам ова како хејтер, ти го зборам баш како љубител. Секое мое излегување од дома, мене животот ми се уништува со тоа што гледам прегазени мачки на улици или пак отруени покрај контењет.
Сите зборат за проблемот со кучињата скитници, а на никој не им текнува дека имаме поголем проблем со мачките скитници. Или мали се, брзи се, па сами нека се снајдуваат... не е фер во однос на нив.
Секоја кастрација и стерилизација значи спасување на некој живот.
Али како сакате... продолжете со вашите закоравени сфаќања, а што ако нас треба да не кастрираат...
Ако толку го цениш тоа што Бог им го дал, ондак си ја заебал работата, си им го одзел примарното а тоа е слободата. Натаму од тебе зависи нивниот живот. Ако навистина си љубител на животни, ондак ќе знаеш што е најдобро за нив, а сигурно неконтролирано котење - не е!

M

Moon Child

Гостин

:pos: Дефинитивно мачкиве се лудница животни:pos: Мојот пред некој ден додека се миеше си ја извади една гурелка и си ја изеде, јас останав запрепастена :pos:

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Јас сум зел психички не во ред мачорчиште...
Си гледам телевизија и си мрдам со стапалата знаете онака од навика леле ко скокна одеднаш и само ритна со задни нозе и сега имам гоолеми дрцотини со раќија со бетадин се премив ама ме зачуди бре сега одкај да знам дали нема и на очи да ми скокне додека спијам ...

Г

Гучи

Гостин
Јас сум зел психички не во ред мачорчиште...
Си гледам телевизија и си мрдам со стапалата знаете онака од навика леле ко скокна одеднаш и само ритна со задни нозе и сега имам гоолеми дрцотини со раќија со бетадин се премив ама ме зачуди бре сега одкај да знам дали нема и на очи да ми скокне додека спијам ...
Иста е и мојава:pos: Само оваа плус и гриза ко ненормална. И да, ми се има фрлено и у фаца o_O Али битно дур спијам и она си спие, не ме замара :)

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Иста е и мојава:pos: Само оваа плус и гриза ко ненормална. И да, ми се има фрлено и у фаца o_O Али битно дур спијам и она си спие, не ме замара :)
јас работата е што неодамна го зедов,завчера шо се вика и цело време стуткано во леглото и со играчката која ја понесов од дома одкај го зедов и одеднаш значи ескплозивно ко ми скокна и прстот ми го изгриза и ме срита со нозете ко зајаците и сега се чудам шо да и праам немој да си остане таква ненормална ...
И покажеш прст и таа веднаш се ежи се коштри како пред неа питбул да си поставил и плус несака да моча во кутивче со песок туку беше изровила во саксијата со цвеќе од видот Дрво живота и се беше и измочала и искењала и сега дрвото ќе пресаане..

M

Moon Child

Гостин
Па мрдаш, што сакаш да прави, мачка е :) знаеш дека со се сакаат да си играат, особено кога се мали. Јас на мојот му купив пинг понг топчиња, несака да игра. Само ги посматра. Незнам дали дека веќе е возрасен, или пак не му се интересни веќе. Порано играл кај другите луѓе што го чуваа, по цела ноќ ги бркал по ламинатот, не се спиело од него :D

Kajgana Shop

На врв Bottom