Баба ми го однесе мачорот на стерилизација на 8 месечна возраст.Мислам дека кога ќе се развијат органите,тогаш се носи.Гучи Ај ако може одговор и јас сакам да знам
Никојпат немат да раѓат, како да раѓат матката ќе му ја истает...Мојата мачка по 4ти пат се пораѓа, немам живци више да чувам по мачки, ако ја однесам на стерилизација дали ке неможе да раѓа никат више, или поретко ке раѓа?
Сега овие последниве мачиња што ми се, пред да се родат размислував директно кога ке се родат да ги фрлам негде но ми падна жал
Пиши на Ligeia и на ветеринарно катче таму побрзо ќе добиеш совет !ве молам за помош било каква.
сабајле во незгода моето 2месечно маче со нога беше прегазено од комшијата(ненамерно) она само се пика под нозе. мачево почна неприродно да мрда без да испушта глас, истече малце крв од уста. нешто како епилептични напади добиваеше. го однесов на доктор му даде вештачка храна и лек за нерви за да се смири и ми рече да го оставам да се одмара во темно. вика ако нема скршеница ке преживее. ве молам за било каква инф , совет , или мислење што би било. инаку мачето сега одмара и цело време менува положба но очите му се затворини бидејки е под лекови и забрзано дише. ве молам за помош. благодарам однапред
Фала му на бога им помина, овде ги сликав пред 2-3 недели негде сега се добриТе молам друг пат вакви слики со спојлер и опомена.. Грев ми падна ептем пишман сум шо ја отворив темава.. Дај боже шо побрзо да му поминат и да оздрават.
Леле, сеа се изнервирав . Мојот „матичен“ветеринар ми рече да си спремам 50 евра. Инаку, демек покрај мачката стана и семеен пријател, па ќе ми завршел работа на 3 рати, ако треба. Бог да чува од пријателиСтерилизирај/кастрирај ја.Носи ја на ветеринар,речи сакам да ја стерилизирате,цената е од 1000- 1500 денари.
Во Америка да не живееш па е толку скапо??Леле, сеа се изнервирав . Мојот „матичен“ветеринар ми рече да си спремам 50 евра. Инаку, демек покрај мачката стана и семеен пријател, па ќе ми завршел работа на 3 рати, ако треба. Бог да чува од пријатели
хахаха, не живеам во америка, но на типот изгледа му личам на некаква стрина од америка, да му е*** м*****!!!! пардонВо Америка да не живееш па е толку скапо??
какви бе 50 евра бог да чува, до 1500 најскапо ти е! тоа ти се 25 евра!
Оди кај друг ветеринар,мислам дека имаше некој добар во Капиштец(ако си од Скопје) Диме се вика! Најдобро прави операции и најдобро лекува а и евтин ехахаха, не живеам во америка, но на типот изгледа му личам на некаква стрина од америка, да му е*** м*****!!!! пардон