Мачки (општи дискусии)

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Гучи Ај ако може одговор и јас сакам да знам :)
Баба ми го однесе мачорот на стерилизација на 8 месечна возраст.Мислам дека кога ќе се развијат органите,тогаш се носи.

Член од
18 јули 2011
Мислења
58
Поени од реакции
20
--- надополнето: 30 мај 2012 во 15:30 ---
--- надополнето: 30 мај 2012 во 15:30 ---
--- надополнето: 30 мај 2012 во 15:31 ---
--- надополнето: 30 мај 2012 во 15:31 ---
--- надополнето: 30 мај 2012 во 15:32 ---
--- надополнето: 30 мај 2012 во 15:33 ---

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Мојата мачка по 4ти пат се пораѓа, немам живци више да чувам по мачки, ако ја однесам на стерилизација дали ке неможе да раѓа никат више, или поретко ке раѓа?
Сега овие последниве мачиња што ми се, пред да се родат размислував директно кога ке се родат да ги фрлам негде но ми падна жал

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Мојата мачка по 4ти пат се пораѓа, немам живци више да чувам по мачки, ако ја однесам на стерилизација дали ке неможе да раѓа никат више, или поретко ке раѓа?
Сега овие последниве мачиња што ми се, пред да се родат размислував директно кога ке се родат да ги фрлам негде но ми падна жал
Никојпат немат да раѓат, како да раѓат матката ќе му ја истает...
Не ги фрлај греота се, ако немаш кому да ги дајш остај ги барем нека ја цицет 2 месеци и после пушти ги ќе се снајдет сами.. Ама ако се потрудиш малце сите ќе ги вдомиш, јас имам 3 мачина, и изгледа 3те ќе ги вдомам, за двете 100% е сигурно.

Член од
3 април 2011
Мислења
31
Поени од реакции
2
ве молам за помош било каква.
сабајле во незгода моето 2месечно маче со нога беше прегазено од комшијата(ненамерно) она само се пика под нозе. мачево почна неприродно да мрда без да испушта глас, истече малце крв од уста. нешто како епилептични напади добиваеше. го однесов на доктор му даде вештачка храна и лек за нерви за да се смири и ми рече да го оставам да се одмара во темно. вика ако нема скршеница ке преживее. ве молам за било каква инф , совет , или мислење што би било. инаку мачето сега одмара и цело време менува положба но очите му се затворини бидејки е под лекови и забрзано дише. ве молам за помош. благодарам однапред

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
ве молам за помош било каква.
сабајле во незгода моето 2месечно маче со нога беше прегазено од комшијата(ненамерно) она само се пика под нозе. мачево почна неприродно да мрда без да испушта глас, истече малце крв од уста. нешто како епилептични напади добиваеше. го однесов на доктор му даде вештачка храна и лек за нерви за да се смири и ми рече да го оставам да се одмара во темно. вика ако нема скршеница ке преживее. ве молам за било каква инф , совет , или мислење што би било. инаку мачето сега одмара и цело време менува положба но очите му се затворини бидејки е под лекови и забрзано дише. ве молам за помош. благодарам однапред
Пиши на Ligeia и на ветеринарно катче таму побрзо ќе добиеш совет !

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Ова што го имаат моите мачки ако не се лажам е бактерија Кољуктивитис, сега се подобри им потпомина им ги мачкам очите со една маст...Скрос им беа залепени очите
DSC00564.JPG
DSC00565.JPG
DSC00572.JPG
DSC00573.JPG

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Те молам друг пат вакви слики со спојлер и опомена.. Грев ми падна ептем пишман сум шо ја отворив темава.. Дај боже шо побрзо да му поминат и да оздрават.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Те молам друг пат вакви слики со спојлер и опомена.. Грев ми падна ептем пишман сум шо ја отворив темава.. Дај боже шо побрзо да му поминат и да оздрават.
Фала му на бога им помина, овде ги сликав пред 2-3 недели негде сега се добри
--- надополнето: 3 јуни 2012 во 01:57 ---
Мислам дека од мајката им е пренесена оваа бактерија уште од раѓање

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Стерилизирај/кастрирај ја.Носи ја на ветеринар,речи сакам да ја стерилизирате,цената е од 1000- 1500 денари.
Леле, сеа се изнервирав :mad:. Мојот „матичен“ветеринар ми рече да си спремам 50 евра. Инаку, демек покрај мачката стана и семеен пријател, па ќе ми завршел работа на 3 рати, ако треба. Бог да чува од пријатели :tapp:

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Леле, сеа се изнервирав :mad:. Мојот „матичен“ветеринар ми рече да си спремам 50 евра. Инаку, демек покрај мачката стана и семеен пријател, па ќе ми завршел работа на 3 рати, ако треба. Бог да чува од пријатели :tapp:
Во Америка да не живееш па е толку скапо??
какви бе 50 евра бог да чува, до 1500 најскапо ти е! тоа ти се 25 евра!

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Во Америка да не живееш па е толку скапо??
какви бе 50 евра бог да чува, до 1500 најскапо ти е! тоа ти се 25 евра!
хахаха, не живеам во америка, но на типот изгледа му личам на некаква стрина од америка, да му е*** м*****!!!! :oops: пардон

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
хахаха, не живеам во америка, но на типот изгледа му личам на некаква стрина од америка, да му е*** м*****!!!! :oops: пардон
Оди кај друг ветеринар,мислам дека имаше некој добар во Капиштец(ако си од Скопје) Диме се вика! Најдобро прави операции и најдобро лекува а и евтин е :D

Kajgana Shop

На врв Bottom