Мачки (општи дискусии)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Можно ли е да не дејствува ампулата против болви? На мачорот пред неколку недели му ставив од неа и тоа се точно направив како што требаше, на вратот му ставив 3 дена по бањањето, и сега гледам пак има. И не само што има, туку изгледа некоја излегла од него и мене партал ме направила по грбот и нозете :confused:

Често го пушташ надвор персијанецот што толку болви ти фаќа?

M

Moon Child

Гостин
Често го пушташ надвор персијанецот што толку болви ти фаќа?
Не го пуштам да се шета. Го изнесувам на 5 минути во денот колку да го фати воздух, ама во раце го носам. Не го оставам да душка насекаде. Незнам зошто вака, ренде сум по грбот како сипаница да имам:confused:

L

Lu

Гостин
Можно ли е да не дејствува ампулата против болви? На мачорот пред неколку недели му ставив од неа и тоа се точно направив како што требаше, на вратот му ставив 3 дена по бањањето, и сега гледам пак има. И не само што има, туку изгледа некоја излегла од него и мене партал ме направила по грбот и нозете :confused:
Ампулата може да не делува доколку и е поминат рокот, а исто така голема улога игра и брендот на ампулата.
За Фронтлајн и Протектор гарантирам дека се квалитетни ампули и ефикасно делуваат.

Инаку болвите не умираат од ампулата, туку само бегаат од животното на кое што е ставена ампулата.
Па голема е веројатноста ампулата да делувала на твојот мачор, така што болвите избегале од ампулата и ти се расшетале низ домот и тебе почнале да те касаат.
Такво е дејството на ампулата ... го заштитува животното и спречува фаќање на болви (и крлежи) но доколку веќе животното имало претходно болви, кога ќе се стави ампулата болвите нема да умрат туку само ќе избегаат од животното.

M

Moon Child

Гостин
Ампулата може да не делува доколку и е поминат рокот, а исто така голема улога игра и брендот на ампулата.
За Фронтлајн и Протектор гарантирам дека се квалитетни ампули и ефикасно делуваат.

Инаку болвите не умираат од ампулата, туку само бегаат од животното на кое што е ставена ампулата.
Па голема е веројатноста ампулата да делувала на твојот мачор, така што болвите избегале од ампулата и ти се расшетале низ домот и тебе почнале да те касаат.
Такво е дејството на ампулата ... го заштитува животното и спречува фаќање на болви (и крлежи) но доколку веќе животното имало претходно болви, кога ќе се стави ампулата болвите нема да умрат туку само ќе избегаат од животното.
Не, по него се шеташе една пред некој ден ја видов. Вчера дојде со мене мачорот да спие и утрово кога се разбудив (од чешање) имав што да видам :mad:

Член од
5 мај 2012
Мислења
4
Поени од реакции
6
Imateli macinja , kakvi macinja. Jas imam macor,celiot e crn, i koga ke dojde nekoj kaj mene bara da mu go prodadam. mnogu e ubav zalam so nemam sliki da go vidite. Pisete se za macki-macori..
4Мај 2012,ми се родија 4 мачиња.По четврти пат ми се мачи мачката,мислам дека ова и последно,ке ја носам на стерилизација,жал ми е но морам,многу и е мачно мачењето.Почна да старее и ми е страв да не ја загубам.доколку сакаш можам да ти поклонам едно женско маче за да можеш да си ја задржиш иднината на твојот мачор.поздрав

Г

Гучи

Гостин
4Мај 2012,ми се родија 4 мачиња.По четврти пат ми се мачи мачката,мислам дека ова и последно,ке ја носам на стерилизација,жал ми е но морам,многу и е мачно мачењето.Почна да старее и ми е страв да не ја загубам.доколку сакаш можам да ти поклонам едно женско маче за да можеш да си ја задржиш иднината на твојот мачор.поздрав
Колку пари е стерилизација знаеш? и колку време трае цела процедура?

Член од
22 септември 2011
Мислења
65
Поени од реакции
41
имам едно прашање до поискусните,мачорот мој има 1 година и нешто јаде,игра весел е а многу е ослабен,мозно ли е да ослабел затоа што му немам дадено апчиња за прочистување или е до нешто друго.Што мислите?

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
имам едно прашање до поискусните,мачорот мој има 1 година и нешто јаде,игра весел е а многу е ослабен,мозно ли е да ослабел затоа што му немам дадено апчиња за прочистување или е до нешто друго.Што мислите?
А зашто му немаш дадено апчиња за прочистување?

Може сешто да биде... кога се во период за парење, поминуваат повеќе време надвор и помалку јадат. Можеби му даваш нискокалорична храна, можеби е настинат... а главен фактор- глисти. Ако се глисти, ондак ќе забележиш подуеност во пределот на абдоменот.
Може да се и болви, знаат и од тоа да ослабат...

Член од
22 септември 2011
Мислења
65
Поени од реакции
41
мачорот не го чувам дома надвор е цело време ама вакциниран е пред 1 год,6 месеци му немам дадено апчиња за процистување,а исто толку и фронтлине против крлези вака ми изгледа дека нема ама за секој слуцај попладне идам да му земам прво за процистување а следната недела против крлези

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Луѓе помош, пишав на Велигден дека мачката се омачи, ама имам проблем - ги напаѓа кучето и мачорот! Инаку е мирна и си игра со нив, ама кога е во кутијата или во близина на мачињата одеднаш станува агресивна, на пример прееска кучето си се моткаше на тераса, не се ни доближи до мачињата, ама оваа одеднаш изрипа и почна да фршти и да го брка. Ова се случува многу пати, исто и према мачорот, а они не и враќаат, само бегаат.
Има ли некој начин да ја смирам, мачињава ќе ги чувам уште минимум месец дена, а сеа и ќе почнат да шетаат низ куќа, никако нема да можам да ги држам одвоени од кучето и мачорот. Дали да ја карам коа ќе ги нападне, зашто знам дека тоа и е инстинктивно, во други околности си е friendly и си играат и све, aма одеднаш добива некои испади на лудило, поготово коа седи во кутијата со мачињата.

Kajgana Shop

На врв Bottom