Мачки (општи дискусии)

L

Lu

Гостин

Му купив од оваа храна, тука пишува по 70-80 грама дневно зависи од големината, мора да се држам стрикно до тоа?
И пак некако не му е по кејф, барат малце саламче да му фрлам...
Немора да се држиш стрикно до грамажата што е напишана на кутијата, таа грамажа е напишана за ориентација по колку отприлика грама на ден да му даваш на мачето.
Јас на мојот мачор му го полнам скроз тањирчето до горе, 250 грама собира во тањирчето, и храната му трае 6 до 7 дена ... значи дневно по околу 40 грама јаде, и кога ќе видам дека му е при крај храната од тањирчето повторно го полнам тањирчето скроз до горе и не се замарам 6 - 7 дена, си јаде кога сака и колку што сака :)

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Мачката ми се породи пред 3 недели негде, роди 4 мачиња и сега од нив 3 се добри си играат цицаат а тоа едното ни цица ни оди и е многу слабо му се познаваат ребрата... кажете ми што треба да правам сеа со него, дека ми изгледа ко да ке умре уште малце, да му давам ли со шприц млеко?

L

Lu

Гостин
Мачката ми се породи пред 3 недели негде, роди 4 мачиња и сега од нив 3 се добри си играат цицаат а тоа едното ни цица ни оди и е многу слабо му се познаваат ребрата... кажете ми што треба да правам сеа со него, дека ми изгледа ко да ке умре уште малце, да му давам ли со шприц млеко?
Контролирај го маченцето дали редовно цица, ако не цица редовно тогаш ти ставај го кај градите на мачката и намести го да цица.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
5
Луѓе мачево го најдов во неделата вечерта кај хотелот Тасино Чешмиче, кај Клинички Центар. Женско е и ептен питомо со хигиенски навики. Ако некој го има загубено и случајно види овде нека се јави на 077 642 552. Ако не се најди сопственикот не е проблем можам да го задржам.
ПС. можно е и да е трудна :D

Attachments

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Вака сеа, ми кажаа дека мачето имало глисти во стомакот, колку и да го местам да цица кај мајката неќе неможе ни да оди а кога ке го фатиш пишти ли пишти... ве молам за совет шо да му праам како да го лекувам? најслабо е и најмало од сите

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Вака сеа, ми кажаа дека мачето имало глисти во стомакот, колку и да го местам да цица кај мајката неќе неможе ни да оди а кога ке го фатиш пишти ли пишти... ве молам за совет шо да му праам како да го лекувам? најслабо е и најмало од сите
То ветринар ти го кажа или некој друг? Ак беше кај ветринар тој валда ќе ти кажеше како и што да му прајш.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
То ветринар ти го кажа или некој друг? Ак беше кај ветринар тој валда ќе ти кажеше како и што да му прајш.
Ветеринар, и ми кажа нане да сум му давал ама незнам дали ке му помогне кој знае.
Му сварив чај од нане и го ставив во шприц, ни сака да пие пишти ли пишти брате мили незнам што да му праам, дај кажете совет нешо како да му ги излекувам тие глисти.

L

Lu

Гостин
Ветеринар, и ми кажа нане да сум му давал ама незнам дали ке му помогне кој знае.
Му сварив чај од нане и го ставив во шприц, ни сака да пие пишти ли пишти брате мили незнам што да му праам, дај кажете совет нешо како да му ги излекувам тие глисти.
Незнам од кој град си, али ако си од Скопје ти препорачувам да го однесеш мачето кај ветеринарот Диме, во Капиштец се наоѓа.
Би требало да ти даде таблетка за прочистување на глисти.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Незнам од кој град си, али ако си од Скопје ти препорачувам да го однесеш мачето кај ветеринарот Диме, во Капиштец се наоѓа.
Би требало да ти даде таблетка за прочистување на глисти.
Џабе више, умре мачето.

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
Помагајте ми ја нема мачката од вчера цел ден и цела ноќ не е дојдена а има мали маченца,незнам што се случило али никако не била повеќе од 10 минути оделена од нив се плашам од нај лошото,дај те некој совет како да ги нахранам пошто уште цицаат?!

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Помагајте ми ја нема мачката од вчера цел ден и цела ноќ не е дојдена а има мали маченца,незнам што се случило али никако не била повеќе од 10 минути оделена од нив се плашам од нај лошото,дај те некој совет како да ги нахранам пошто уште цицаат?!
Ако ја нема мачката на подолго мислам дека сега пак се пари, ако не ти дојде мачката земи шприц наполни го со млеко и едно по едно давај им од шприцот а ако се во 4та, 5та недела мачињата и не е толку страшно полесно може да се справиш, а и би требало да почнат да јадат за кратко време

M

Moon Child

Гостин
Можно ли е да не дејствува ампулата против болви? На мачорот пред неколку недели му ставив од неа и тоа се точно направив како што требаше, на вратот му ставив 3 дена по бањањето, и сега гледам пак има. И не само што има, туку изгледа некоја излегла од него и мене партал ме направила по грбот и нозете :confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom