Матурска облека, шминка и фризура

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Луѓе ај давајте предлози, вака ко за мене:kesa:
Овие фустанчиња од погоре се ОК али не се гледам во нив.

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
еве нешто и од шминка, фризура

Шминката е океј, али не претерувајте со вакви фризури. Ипак е матура, не е ни веридба ни свадба а немате ни 30 години начукано. Најубаво е нешо едноставно :)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Сериозни сте со овие фризури жити се ? :pos:
Опа пак се во мода теткински и невестински фризурки и сармички и триста глупости у коса.:vozbud::uvo:
Абе или исфенирана или малку виткана во локни или малку потфатена или пунџа, не се будателе со овие фризури. Ќе изгледате ко 30 години да имате а не 18.

А и оние фустаните на butterfly-- се крш невиден. Сатен од горе до доле. Бљаааак! Уште +10 години.

Тетка на годината ќе е онаа со фризура сарма и ваков фустан!

Лани баш низ град гледав имаше прилично добри фустанчиња, младалачки и модерни. Не се замарајте со предолги фустани, додаваат години а и не се за млади луѓе баш, иако има и добри модели. Ама секогаш предност давам на пократок фустан.

Бидете си убави за себе, не претерувајте со фризурата, немојте предолги фустани со сатени и исечени делови, нежна шминка без претерување, фустанчиња над коленици и исфенирани фризурчиња.
Не бидете тетки во свечена гардароба, ем реално вие нема да си се свиѓате, ем сите ќе ви се смејат од страна.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Опа пак се во мода теткински и невестински фризурки и сармички и триста глупости у коса.:vozbud::uvo:
Абе или исфенирана или малку виткана во локни или малку потфатена или пунџа, не се будателе со овие фризури. Ќе изгледате ко 30 години да имате а не 18.

А и оние фустаните на butterfly-- се крш невиден. Сатен од горе до доле. Бљаааак! Уште +10 години.

Лани баш низ град гледав имаше прилично добри фустанчиња, младалачки и модерни. Не се замарајте со предолги фустани, додаваат години а и не се за млади луѓе баш, иако има и добри модели. Ама секогаш предност давам на пократок фустан.

Бидете си убави за себе, не претерувајте со фризурата, немојте предолги фустани со сатени и исечени делови, нежна шминка без претерување, фустанчиња над коленици и исфенирани фризурчиња.
Не бидете тетки во свечена гардароба, ем реално вие нема да си се свиѓате, ем сите ќе ви се смејат од страна.
Додуша има убај долги фустани,имам многу матурантки видено и навистина преубо им стојат,само се зависи од изборот на фустан.
Има и такви шо беа ко за на бал облечени и не личеа на ништо,а имаше некои шо стварно беа убави во долги фустани.
Додуша кај нас матурантките од полуматурантките се разликуваат по то шо матурантките носат долги фустани,а полуматурантките кратки.
Инаку за фризурите се согласувам,такви се носеа во 90тите ко одевме по свадби и wow беше да видиш некоја со фризура шо немојш да ја напрајш дома:).

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Колку само се согласувам. На матура некои девојки од што сакаат ептен да изгледаат свечено и kewl ќе се направат како тетки на вработени на шалтер во Стопанска.
Ми се плаче мене кога ќе ми текне дека морам да се спремам за матурскава :place:, воопшто не сум по свеченостите, така да за изглед косата ќе ја исфенирам само (не доаѓаат во предвид вакви невестински фризури) и ќе имам некој фустан што не изгледа како да работам во циркус и би можела да го облечам и за други свечености. Толку :)

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
дефинитивно нема да биде нешто шо ќе пука од гламур . и дефинитивно нема да облечам нешто шо ќе го носам само тогаш и на некоја свеченост .

друг пат повеќе

D

dh00|

Гостин

цветниот дезен може,а и не мора...

само без ужасниве штикли::#:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
А зашо на пример, не се облечете КО ДА ИМАТЕ 18 ГОДИНИ А НЕ 30?!?!

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Јас на матура ојдов избричан во глата, по маскирни пантолони, мартинки(др мартинс) чизми и пилотска јакна(спитфаер).

Член од
12 јануари 2010
Мислења
130
Поени од реакции
4
Секој според вкусот, ова се само слики и служат за идеја, која секој ќе си ја преуреди и стокми како сака.Па и за тоа е матурата, некој ќе биде тетка, некој чичко, некој 18 годишен тинејџер итн :wink:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Секој според вкусот, ова се само слики и служат за идеја, која секој ќе си ја преуреди и стокми како сака.Па и за тоа е матурата, некој ќе биде тетка, некој чичко, некој 18 годишен тинејџер итн :wink:
Teтка ќе си на 40 години.
А сега имаш 18 и изгледај младолико и свежо додека можеш.
Најглупо ми е кога тинејџерите се трудат да изгледаат како да имаат години повеќе. Не ви личи.

Moe мислење е дека интересно фустанче, со сандали по избор кои можат да ја доволат свеченоста, исфенирана коса (права или локни) ќе е одлично и вистински избор за матурки изглед.

Еве ви неколку фустанчиња кои мене бар ми се допаѓаат и да би славела матура би ги носела :))))

и фризурки

Kajgana Shop

На врв Bottom