Матура

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Абе точно, треба директен одговор да дадеш, а не да верглаш околу една точка и да не дојдеш до главното. Ама, на пример дадено е прашање:
Која е улогата на режисерот?
не можеш да одговориш: тоа, тоа и тоа туку ќе пишем: Улогата на режисерот е тоа, тоа и тоа Значи целосен, полн одговор (главно сите прашања беа целосни цитати од текстот)
Епа баш така трба, конкретно, а не Улогата на режисерот е....

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Пријателка на мајка ми колешка се пријавила во комисија за прегледувачи. И кажала дека резултатите по математика биле брука, дека многу луѓе имаат грешено и тако даље.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пријателка на мајка ми колешка се пријавила во комисија за прегледувачи. И кажала дека резултатите по математика биле брука, дека многу луѓе имаат грешено и тако даље.
Не знам како по тоа што согледувајќи го фактот дека секоја година се` помалку и помалку им се пријавуваат за математика очекуваат ѕвездени резултати :) Јас веќе си се спремив за во август :icon_lol:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Денес полагав интерно историја, боза прашања, решив за 20 минути. 40 со заокружување 10 со надополнување.

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
Ова за текстовиве македонски последните, нас ни кажаа дека треба целосна реченица да се пишува во стил...Улогата на режисерот е таа и таа...а не како ретардирани да набројуваме само...

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ова за текстовиве македонски последните, нас ни кажаа дека треба целосна реченица да се пишува во стил...Улогата на режисерот е таа и таа...а не како ретардирани да набројуваме само...
Не знам... нас цел живот не учат на прашање на дадеме целосен одговор, а не директно да набројуваме, ама очигледно БРО сама да го смени тоа, или пак некои од членовиве се обидуваат да се утешат оти директно набројувале... стварно не знам што е работава...

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
Исто...фала Богу дека е така! нема шанси да не ни ги признаат одговорите затоа што не сме одговориле со безлични реченици, тоа е апсурдно!Разбирам да одговорам така во неформална комуникација, но не и на матура побогу! Не верувам дека е така, мислам дека некои членови само бараат утеха...
Ама стварно ако е така, срамота е! А и да требало така да се одговара требаше да ни кажат, не пишувајте цели реченици, пишувајте како идиоти!

Член од
12 март 2009
Мислења
77
Поени од реакции
73
Абе луѓе што се замарате .. не ми е јасно што ја тупат дали ќе биде цел одговор или само набројување(по мене подобро и поубаво изгледа цел одговор) битно е одговорот да ти е точен не ми е јасно што замараат вака требало онака требало!!!:toe:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Информатика 5ка.
Значи досега од матурата 20 поени.:))
Се чека на екстерните.:pipi:

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Информатика 5ка.
Значи досега од матурата 20 поени.:))
Се чека на екстерните.:pipi:
Охо, ај честито. :)
Как беше? Колко прашања? Шо прашања? Вежбите лесни ли беа? У 2007 office ли работиите? Време? :)

--- надополнето ---

Не знам како по тоа што согледувајќи го фактот дека секоја година се` помалку и помалку им се пријавуваат за математика очекуваат ѕвездени резултати :) Јас веќе си се спремив за во август :icon_lol:
Де де, полвина година вежбаш саа за у Август се спремала :) толко ли не напиша ништо, за 2ка? Ќе поминеш, шо се замараш, ќе спуштат границите, ќе попуштат нешто... Незнам шо толко значење и давате на таа матура, има ного поважни работи у живото од неа :)

Иначе Економија 5ка, доволно е. :) Ни се падна добра (х2) професорка, она ни кажуваше нешто, ние си кажувааме и така... Иначе, решаваме и една момичка на цел глас пита: има ли го некој 11-то прашање, а тва беше на заокружување, да или не, и јас потенцирам на цел глас НЕ, нема го никој! И неможееме да се збераме од смех :)

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
информатика и јас 5ка добив :vozbud:
оптика најверојатно 5ка ќе имам дека беше многу лесен тестот
проектната по физика 5ка ми беше и сега уште екстерните ги чекам
ме интересира дали работевте на windows или на linux
нас не натера да работиме во open office (linux) a во гимназија работеле во office 2007

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Охо, ај честито. :)
Как беше? Колко прашања? Шо прашања? Вежбите лесни ли беа? У 2007 office ли работиите? Време? :)
15 прашања тестот.
10 по 1 поен,5 по 2 поени/вкупно 20.Прашањата беа лесни,а и можеш комотно да си препишаш,не се секири.Време 1 саат/а за 10 минути се решава.
Вежби имаше 4,у ворд,ексел,појнт и корел.И они бее лесни,пак ак не знааш нешто,ке си питаш некој,ке ти каже шо и как...значи седни до некој шо повеќе се разбира.Иначе да 2007.Време 2 ипол саата.

--- надополнето ---

Дај детали од филозофија,прашања што-како..
Друже секоја професорка посебно си прави прашања.Ќе треба неа да ја прашаш шо и како да учиш:))
Инаку имавме 60 прашања,10/15 со надополнување,другите на заокружување.И 80 поени носеше целиот тест.
Поздрав.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
15 прашања тестот.
10 по 1 поен,5 по 2 поени/вкупно 20.Прашањата беа лесни,а и можеш комотно да си препишаш,не се секири.Време 1 саат/а за 10 минути се решава.
Вежби имаше 4,у ворд,ексел,појнт и корел.И они бее лесни,пак ак не знааш нешто,ке си питаш некој,ке ти каже шо и как...значи седни до некој шо повеќе се разбира.Иначе да 2007.Време 2 ипол саата.
Ах бе Цации :) не се плашам бе, така ќе си одам, не се замарам, само те питаах, да имам претстава шо, как... ворд, ексел и поинт ак не знам шо ќе знам, само корел си немам појма ама нее маана, нее страшно, ќе се снајдам :) Thanks ;)

Член од
12 март 2009
Мислења
77
Поени од реакции
73
Еј едно noob-ско прашање.Значи во сметањето на поени за на факултет се 60 највеќе што може да се земат од успехот.А сега како се овие 40 поени од државната матура ? Се сметаат резултатите од сите 4ри предмети и се множат по нешто или се смета само еден интерен и еден екстерен ?

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Еј едно noob-ско прашање.Значи во сметањето на поени за на факултет се 60 највеќе што може да се земат од успехот.А сега како се овие 40 поени од државната матура ? Се сметаат резултатите од сите 4ри предмети и се множат по нешто или се смета само еден интерен и еден екстерен ?
60 поени имаш од оценките.
40 поени од матурата.
20 поени од екстерни.оценката се множи со 2
16 од интерни.оценката се множи со 1.6
4 од проектната.

Така мислам дека е.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom