Матура

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
А да не има некој информација кога ќе можеме да го видиме клучот?!
А инаку, што ќе се прави со оние коишто ги имаат и двете форми напишано, затоа што има и такви, кај мене во школо во голем број се :|

Член од
25 јуни 2007
Мислења
100
Поени од реакции
2
Има некој што знае кога ке ги има резултатите и по Македонски и по Англиски?

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
на вести рекоа дека околу 12,13 јули ќе има резултати во школите, а конечните резултати по поднесените приговори ќе се знаат околу 24ти јули :)

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Луѓе од мој клас шо се убија од учење математика уште од зимата уште. Денес излегоа пребледени со по 6-7 нерешени задачи. Имало некои unbelievable.
Ама затоа дотична личност си земела телефон и си се јавила на професорка и оваа цел тест по телефон и го решила. Ете колку матурата е мерило за знаење.
Е шо немаше кај мене некоја таква личност :) или и јас 5ка или и она пријавена :)

Абе што се жалите лесен беше тестот математика.
Последната задача само почните 100 да делите со 7 и ќе видете уште колку ви треба за да биде делив со 7 и истото и од 999 ќе почнете. После само аритметичка прогресија со d=7 и ќе го најдете n преку an и лесна работа.
За таа со збирот на квадрати Filmakedon и со n^2+(n+2)^2+(n+4)^2=251 немало да ти биде точно. Непарни броеви се претставуваат со 2n-+(непарен број).
Таа точно се поставува како: (2n-1)^2+(2n+1)^2+(2n+3)^2=251 и решенијата испаѓат 7,9,11.
Таа со АНА јас се утепав да ја решам со аритметичка прогресија и кога не ми испадна ќе се убиев кога видов всушност колку лесна била целата задача. Само замените 10Т со 10Н за да видете ако има 10 точни колку бода ќе има. Испитувајте така различни решенија. Решението излезе дека е 13 точни одговори со 7 неточни.
Јас га реших по првио начин шо кажа и сигурен сам оти ќе ми га признаат. Ости как се претставуват непарните броеви, со самото спомување на непарни броеви јас сфатих оти они сакат да кажат дека проевите не се еден по друг, туку еден преку друг. :)
Колко ти излезе задачата со односо меѓу плоштините на квадрато и опишаната кружница? Иначе имаше 2 задачи не ги ни чепнах, тие за аналитичка геометрија, само ги видех, се насмејах на нивната глупавост и продолжих понатам. :)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ја да ве известам само дека во врска со македонски јазик го прифатија и како биографија и како CV, денеска го издале клучот.
Па го нема никаде клучот на страната за државна матура...

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Па ја не реков дека клучот ми е од страната од државна матура :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Клучот ќе искочи после оценките, не го чекајте сега...

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
Хахаха па и очекував да биде така, али ај се понадевав дека можеби ќе го објават за да се порадуваме поради коментарот дека го објавиле клучот хахахах :)
Ништо, ќе се мачиме до 12/13 јули :D
Другаркиве што напишаа и CV и Биографија ќе си пукнат :S Повеќето се надеваа дека ЦВ треба да стои пред Биографијата :|
Нашата проф. после матурата на кажа дека треба или едната или другата форма, никако двете, пошто едноставно нема потреба од двете...логично :tapp:

Член од
28 април 2008
Мислења
258
Поени од реакции
9
А да не случајно некој полагаше информатика???

Член од
29 август 2008
Мислења
43
Поени од реакции
25
Интерно... јас полагав информатика....

Z

ziko bt

Гостин
^ различно е од сколија до сколија со интерните предмети самите професори ги дават прашањата за тестојте така да мислам нема да имаш полза ако ти речи дека лесни прашања се паднале,него многу рано сте почнале со интернитге кај мене од понеделник се почнува

Член од
28 април 2008
Мислења
258
Поени од реакции
9
^ различно е од сколија до сколија со интерните предмети самите професори ги дават прашањата за тестојте така да мислам нема да имаш полза ако ти речи дека лесни прашања се паднале,него многу рано сте почнале со интернитге кај мене од понеделник се почнува
На 28ми полагам само онака прашував а иначе ти од бт си ? кај учиш

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Денес завршив со полагањава и крај веќе аман нема учење летово :vozbud: Првиот предмет интерно лесно го полагав, опуштена атмосфера имаше можеше и да се препишува и све али денес на полагањето....страшно! Ама не ми е гајле битно 5ки иам по двата интерни (право и историја) и така. :)
Ме интересира како е по другиве школи, има ли препишување на интерните полагања?

Kajgana Shop

На врв Bottom