Матура

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
У пичку матер
трема имам од сеа -.-

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Мислам дека 15 бода носи есејот што БИ ТРЕБАЛО да биди за романтизам.

Член од
1 април 2012
Мислења
212
Поени од реакции
549
Есејот носи 13 поени. Ако него не го напишаш а сите други прашања ти се точни зарем со 87 поени ќе добиеш 3?
Не ми се верува. Кај нас професорката рече дека без есеј можеме и 4 да искараме.
А ако критериумот на оценување биде низок, тогаш уште подобро.

Член од
24 март 2012
Мислења
137
Поени од реакции
119
:mad: Преку глава ми е од оваа матурава. Никогаш сум немала вакво чуство :mad:
А чекајте шо ќе има граматика?! ако има некој глупо стилки фигури, или ако падни па некој како пердуф лесни прашања од типот кој е глагол во реченицата...до сега имам решено 4-5 матури и лесно ми изгледа, ама нема да ни дадат од лани...или пак што ако има каде е настанот во делото " ... " или пак за песните, или акцетот...
лелелеееееееееееее
а како слаг на тортава
Англиски вежбам текстови да пишувам и се тоа океј...
ама пак можи таква генерција ќе бидиме и дадат пример тжок текст или текст со тежок вокабулар
и така јас си се нервирам :mad:

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Есејот носи 13 поени. Ако него не го напишаш а сите други прашања ти се точни зарем со 87 поени ќе добиеш 3?
Не ми се верува. Кај нас професорката рече дека без есеј можеме и 4 да искараме.
А ако критериумот на оценување биде низок, тогаш уште подобро.
Вкупниот број поени е негде околу 70 така да тоа со 87 не важи...Што поише ќутуци има годинава толку поголема шанса да ја спуштат скалата..у 2010 петка била над 97% а у 2011 над 91,92%. Така да све зависи до генерацијата каква е и до колку ќе се спушта границата..

Член од
17 април 2012
Мислења
38
Поени од реакции
24
Инаку нешто се зборе дека слободната тема ќе биде Екологијата и нејзините пороци, е сега колку е точна информацијата не знам... :)

Од каде ти е информацијава? И што се мисли под пороци? Работи што ја нарушуваат или лоши страни на екологијата?

Инаку за сите вие што сте во заблуда. Имате еден есеј за пишување кој што носи 13 бода. Темата на тој есеј ја избирате сами. Изборот што го имате е: Тема од романтизам и слободна тема. Ќе ги видите насловите и ќе изберете што сакате, исто поени носат двете. :)

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
А чекајте шо ќе има граматика?! ако има некој глупо стилки фигури, или ако падни па некој како пердуф лесни прашања од типот кој е глагол во реченицата...до сега имам решено 4-5 матури и лесно ми изгледа, ама нема да ни дадат од лани...или пак што ако има каде е настанот во делото " ... " или пак за песните, или акцетот...
лелелеееееееееееее
а како слаг на тортава
ама пак можи таква генерција ќе бидиме и дадат пример тжок текст или текст со тежок вокабулар
А што си се уплашила толку,ќе те тепаат дома со стап од дрен ? :нинџ:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
лелелеееееееееееее
а како слаг на тортава
Јас па никогаш не сум бил поопуштен, незнам зошто. Ни трема имам ни глава ме боли :)

W

Werther

Гостин
Како што слушав ја на вести пред 2-3 месеци другата година ќе се полагаат повеќе екстерни предмети и ќе се полага во мај, незнам од каде ти се тебе овие информации.
Jac пак разбрав пред 1 месец дека ке се скрати матурата на еден екстерен и еден интерен.:)

Член од
24 март 2012
Мислења
137
Поени од реакции
119
Јас па никогаш не сум бил поопуштен, незнам зошто. Ни трема имам ни глава ме боли :)
Браво за тебе ! дај кажи како можи да си опуштен кога знаеш дека од матурата ти зависи твоја иднина

iww

Член од
30 мај 2012
Мислења
15
Поени од реакции
4
точно есејот од колку до колку збора треба да е? :confused:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Зошто да прам мајтап o_O ?!
И јас ќе полагам сабота матура, знам
Ќе има 2 теми за есеј
едната ете е романтизам, другата не знам
ама повеќе бодови носи таа романтизам
:)
Добро кој ве лажел дека темата за романтизам дава повеќе бодови ?
И двата есеи даваат по 13 бода

Kajgana Shop

На врв Bottom