Матура

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Не се потресувајте за матурата. Вечерта пред тестот пола матуранти ќе го имаат, и ќе има нервози, неправди, карања, зошто во некои школи од прва до последна клупа се препишува, во други не смееш да се свртиш лево-десно, и еден лесно поминува за другиот да страда и прашање да е дали ќе влезе во државна квота иако бил одличен сите години.

Македонски е за благо ретардирани деца, прашањата само граматика беа двосмислени и некои ги немаше во прирачникот, од литература научете кој век , кој период е напишано секое дело и доволно ви е 1/2 да прочитате од прирачникот за што се работи зошто повеќето го пишува во текстовите.
Гледајте само текстот убаво да го напишете, може и се да ви е точно ама ако текстот не ви е добар да добиете послаба оценка, мислам главното во текстот беше.

Англиски мене ми беше тешко, сите можни одговори на заокружување ми одговараа :) Ама зорт од што немав поима а не можеше некој да ми поткаже, мислам зумирав до прва клупа според заокружувањата да си погодам исто и јас :)

Не се плашете, не е тешко.
И размислете за упис на факултет, не кај мама и тато сакаат, кај баба ве замисила дека ќе студирате, туку кај вие сакате, зошто воопшто не е лесно на факултет, треба стварно да го сакате тоа за да имате желба да поменете низ тие нервози, непреспиени ноќи, неискачање по 2-3 недели...ај да не ви кажувам што ве чека :)

Член од
26 февруари 2012
Мислења
271
Поени од реакции
232
Имам едно прашање до матурантите. Сеуште сум трета но ме интересира дали ќе можам да полагам биологија како интерен предмет ако во четврта не го изучувам (ПМ-А смер сум)? :D

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
Ќе можеш. Ако предметот е слушан две години може да се полага.

Член од
22 април 2012
Мислења
11
Поени од реакции
2
Јас проектната ја одбранив и само по историја имам почнато да учам. Кој ѓавол ме натера да одберам историја имам заборавено се од прва и втора :confused:

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
На англиски со колку најмалку поени примаат во државна?една груба пресметка од прилика ме интересира.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
За интерните нема гајле имам прашањата и клучевите, македонски ми треба онака 2,3 дена само некои работи да повторам а математика тоа што го знам, до мене ќе имам јак математичар, па пролазната не би ми била проблем така да сите маки после матурата, овој месец си уживам и гледам да попрам некоја оценка.:D

Г

Грејвдигер

Гостин
За интерните нема гајле имам прашањата и клучевите, македонски ми треба онака 2,3 дена само некои работи да повторам а математика тоа што го знам, до мене ќе имам јак математичар, па пролазната не би ми била проблем така да сите маки после матурата, овој месец си уживам и гледам да попрам некоја оценка.:D
Македонски е лесно да се извадат поени, освен ако не сакаш некоја висока оцена, па да седнеш да учиш до детали. А за тоа второто... ако не се лажам, они ве распоредуваат по простории и кој кај ќе седи, така да ако си си планирал нешто... заборави на тоа.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Македонски е лесно да се извадат поени, освен ако не сакаш некоја висока оцена, па да седнеш да учиш до детали. А за тоа второто... ако не се лажам, они ве распоредуваат по простории и кој кај ќе седи, така да ако си си планирал нешто... заборави на тоа.
Да се распоредуваат според презиме.
Барем така јас слушнав.
Кога ни го донесоа тој списокот да се потпишеме, врз основа на тоа така ќе седиме.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Уживај бе па ти, само тројца сме математика:D се знае дека ќе бидеме во 1 просторија.:D

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Ако најдете тема Англиски ако не ве мрзи споделете :icon_lol:

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.142
Поени од реакции
8.102
Ако најдете тема Англиски ако не ве мрзи споделете :icon_lol:
не кажват бе мислам тема Англиски
а за Македонски има некој сигурна потврда дека ќе биди за романтизам?

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
не кажват бе мислам тема Англиски
а за Македонски има некој сигурна потврда дека ќе биди за романтизам?
Да,само не сум сигурен дали македонски или светски..

Kajgana Shop

На врв Bottom