- Член од
- 5 јуни 2008
- Мислења
- 3.632
- Поени од реакции
- 5.724
Кое школо е прво на матурава, има информации за тоа?
не ми се верува пошто сите другари шо имаат 4ки имаат одприлика некаде 70 и нешто,а никој нема 4ка со 90 проценти..Да прашам нешто... нели перцентилниот ранг покажува колку твојата оценка е подобра од ученици со иста таква оценка, а не прави споребда меѓу различни оценки... на пр. можеш да имаш 5ка и со 50 кома нешто, ама тоа значи дека твојата петка е подобра од 50% ученици...
Така е ко што пишав, или сум грешка.
Кој е просекот и како сте задоволни?
Нема шанси да е со 1% 2-оценка. Мислам да беше така сигурно сега ќе се радував . Но предпоставувам е нешто 7-8 проценти бидејќи неколу мои другари поминаа со 8-9 проценти.не ми се верува пошто сите другари шо имаат 4ки имаат одприлика некаде 70 и нешто,а никој нема 4ка со 90 проценти..
Иначе кец има и другар ми и има нула проценти. Од иван мислам е точно тоа што го кажа дека 1 процент ако имал 2ка ќе била...
Не е проценти, перцентили е. И тоа си нема врска со колку проценти од тестот сте решиле, и тоа си нема врска со поените, а чим си нема врска со поените значи не е тоа точно ти шо го кажуваш.Нема шанси да е со 1% 2-оценка. Мислам да беше така сигурно сега ќе се радував . Но предпоставувам е нешто 7-8 проценти бидејќи неколу мои другари поминаа со 8-9 проценти.
Имам другарка што има 2ка со 5,х (мислам дека беше 5,2)Нема шанси да е со 1% 2-оценка. Мислам да беше така сигурно сега ќе се радував . Но предпоставувам е нешто 7-8 проценти бидејќи неколу мои другари поминаа со 8-9 проценти.
Во предвид може да се земит шо пропушташ прв уписен рок. А за втор и со 2ки невервам дека нема да се запишиш...А може ли да се преполага во август со цел за подобра оцена ?
И што ќе се земе у предвид ако у август добиеш полоша оцена ?
Хмм. А како ги пресметуваат тие перцентили? Ако можеш да објаснеш. Фала.Не е проценти, перцентили е. И тоа си нема врска со колку проценти од тестот сте решиле, и тоа си нема врска со поените, а чим си нема врска со поените значи не е тоа точно ти шо го кажуваш.
Кажав јас за еден мој другар лани шо помина со 2% по двата предмета.
Супер си не се секирајМакедонски 4ка со 86.35 перцентили
Математика 4ка со 77.22 перцентили :/
Супер си е...само криво ми е што за малку немав 5 али јбгСупер си не се секирај
Не се пресметуваат, туку те рангираат од колку проценти од сите што полагале матура си подобар.Хмм. А како ги пресметуваат тие перцентили? Ако можеш да објаснеш. Фала.