Матура

Немирлика

all I need is love, friends & a piano☺
Член од
15 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
126
И тие толку разбираат.
Мене ни ден денес не ми е баш најјасно кој ја напишал кирилицата. Цел живот не учеа дека е Климент па нели во чест на Кирил ја нарекол кирилица. А пред 2 недели во учебник за 1ва гледам напишале дека авторот на кирилицата е непознат. И тоа професори универзитетски изгледа. Па кој е сега во право? Самите си се косат. :confused:
Во Охридската книжевна школа се строго се употребувала само глаголица. А кој ја отворил оваа школа? - Климент, се разбира! Климент бил првиот кој се борел за зачувување на писмото измислено од неговиот учител Кирил ( односно глаголицата) и не сакал ни да чуе за ново писмо. Така да , не е можно кирилицата да е била измислена од страна на Климент Охридски.

Член од
16 јуни 2011
Мислења
60
Поени од реакции
23
Од каде о писменех дијалог ?
јас пишав монолог ама ако размислиш о писменех е расправа значи Наум се расправал со Тријазичниците значи има смисла да е и дигалог...

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
јас пишав монолог ама ако размислиш о писменех е расправа значи Наум се расправал со Тријазичниците значи има смисла да е и дигалог...
епа јебига :D . Ако е тој клучот имам 7 грешки . Ама не верувам додека на официјалнана не го поставет :D

Член од
29 април 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
Административен е .. не е публицистички... се забранува со закон..

Ај сеа уште нешто да прашам.. Утре полагам информатика некој што се разбира во убунту знае како се викаше програмата што е слична на Корел?
Лелееее зарем со убунту ке полагаме? :confused:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.596
Поени од реакции
14.417
Лелееее зарем со убунту ке полагаме? :confused:
Зависи до школото. Ако школото направило прашања за убунту, ќе полагата на убунту, ако направило за виндоус ќе полагате на виндоус.

S

Sheldon Cooper

Гостин
о писменех монолог ќе да беше, дечкото си збореше сам со себе и си објаснуваше што како..а горио мислам дека беше нарација :)

Член од
16 јуни 2011
Мислења
60
Поени од реакции
23
епа сите различно си мислиме.. а на овој другиот форум викаат дека никој немал пристап до клучот.... дека не биле виа одговори.. зошто вака ни прават дај нека го објават виќе еднаш!!!!!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom