Кажи ми дека не си сериозен?Која од наведените цифри треба да стои на местото на * во бројот 712620020463* за да се добие број делив со 6?
Oва е задача за матура или за натпревар по математика ?
- 2
- 3
- 6
- 0
od kaj se zadachive? od mat za maturanti reshavaj ne se zamaraj so volku teshki...Која од наведените цифри треба да стои на местото на * во бројот 712620020463* за да се добие број делив со 6?
- 2
- 3
- 6
- 0
за регионален натпревар по математика....за 4то одделени :/Која од наведените цифри треба да стои на местото на * во бројот 712620020463* за да се добие број делив со 6?
- 2
- 3
- 6
- 0
Најлесната задача ја најде ... ај прочитај кои броеви се деливи со 6 и одма ќе најдеш ..Која од наведените цифри треба да стои на местото на * во бројот 712620020463* за да се добие број делив со 6?
- 2
- 3
- 6
- 0
дечко ова е задача ја што ја имав ја на тест у прва или втора година математика (не е истата, али од ист тип)..и да за матура е затоа што ако си имал можност да идеш на натпревар математика ќе си видел какви задачи даваат. Ова е боза, не ме зезајКоја од наведените цифри треба да стои на местото на * во бројот 712620020463* за да се добие број делив со 6?
- 2
- 3
- 6
- 0
VOLKU TESHKI, од кого учевте математика?od kaj se zadachive? od mat za maturanti reshavaj ne se zamaraj so volku teshki...
Тоа што побарав линк тука не значи дека не проверувам таму..Мада нема шанси да имам проблеми со есејот англискиЏизс, зар има сеуште такви што не провериле на matura.gov.mk сеуште? Иначе, проверете за англиски како се пишува, можеби има таму, имаше за македонски, не гледам зошто би немало за англиски
Short writing tasks: (80-100 words)Пиши
Да, знам и моето мислење е иронија за да ти докажам дека ги совладав тропите.znaci ironija bese .. sigurno deka u korcagin ne naucija bolje od ova ali se glea deka ti makedonski ne si gi sovladal tropite ..
знаеш зошто сите да не поминат добро? бидејќи колку сите се добри толку се намалува рангот на добри оцени. неможе да имат сите 5ки.. Правејќи ги другите исто така добри, паѓаш ти..таков е системот пак ке речам не е до нас.. а од темите англиски абер се нема.. утре ќе ги дознаеме по се изгледа.. како што кажаа погоре.. оние кои ги имаат темите сигурно не висат на форумиЈас не чекам тема, се спремив, него на Фејсбук гледам се караат и имаше оставено линк од кајгана и почнав да читам и се изреволтирав кога дознав дека некои ги имале ( мада знаев дека мора некој да ги има ) а јас не ги нареков предавници него само цитирав една мисла на Петре М. Андреевски, што изгледа е лошо разбрана. А тоа што викаш никој не ни е дужен да ни ги кажува темите, и јас се сложувам мада јас да ги имам би ги дал, зошто сите да не поминат добро? Зошто мора само 1? Еден народ сме, треба да се подржуваме...