Мене ми испаднаа дека се 22 според податотците што се дадени:Мене 20 деца ми испаднаа.
леле фантом сите ми ги погоди ти. до душа не беа тешки ама сепак... и пак ќе ти речам браво.Однопаку го гледал пликот, 98 евра имало
кога се жонглира со 3 кугли секогаш се има само една во рака. Бидејќи еве да речеме жонглираш кога ја фрлаш куглата со десната рака ја земаш другата кугла со левата а третата е во вис и оди накај десната рака па ја фрлаш куглата што ти е во левата рака и така натаму и така наваму.Ако жонглира со 3 кугли, ќе има по 2 во рака....
кога се жонглира со 3 кугли секогаш се има само една во рака. Бидејќи еве да речеме жонглираш кога ја фрлаш куглата со десната рака ја земаш другата кугла со левата а третата е во вис и оди накај десната рака па ја фрлаш куглата што ти е во левата рака и така натаму и така наваму.
п.с. незнам колку ме разбра ама сигурен сум за ова.
Се гледа дека детето е аматер во жонглирање бидејќи тоа го прави многу бавно и ги фрла многу високо топките така да во некои моменти има по 2 во рака но доколку е професионалец сигурно кога ја фрла едната топка тогаш со другата рака ја зема другата топкаи затоа работи со двете раце наизменично прво едната нагоре па другата па првата.... итн.Знам да жонглирам со 3 кугли, затоа и кажав дека има по 2 во рака кога се жонглира. Ти отприлика објасни (ако убаво те сфатив) ама моментот кога имаш една кугла во воздух а две во раце некако ти избегал. На видеото убаво е објаснето и јасно се гледа моментот кога двете топчиња му се во раце на дечкото додека жонглира.
http://youtube.com/watch?v=4R8eGzt9VI0
Реков јас 22 се ете и Спајдер нај логично потврдува.Само што првото го броиш двапати
Ако се однесуваше овај одговор на загатката со јаболката не е толку, имаш грешка во математикатаДваесет и четири.
Имал 14Ај една јас ке ви поставам. Незнам како ви оди редот, ги гледам загатките и многу ме заинтересираа. Се надевам дека нема да ми се лутите.
Загатката е следна (математички-логички проблем едни од моите омилени): Човек оди на пазар да продава јаболка. Носи одреден број на јаболка. Иди прв купувач, купува пола од јаболката, продавачот му дава едно јаболко гратис. Иди втор купувач. И тој купува пола од јаболката и него продавачот му дава едно јаболко гратис. И на крај иди трет купувач купува пола од јаболката, продавачот и него му дава едно јаболко гратис и снемува јаболка. Колку јаболка носел продавачот на пазар?
14 јаболки имал продавачот.Ај една јас ке ви поставам. Незнам како ви оди редот, ги гледам загатките и многу ме заинтересираа. Се надевам дека нема да ми се лутите.
Загатката е следна (математички-логички проблем едни од моите омилени): Човек оди на пазар да продава јаболка. Носи одреден број на јаболка. Иди прв купувач, купува пола од јаболката, продавачот му дава едно јаболко гратис. Иди втор купувач. И тој купува пола од јаболката и него продавачот му дава едно јаболко гратис. И на крај иди трет купувач купува пола од јаболката, продавачот и него му дава едно јаболко гратис и снемува јаболка. Колку јаболка носел продавачот на пазар?