Математика + ЛОГИКА

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Odreden broj na deca stojat vo krug.. Podednakvo se odaleceni edno od drugo.. A 5toto i 16toto stojat edno sproti drugo.. Kolku deca se vsusnost vo krugot?

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Odreden broj na deca stojat vo krug.. Podednakvo se odaleceni edno od drugo.. A 5toto i 16toto stojat edno sproti drugo.. Kolku deca se vsusnost vo krugot?
ќе ги вратиме за 5 места на назад и тогаш првото и единаесеттото ќе бидат еден спроти друг. 11+11=22:pos:вака е сигурна сум

runBABYrun

Секој ден НЕ е Велигден
Член од
1 февруари 2007
Мислења
724
Поени од реакции
0
Ајде уште една од мене и се надевам нема да ја решите експресно

Мајката на синот му остава дома плих со пари и на плихот ја запишува сумата на пари во него. Бидејќи се наоѓаат во Германија а таму парична единица е еврото парите се евра. Синот оди дома знаејќи дека има пари на масата во плих. Стигнува дома и гледа дека на плихот пишува ''86''. Одма излегува од дома и оди на шопинг каде купува блуза и фармерки за вредност од 92 евра. Се враќа дома со блуза и фармерки и и го враќа остатокот од кусурот на мајка му. Пред да го земе плихот тој немал пари во него а во бутикот каде ги купил работите не останал должен со пари.
Како е ова можно?!?!

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
ќе ги вратиме за 5 места на назад и тогаш првото и единаесеттото ќе бидат еден спроти друг. 11+11=22:pos:вака е сигурна сум
Само што првото го броиш двапати ;)

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Однопаку го гледал пликот, 98 евра имало :)

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
логиката на зафркната е во ред, само што таа првото дете го исброја двапати.
П.С. Скул, логиката твоја е најточна, 99% сум сигурен дека се 20, пошо првото и единаесеттото не ги бројш пак.

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Имам гледано да жонглира три кугли со една рака...

Kajgana Shop

На врв Bottom