Масони

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Дека другарот Јосип Броз е единствениот масон од овие простори. А и за ТМОРО сум читал дека имала членови масони.

Масонизмот во Македонија влече стари корени.

Волшебник

....твој избор....
Член од
16 мај 2007
Мислења
220
Поени од реакции
4
Немам прочитано за други маснони од овие простори можеби има ама незнам и не ми се верува.

NIght_Elf

High Priestess
Член од
15 јуни 2007
Мислења
479
Поени од реакции
13
KAKVI VI SE TIE MASONI

NEMAM POJMA:raz:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Волшебник напиша:
Немам прочитано за други маснони од овие простори можеби има ама незнам и не ми се верува.
Одамна се збори за ТМОРО и масонството ама и ја сум скептичен. А за Тито се повеќе се збори дека воопшто и не е “Југословен“ така што ти остана ниеден на листата :)

Волшебник

....твој избор....
Член од
16 мај 2007
Мислења
220
Поени од реакции
4
Изгледа јас грешам во врска со Македонските маснои...но сега се уверив дека постојат и дека делуваат во Македонија еве доказ www.glm.org.mk

Член од
17 јуни 2007
Мислења
26
Поени од реакции
0
tocno e deka tito bil mason a kolku sto znam tie se luge sto upravuvaat so svetot ili pak gresam?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Волшебник напиша:
Изгледа јас грешам во врска со Македонските маснои...но сега се уверив дека постојат и дека делуваат во Македонија еве доказ www.glm.org.mk
Глупости...насобрани старци што се wannabe масони...Масоните никогаш за себе не кажуваат дека се масони јавно...ниту пак зборат помеѓу себе за тоа отворено...едноставно дејствуваат со меѓусебни консултации.

Не е како дека Јозеф Амброз кажал некогаш:„Другови и другарице, ја сам масон и сам поносан о томе”

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Абре масонски центри има на некој ќош а ако некој сака да стане член тогаш мислам дека му е слободен влезот. Може мистична е лидерската позиција но и во големите корпорации каде што се добиваат фрапантни суми за да си СиИО, па за мене и таму има мистерии. :helou:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Волшебник напиша:
Многу ми е смешна и детска сранава. Некако ништо не ме убеди... :toe:

Член од
26 јуни 2007
Мислења
310
Поени од реакции
15
Волшебник напиша:
Поголемиот дел од лидерите на ВМРО како на пример: Даме Груев, Ванчо Михајлов, Александар Протугеров и други биле членови на Масоните.

vodkamixx напиша:
А уствари што се тоа масони, дајте објаснување да научам... спор ми е комов па кој ќе бара по интернетов... барем на кратко да објасни некој.... па после да се фатиме на работа :lol: :lol:
Масони е француски збор, а во превод значи слободен ѕидар.

Член од
17 ноември 2007
Мислења
42
Поени од реакции
0
auu..specijalist sum za ova tema..omilena tema od istorijata mi e ova..:)masoni vo damnesno vmeme..ko se pojavija bile zidari..podocna se priklucvale mnogu pametni luge..fizicari matematicari..i normalno bile tajni oti imalo inkvizicija..svakate..:)posle vo niv mu se piknale iluminatite..zato nekoj gi smeta za isto ama ne se nikako isto..masonite vo denesno vreme se najmoknite luge sho postojat..i se odi hierarhiski..si imat lozi vo site gradovi..pa drzavi pa se..glavna loza e angliska loza..inace..ima 7 glavni masoni koi si go drzat svetot na dlanka..tie sho ke odlucat to e..mnogu se tajni..za pr.imaja sostanok pred nekoe vreme vo nekoe selo vo svajcarija..i preku sateltit snimaja...7 dusi..na eden coek po 100000 vojska..so oklopni vozila so se..btw se smeta deka drugaro tito..josip broz bil mason..i mi e mnogu logicno oti bil najviljatelen coek vo cel svet..kaj da odese mu se pustase kilim.a isto se smeta deka kiro gligorov e mason..i za to ne negiram..spored mene..moe mislenje:)..to e nakratko..inace mozam da raskazvam..uste eheheeeeeeeeeee...za roslin..za irod..za site:)ako go interesira nekoj pojke..neka kazi..tuka sum..pozz

Член од
17 ноември 2007
Мислења
42
Поени од реакции
0
nema vrska papata..ima da recime..1 miljarda preku sila katolici niz cel svet..papata samo na niv vlijae...a procitajte "hiramoviot kluc", "vtoriot mesija" i "masoni"..ke vi stani se jasno za ovie luge..ne bile ni sekta ni nisto..den denes postojat..a ova stranata na makedonska loza..nema sansa da e od masoni napisana..oti strogo tajna organizacija se..i nie ne gi barame masonite..tie ne barat..tie nabljudvat..toj sho mu stoj najdostoen za mason..tie go barat..ne nie niv..caktis?

Kajgana Shop

На врв Bottom