auu..specijalist sum za ova tema..omilena tema od istorijata mi e ova..
masoni vo damnesno vmeme..ko se pojavija bile zidari..podocna se priklucvale mnogu pametni luge..fizicari matematicari..i normalno bile tajni oti imalo inkvizicija..svakate..
posle vo niv mu se piknale iluminatite..zato nekoj gi smeta za isto ama ne se nikako isto..masonite vo denesno vreme se najmoknite luge sho postojat..i se odi hierarhiski..si imat lozi vo site gradovi..pa drzavi pa se..glavna loza e angliska loza..inace..ima 7 glavni masoni koi si go drzat svetot na dlanka..tie sho ke odlucat to e..mnogu se tajni..za pr.imaja sostanok pred nekoe vreme vo nekoe selo vo svajcarija..i preku sateltit snimaja...7 dusi..na eden coek po 100000 vojska..so oklopni vozila so se..btw se smeta deka drugaro tito..josip broz bil mason..i mi e mnogu logicno oti bil najviljatelen coek vo cel svet..kaj da odese mu se pustase kilim.a isto se smeta deka kiro gligorov e mason..i za to ne negiram..spored mene..moe mislenje
..to e nakratko..inace mozam da raskazvam..uste eheheeeeeeeeeee...za roslin..za irod..za site
ako go interesira nekoj pojke..neka kazi..tuka sum..pozz