Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Од МВР и партиите засега нема реакции. Можам да се кладам дека чекаат на утрешните протести за ако има евентуални инциденти да може комплетно да ги израмнат и да ги осудат. Така беше и во февруари и март кога имаше меѓуетнички тепачки. Две недели секојдневно тепање Македонци е дури еднаш кога јадеа ќотек албанци излезе министерката а и сите партии со осуди комплетно израмнуваји ги насилствата. Лицемерно, очигледно не сакаат да ги решаваат проблемите туку одат по линија на помал отпор.
 

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Епа ако се македонците од исламска вероисповест ок бе брат, а другарчево погоре нешто спомнува крстоносци, ај кажи ми што раѓа Мајка Македонија?
Алоо јас ги спомнав Крстоносците, и мислам дека само со сила можеме да опстанеме, а пичи.ата нека седат дома. Тоа е мое мислење и така и ќе остане, јас не сум пацифист повеќе сум за правдата преку сила отколку преку зборови. Со збор и смиреност само не газат сите, со сила и агресија ние ќе бидеме победници или барем ќе си го задржиме достоинството. Генерации и генерации од Илинден, АСНОМ, 2001 - бранителите и многу други паднаа за Македонците да живеат слободно во својата држава. Јас не гледам дека Македонците живеат слободно во својата единствена држава и нема да дозволам животите на моите загинати браќа да бидат залудно дадени или заборавени. Немам никој близок загинат а така се чуствувам и кој се чуствува како мене ќе покаже утре заби. Поздрав и залудна е дебата све кажав.
 

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.144
Поени од реакции
18.168
Ако ова последици од мирни протести, се прашувам какви би биле последиците од немирни?! Веројатно со жртви... Оф, сиротоумни и лицемерни!!!!
Рецепт за МИРНИ ПРОТЕСТИ
- 6 повредени полицајци
- 2 новинари расцепени
- 8 скршени прозорци во владата
- 1 полициско комбе демолирано

http://www.bezpardon.mk/mvr-povredeni-6-politsajtsi-2-novinari-8-skrsheni-prozortsi-vo-vlada-oshteteno-politsisko-kombe/
 
Член од
3 мај 2012
Мислења
61
Поени од реакции
127
Прво вдиши длабоко .. многу си возбуден. Не нарекувај никого глупав. Твое право е да седиш ако сакаш дома и не го коментирам.
И јас висам на твитер и јас испраќав пораки по медиуми, ама ако мислиш дека така ќе постигнеш којзнае што и дека странските медиуми и политичари наеднаш ќе почнат да не бранат, си се излажал. Associated press не прави "ненамерни" грешки, а Обама и компанија мн добро отсекогаш знаеле што се случува во Македонија.

10 години институциите си ја бркаат работата .. резултатите од тоа можеше денес да ги видиш. Утре еден камен да биде фрлен, сигурно 20 души 10 дена крв ќе мочаат. Ние сами сме си криви за се што ни се случува, а на чело се политичарите од сите македонски политички партии што сигнавме до степен македонски деца секојдневно да бидат тепани по Скопје, Тетово итн.

Јас ќе излезам на протест, затоа што сметам дека и тоа како е полезен за македонскиот народ кој го допре дното во смисла на национално единство, поисплашени од малцинството неможе и да се биде. Протестот во најмала рака неможе да ни наштети. Иако искрено не очекувам да има многу луѓе, затоа што е сабота па шопингот во Солун и трката на Водно се побитни.
Ок, разумен човек си. Associated press нема да го смениш со тоа што ќе одиш на протест. Напротив, ќе им дадеш муниција само. Ниту на Обама мислењето ќе му го смениш.

Борбата за влијание врз јавното мислење на светот кое ќе биде не само важно а и пресудно за не дај боже да се повтори нешто како пред 10 години. И таа борба е долгорочна и се води со ум и мудрост.

Едиснтвото го постигнавме кога твитавме со ноќој. И верувај, резултатот е голем. И ќе биде се поголем што подолго глупавите џихадисти си пукаат в нозе самите.

И не вреди да се расипи се со безумен бесцелен протест. И против кого? Против тие штоо ги фатија убијците? Или со оној Крстоносецот ќе се правиме нови Брејвици. И ќе наштети, и сам знаеш. Ако не здравје. Не сакам ниту можам некого да убедувам во очигледни работи.
 

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.680
Поени од реакции
1.019
Член од
8 јануари 2008
Мислења
7
Поени од реакции
9
Процесот не е почнат. Обвинетите не се изјасниле пред Суд дали се виновни ли не. И веќе е монтиран процесот?!
А денешните протести јас ги сметам за обид за демонтажа на правната држава.
 

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Протести, протести, протести ............... а дали некој се запрашал кој е организаторот ?!
Кој е организаторот на денешните Албански протести, Амети не е, Тачи не е, кој е, кој беше организаторот на протестите(Албански)минатиот петок, а и кој е организатор на утрешниот Македонски протест ?!
Дали некој се запрашал на каков протест ќе оди, кој е организаторот ................. Комитите не се, Грујо не е, Банко кој го шиша, Сорос-Морос усеренковците и нив кој ги е*е ................ ???? Зарем би излегле на протест без да знаете кој го организира, а и што ако недај боже се случат некакви несакани инциденти(макар и најмали) ........... после одма сите медиуми, а и народот ќе ви залепи етикети вандали и хулигани, така е тоа во Македонија ЈБГ ............ мислам дека сега за сега не е потребен Македонски протест, да ги оставиме државните институции полицијата и судот да си ја истераат докрај постапката против монструмите !
 
Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Aj vrati se nazad i proverimi gi postovite, ne se deklariram kako musliman,tuku kako ALBANEC, i od kade znaes deka sum musliman? mozebi sum Albanec a Katoik?, jas imam braka albanci katolici sto se..
Да не ти цитирам постови од поназад.Ајде малце на земја спушти се.Во 2001 какви се не масакри правевте врз невини цивили.За тоа сме сите сведоци.Ако сакаш ќе ти дадам и слики не е проблем само пројави желба.Ајде сети се што се случи со обвинетите?Беа покренати судски случаи и обвинетите беа амнестирани и сега земаат плата во парламент.Да беше убиството од западна тајна служба дали ќе ги фатеа убијците?Сигурно нема.Ќе се заташкаше случајот (како што и беше на почетокот) и после 1 недела се ќе се заборавеше.Но 2 недели после убиството приведија дел од осомничените.Тешко дека се од некоја западна служба убиствата.Не дозволуваат такви пропусти.Останува или некоја источна служба или радикалци.Се се разјасни ден подоцна на протестите.Знамиња кои повикуваат на џихад и тепање на каурите.Тоа се очигледни работи кои неможеш да ги спориш.Да имаше нешто грешка во апсењето т.е. да не требаше да се изврши веднаш ќе се раструбеа западните медиуми и оп гледаш утредента ни трага ни глас од убиствата.
 

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.360
Поени од реакции
4.883
Ama SAD nema problem da gi satanizira muslimanite na sekoj mozen nacin kako na primer preku Holivud.Muslimanite vodat kako grupa so najmnogu filmovi kade se prikazani vo loso svetlo.
Мора да го прави тоа, за всушност да перат пари преку ‘‘војната против тероризмот‘‘ . Ние сме една видео игра која е креирана од американците.
 
Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Ти скроз забеган ли си? Да убиеле џандар? Па оди човече лечи се. До Јанкуловска ти е дојдено. Овде за деца убиени зборуваме, и како да се фатат убијците. Ти политичките фрустрации лечи си ги на друго место. УТРЕ НЕМА ПРОТЕСТ ЗА НАС !!!! ТОЧКА !!!
Нема протест за пичкици ко тебе ај не ме терај да те реплицирам преку кур ми е од такви ко тебе
 
Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.576
Geostrateski ste slabi, opkruzeni ste so neprijateli, plus i Evropa ne ve saka zaradi Grcija, isto i USA ne ve saka, sega i Turcija valda nema da ve saka i nema da ve podrzi, pa taka da osudeni ste za poraz, plus nie albancite imame dve drzavi, ALbanija i Kosovo..
Ako ima vojna ovoj pat ke si ostanete bez drzava, ova e realnost sto go kazav, i pokraj ovie dusmanski nameri sto si imate protiv albancite,jas pak ne sakam da se podeli Makedonija, no ako sakate vojna pa vojna togas nema problem..;)
Ти дечко си требал да се родиш едно 100 години порано, пошто психата гледам дека ти функционира како за тоа време, не за ова.
Вас никој не ве мрзи, или пак муслиманството, никој не го мрзи, сами си правите закачки и после кога ке го лапнете кукате дека друг ви мисли лошо.
Јас сум живеел и живеам со албанци, и мене не ми смета што сте друга вера која сакате бидете ако сакате и будисти бидете, само немојте да штитите криминалци, само затоа што сте иста нација со нив или вера, тоа не може да биде дозволено, што сакате правете.
Пет невини деца се убиени, и убиецот мора да се најде и да се обеси јавно на плоштад, како во иран/ирак, по муслимански закон.
Кој краде му се сече раката, кој силува му се сече патлакот, кој убива ке биде обесен. Точка на муабетот.
Никој не вика дека сите муслимани се терористи. Терористи се оние кои ги убија децата, тие што им помагале и тие што ги нарачале убиствата, а другите што си се муслимани, нека си се, се додека има мир ок е, на никој не му сметате, и не знам зошто би му сметале на некој.
Зошто браните убијци, правилно ли е да браните убијци?
Што ако твоите најдобри другари ги убијеа на таков кукавички начин, што ке правеше ти тогаш?
 
Член од
3 мај 2012
Мислења
61
Поени од реакции
127
29 ПОЛИЦАЈЦИ ПОВРЕДЕНИ !!!
http://www.huffingtonpost.com/2012/05/06/german-salafists-arrested-by-police_n_1489563.html

100 ЏИХАДИСТИ УПАСЕНИ !!!!
http://abcnews.go.com/International/wireStory/german-police-arrest-100-salafist-protesters-16289212#.T61h_2XnHkI


Не ова не е Македонија. Ова е Германија вчера. Сите цивилизирани народи сме во исти гомна со овие исламистички радикали. Ќе им дојде редот и нашите џихадисти ќе скапуваат в затвор.
 

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Da ke dozvoli,zaradi inaet na pravoslavnite srbi i makedonci..
Пак мешаш нација со религија бе аљооооооо !
Јас сум Македонец и Македонец и Македонец и со и без религија пак ќе бидам Македонец и со и без политичка идеологија пак ќе бидам Македонец, доста со твоите тролања од типот католици, православци, вакви, онакви ... !
П.С. Кај и да е Саудиската нафта кад-тад ќе секне, а потоа одма ќе игра бричот, нема да има веќе брадоњи со по пола метро бради и нема да има веќе зелени и црни знамиња !
А што се однесува до УСА/НАТО па вие треба да им се поклонувате и клањате бре на тие западњаци, пошто сите добро се сеќаваме на Арачиновските автобуси летото 2001 !
 
Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.576
Ne se tie ubijcite, uste kolku pati treba da se povtori, do sega 99 pati povtoriv, ajde uste ednas neka bide 100..
Е па штом ти знаеш дека не се тие убијците оди у МВР и докажи им со зборови и факти, не урлај низ градов како дифтар некој.
МВР и сите ние сакаме убијците да бидат затворени, ја не сакам некоја жена муслиманка од некое село да ја затворат, што нема врска со убиството. Што корист имаме од тоа?
Ајде, штом ти знаеш кои се убијците и си сигурен дека овие што ги притворија не се умешани во тоа, иди и докажи им во полиција тие сигурно ке сакаат да приберат докази, и после тоа нема потреба да правите протест, пошто правдата ке биде задоволена.
Во право ли сум?
Сте пробале ли вие да ни објасните и на нас зошто тие 20ина не се убијците, ајде кажи ми јас не знам, еве кажи ми ти што знаеш?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom