Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=573D5747D9393543B4D68FD19EC30EB0

Според најавите на социјалните мрежи, протестите ќе се одвиваат секој петок.
Не се важни докази, не се чекаат докази, важно е да се врши притисок. Блазе си им на Албанците можеш комотно да си убиец, цел народ ќе застане позади тебе.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Малце успеаја да ни ги замаат очите и да ја префрлат вината целосно на Исламстите. Но мора да имаме на ум, дека Исламистите ги донесоа Албанците во регионот за нивната кауза. Можеби позади ова дело стојат луѓе кои се радикални Исламисти, но имајте во предвид дека позадината крие етнички мотивирано злосторство, дека позади ова злостотство стојат големо Албански структури. Не се многу назад заканите од АНА Илирида и Актош.

Ако терористичкиот злостор во Смилковци беше чиста крвна одмазда за убиените во Гостивар, требаше убиените да имаат директна врска со случајот од Гостивар. Но, како убиените кај Смилковци немаат врска со случајот од Гостивар, злочинот не може да се смета за крвна одмазда по ДукаЃино, секако ако станува случај за одмазда, туку како верска одмазда (лекс талионис) која се пренесува на еден цел народ од друга религија и се смета за џихад (света радикално-исламистичка војна). Така да овој злочин во Смилковци е од религиско-етничка природа. Демонстрациите во Скопје не можат да се квалификуваат како етнички, зошто на нив нема Албанци христијани, а протестите имаат чисто исламистичка позадина (започнуваат во џамија, се носат исламски знамиња на Саудиска Арабија и Џихадот). Нели многу луѓе се сомневаат на некаква одмазда?!

Затоа нашава држава треба и мора да го заштити полицаецот од Гостивар, кој се самобранеше и неговата фамилија максимално, од промена на нивните имиња и другите податоци, па се` до, ако треба, да ги пресели на најсигурното место на планетава и да ги издржува финансиски, зошто само колку закани имаше на демонстрациите во Гостивар и тоа отворено!!

И во Албанија има остар меѓурелигиски судир, како што гледаме христијаните Албанци се женат исклучиво со христијани, па дури и масовно за соседните христијански народи. Само во Македонија се женат стотици Албанки за Македонци христијани секоја година, па може да се каже дека меѓуетнчкиот соживот меѓу Албанци и Македонции од христијанската вера е перфектен. Христијаните албанци не учестуваа во борбите во Косово, ниту во Македонија. Така што оваа идеја за голема Албанија што ја заговараат радикални исламисти, всушност има за цел формирање голема албанска џамахирија во која ќе владее шеријатот (исламското право) и тоа не е во интерес ниту на рисјанските Албанци, зошто и нивните основни човекови права во една таква исламистичка творевина ќе бидат загрозени.

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
346
Поени од реакции
404
Една од многуте пораки на овој протест беше упатен и до самите албанци
-до притворените убијци(нема дилема дали се или не се, тоа уште од првиот ден сите го знаат)
-до идните убијци на каури
Дека нема да ги остават сами,дека секогаш ама баш секогаш ќе ги подржат и ќе ги величат нивните дела.
Во прилог на ова иде и ретерирањето на заштитениот сведок кој се повлекол под притисок од роднините а по сугестија на адвокатот.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.743
Поени од реакции
35.603
Не се важни докази, не се чекаат докази, важно е да се врши притисок. Блазе си им на Албанците можеш комотно да си убиец, цел народ ќе застане позади тебе.
Посебно неможеш да бидеш убиец ако си фризер/бербер, ако имаш 60-тина години и ако си таксист, ако си забулена стара мома/вдовица со половина магацин воен арсенал, по што тие чуваат оружје превентивно за самозаштита и за свадби, сунет и слично.:свиркам:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Да не те цитирам целосно.

Јас викам дека злосторот го насочија да биде по верска основа за да се смират страстите, дури ми изгледа дека и на протестите беа намерно форсирани верски знамиња, за да се пренасочи цела вина кон Исламистите. Зошто Струга не излезе на протести, кај што ова движење е најјако?

Поентата ми е, можеби се убијците верски фанатици, но факт е дека големо-Албанските екстремисти ги користеле овие фанатици во минатото за чисто етнички цели. Пример е дружината од Бродец.

Член од
15 октомври 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
фотографиите во хрватските медиуми и коментарите од хрватите се на наша страна:
http://www.jutarnji.hr/www.jutarnji.hr/1027528?foto=6

a i inaće na mirnim molbama i protestima se ruše barikade i gađaju ljudi stvarima... hmmm da mislim da se tako definira mirni prosvjed... 1.) skupi rulju 2.) uzvikujte mi želimo mir 3.) gazi sve pred sobom - ruši ako možeš--- ček kaj nije ta shema bila u filmu Marsovci napadaju "We come in peace!" ...hahaha

Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.935
Не им е првпат.
Зарем некој се сомневаше во неискреноста на албанските изјави за осуда на убијците на деца?

Па они тоа еднаш веќе го покажаа во пракса.
Зошто си мислите дека СИТЕ Албанци би застанале зад некој кој влечел живи луѓе со трактор по ниви, зад некој кој им бутал стапови во газот и ги терал после да го лижат, па уште ги терале да се самозадоволуваат орално меѓу себе..., а не би застанале зад убијциве?
Како тоа да сте до толку наивни и краткопаметни?
Тогаш кога изјавуваа јавно сочуство, зарем мислевте дека ете стварно им е жал за децата?
Па тие деца се каури, а за каурите слушаме што следува, веќе секоја недела.

Сите овие Муслимани кои ги бранат убијците со кршење каурски глави, демолирање и веење навредливи знамиња, се надевам нема на своја кожа да го осетат истото. Ако недај боже, на нив би им се десило истото, после ќе ги видам како ќе им биде, кога цела група застанува зад егзекуторот на нивното чедо.

Само, сто стапа по туѓ грб ич не болат.

Dark King, Пак ли ќе ме банирате седум дена од форум затоа што реков газ?
Баш ме занима....

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
нашата влада само ја кажа вистината. Не станува збор за пецкање, туку конечно некој има храброст на нештата да им ги даде вистинските имиња!!!
И јас се согласувам со тебе.

Затоа албанските политичари од регионов веднаш се испопаничија кога ги обвинија исламистите за убиството, зошто со откривањето на вистината за радикалниот исламизам, ќе ја загубат поддршката кај голем дел од евросилите. Веднаш се огласи и Џафери, кој е најпаметен албански политичар, критикувајки дека Албанците не биле исламски фундаменталисти.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
totalno svoeumno mislenje imas. tebe mozebi obi ti e da pisuvas po forumi se sto ke ti ide na pamet i nesto demek interesno si kazal nesto novo. nema nikakva vrska so toa sto se desava vo slucajov. ova ti e od nezadovolstvo i omraza kon islamot(koja "za zal" e vistinskata i najlogicnata vera za coveckoto sustestvo) jas bi vi preporacal da go poucite islamot do kakvi celi vodi zs niz cel svet se siri.
sto e najtragicno za denesnicata 21 vek sme i uste lugjeto ne svakjaa deka ISLAMOT E VERA OD GOSPOD I EDINSTVENA KOJA E PRIFAKJENA KAJ NEGO!
bidete pametni ne go zarobuvajte umot! 21 vek sme. razbudete se
Јас не го мразам исламот, дури јас лично сигурно имам подалечни роднини исламизирани (сега муслимани) во Требиште и Ростуше. Мене ми пречат единствено радикалните исламисти кои вршат терор врз немуслиманите и секако ми пречат убијците на 5 невини млади луѓе, кои се убиени единствено зошто биле христијани.

Туку кажи ми, зошто на протестите во Скопје се носат знамиња на џихадот (црни знамиња со бела шахада)??!! Знаеш што значи џихадско знаме на протест, нели?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Еве како поминаа денешните протести според МВР

http://www.press24.mk/story/makedonija/eve-kako-pominaa-deneshnite-protesti-spored-mvr
Според ова што го прочитав, ми личи на доста соодветно соопштение. Т.е., не се труделе ништо да сокријат. (y) Сеа уште да може да ги фатат тие што ги повредија полицајците и новинарите и да им опнат по некој пендрак :D

Добро бе... избришав 217 МИСЛЕЊА (Со зборови: двестаиседумнаесет).
Банирани се двајца од тема.
Кој е вториот баниран?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Како прво и прво сите Албанци(конкретно на Балканов) не се Муслимани, а пак тие што се Муслимани(мнозинството Албанци) се делат на три групи ................. Секуларисти и Атеисти, по декларација се Муслимани, имаат Муслимански имиња и презимиња, родителите им се Муслимани, но всушност немаат благе везе со нитуедна религија и живеат комплетно Европски начин на живот, обично во оваа група спаѓа интелектуалното и еманципирано население, втората група ја сочинуваат традиционалните Муслимани(Турска Суни Ханефи Исламска школа/мезхеб), кои си ги тераат старите обичаи кои ги терале со векови, а кои ги прифатиле(или им биле наметнати) од Турците-Османлии и третата најнова група која се појави кај нас во последнава деценија се тие т.н. Вахабисти/Вехабии или Радикални Муслимани/Исламисти кои носат долги бради и скусени панталончиња, малцинство се помеѓу овдешните Муслимани и го проповедаат Вахабизмот т.е. изворниот Суни Ислам-најконзервативен облик на Ислам со потекло од Сауди Арабија, е сега има и помал процент на Албанци-Муслимани кои се од редот Бектеши(или Алевии)инаку дел од Шиитизмот, но тие ги има повеќе во Албанија, а не толку во Косово и во Македонија, но нивната бројка е незначителна во споредба со Албанците-Муслимани(Сунити) !

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.460
Поени од реакции
30.983
Албанците не се терористи!
Само чат-пат организираат насилни протести, може да нападнат некој полицаец или некое дете, или пак да оштетат државен објект. Многу мирољубив народ.

Kajgana Shop

На врв Bottom