Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
17 април 2012
Мислења
27
Поени од реакции
22
Зградата на Полициската Станица во Велес е целата заградена со метална полициска ограда и има многу полициски возила. Прв пат гледам вакво нешто никогаш до сега не било вака. Дали е поради вчерашните немири или?
Е не за завчерашните немири е,па нормално дека е за вчерашните немири кои се и најактуелна тема во моментов и од таа причина тие се спремаат пред време да реагираат, доколку немирите продолжат да се движат во таа насока.
 

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Жалосно е што едниствената константа во сите муабети на форумов и во сите збивнувања во држава е ВРЕМЕТО, т.е. си тече.

Спомнувате страшни работи. Повеќето од "усијаните глави" што бараат војни и некакви чистења "до даске, а не како во 2001" во таа далечна година лебчето го викале МАМА.

Ако гледате низ поскорешната историја на оваа држава ке приметите еден феномен дека секои 10 години нешто значајно се случило... 1991.... 2001.... а 2011? Некако ни ја пресконаа нели?.... Стигна 2012

Еве како сето тоа беше планирано од страна на нашите државници:
http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=110111355228&id=9&prilog=0&setIzdanie=22177

Жалам што не ни се најде некој универзален лек, еднаш засекогаш да се излечевме од оваа пуста чума на омразата што не влечка за нос. Изгледа единствениот лек се парите, пари нема така да секогаш ке има "џумбуш". Секогаш ке има дежурен кривец, секоја случка ќе се извитопери до тој степен на наше лично задоволство за на раат да седнеме и да кажеме една од најкористените универзални реченици:
"Само мртов албанец е добар албанец"
"Само мртов каур е добар каур"
"Само мртов грк е добар грк"
"Само мртов бугар е добар бугар"

Само едно да ви кажам, јас сум бил и секогаш ке бидам оптимист. Ако не го доживеам јас барем моето потомство се надевам ќе го доживее денот кога овие реченици ке бидат "банирани од општеството во кое живеат". (y)
 

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Јас сум од Велес и прв пат слушам за оваo_O
Има на Алсат и на zhurnal.mk албански сајтови. Од преводот тоа го разбрав некакви закани добивал муфтијата не знам што...
 

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Вчера проструија информации дека мета на напад ќе биде џамијата во велес. Така да може некој нешто ќе протестира или не знам...кој е од велес нека каже. Јас бев синоќа во Велес немаше ништо посебно.
Вчера беше мирно во Велес. Во 13.30 беше поставен земјеник во кој граѓаните запалиа свеќи во чест на загинатите. Инаку муабети за џамијата во Велес има 24/7. Кутрата џамија цело време е мета на графити и камења. Ја мразат сите од 7 до 77, дури и оџата им се заканува на маалските фамилии кои што паркираат коли и тој нема каде да си го паркира мерцедесот. Периодов многу се мотаат во џамијата високи, келави и со големи бради луге, кој дефинитивно не се од тука.
 
Член од
16 април 2012
Мислења
61
Поени од реакции
15
Ич не е глупо, после сите овие настани (плус повеќе индиции од местото кај што ги убивте), некој да помисли дека и зад ова стоите вие.
Точно е дека, не може со сигурност никој да тврди кои се убијците. Но, според многуте индиции, секој со барем грам мозок ќе претпостави кои се.
a sto ako ispadne deka ubijcite ne se Albanci? ke se izvinis?
 

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.950
Виде ли како веднаш се покажуваат лицата..
за егзекуција од 5 души, јазикот пена ти фати од зборување како мир, слога, љубов, разбирање треба да имаме
А за едно зборче, те удри жута минута..
Каде ти е сега разбирањето, итн. Какви се овие закани? Понекогаш помислувам дека ова се вика ДВОЛИЧНОСТ..
Јас никому не порачав да јаде или нејаде гомна! Негледам каква врска има дволичноста со тоа. Мојата поента која некој неможе или несака да ја свати, е дека не треба да им го одработувате планот на оние кој ги мразите! Затоа што очигледно, дека им се потребни такви реакции, каде ќе бидат нападнати албанци, со цел да си имаат изговор! Ако неможете да го сватите тоа, тогаш бетер бидете, што да ви кажам друго.
 
Член од
25 јуни 2011
Мислења
90
Поени од реакции
65
ТОА ТРЕБА ДА ГО ПРАВИ ДРЖАВАТА.
Тоа требаше да го направи Бранко, Љубчо, Грујо. Тоа мора и СЕГА да се направи. За подобра иднина.
ДА СЕ СОЗДАДЕ МАКЕДОНСКА ПАРАВОЈСКА.
Затоа што секоја земја има таква војска. Составена од дел од одбрани професионални сили од полицијата и армијата. Значи, обучени професионални патриоти кои како цивили кога не се на примарна должност, повторно ќе добиваат наредба од државата. Кои ќе бидат потпомогнати од институциите со комплетна логистика. Кои нема да прашуваат туку само ќе извршуваат. Кои ќе направат превентивно чистење или многу страшен одговор на претходен напад врз нас. Потоа ќе испратат писмо до медиумите со потпис Македонска Обединета Фаланга (или како и да било) и ќе ја превземат одговорноста. Освен тоа ќе, се заканат (а задолжително и ќе исполнат) дека ако некој повторно крене глас или рака, дека ќе они повторно ќе вратат и тоа двапати посилно. Трипати посилно. Или според реципроцитет - кој сака да биде 1/4 на него четири пати посилно.
Дали знаеш дека ова што го предлагаш е противуставно? (Те молам не ме замарај да ти објаснувам и зошто, прашај некој друг.)

Дали си помислил КОЈ ќе командува со акциите? (Кој ќе ги определува целите и моментите на акција)

Премиерот? Претседателот? Парламентот? Во тој случај сите тие ќе вршат кривично дело, според Македонските закони.

Ако кажеш - еби ги законите, тогаш значи ајде да ги ебеме СИТЕ закони!? Или сепак само некои..? А КОЈ е тој што ќе определува КОИ закони смеат да се кршат?

(Ако тој НЕКОЈ не е народот, тогаш ја суспендираш демократијата која е уставна во Македонија.
А ако мислиш дека тој НЕКОЈ би требало да е народот, тогаш веќе имаш регуларни полициски и воени сили кои се грижат за проблемите кои си ги навел.)

И колку време ќе помине пред овие "одреди на смртта" да добијат задача да елиминираат некој ДОМАШЕН "ПРЕДАВНИК"? Па уште еден, и уште еден... Во името на "патриотизмот"!

И повторно - КОЈ е тој што ќе има право да ги издава наредбите?

Имавме ние такви одреди во 1920тите години. Кога се испоубија пола револуционерни Македонци.

Немаш појма какво зло предлагаш.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.611
Поени од реакции
26.121
Епа затоа логично е дека бесот е повеќе насочен кон овие "миротворци", одколку кон Албанците.
Абе катастрофа, одкога почнаа „миротворците“ да серат тука на форумот, мислам дека воопшто цела дискусија се израдикализира. Факт е кон што водат индикациите, а они покушаваат да ги смират луѓето со презумпција на невиност, како да е ова случај на удрен шамар. Не разбираат дека луѓето се гневни на овој настан.
 

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Ич не е глупо, после сите овие настани (плус повеќе индиции од местото кај што ги убивте), некој да помисли дека и зад ова стоите вие.
Точно е дека, не може со сигурност никој да тврди кои се убијците. Но, според многуте индиции, секој со барем грам мозок ќе претпостави кои се.
kako prvo nauci se da razlikuvas TEPACKA i PROFESIONALNO UBISTVO,pa potoa kreiraj indicii
kako vtoro: Prepostavkite se bazirat vrz dokazi(za ova i pola gram mozok treba,ne pokeve),a sosema nesto drugo e toa sto ti SAKAS SAM da mislis koji se,a posle pocnuvas da veruvas vo istive,toa veke nema dopirna tocka so zdrav razum..
 
Член од
17 април 2012
Мислења
38
Поени од реакции
24
Да те прашам нешто хипотетички, ако некој македонец овде или било каде во светот, убие 5 или десет души, дали тоа значи дека и јас и ти автоматски сме убијци?

Незначи дека вие сте убијци, но незначи и дека ако се убијците албанци вие сите треба да ги браните и да скокате да барате да бидат ослободени како што правевте претходно. Дали вие не сочувствувате за убиството и го подржувате само затоа што се убиени Македонци? Ние не ги осудуваме Албанците, туку го осудуваме криминалот кои тие го прават, а реално гледано еве ако ти си толку чесен, ќе признаеш дека криминалот кој го прават Албанците е многу поголем од она што Македонците ви го прават (навредливи пароли, нарекување Албанци и слично неможе да се мери со постојано насилство и убиства)
 

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
http://www.youtube.com/watch?v=n3f2Lmi9LKQ&feature=youtu.be дали некој го памти ова кога нашиот народ беше сплотен обединет ко едно и многу јасна ни беше сликата која ја има светот денес. Јас немам поголема љубов од македонија и оваа прекрасна земја моите другари и пријатели кои не би ги сменил за ништо јас цел мој живот патам за таа љубов што ја имам за МАКЕДОНИЈА ако не умрам на терен тогаш ке бидам убиен бидејки гледам како оваа љубов ме убива
Ако го направиш тоа нешто после смртта Бог ќе ти даде 99 девици во рајот и Голф 6.
 

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Јас сум од Велес и прв пат слушам за оваo_O
Оди види ја полицијата, дури чудно личи во Велес да има толку многу полициски огради на едно место. Многу често има закани за џамијата, но ниту еднаш тоа не било причина да се блокира полицијата.
 

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
a sto ako ispadne deka ubijcite ne se Albanci? ke se izvinis?
јас се надевам дека семсјтвата на загинатите ке најдат утеха да продолжат со нивните животи и јас се надевам да не се ама моето мислење е дека се а ако се искрено кажувам не знам шо ке му напрам во бт
 
Член од
14 април 2012
Мислења
23
Поени од реакции
50
a sto ako ispadne deka ubijcite ne se Albanci? ke se izvinis?
Ti bratuced kogo go custvuvaas za tvoja drzava Makedonija ili Albanija/Kosovo, se custvuvas li kako Makedonec ( zivees vo ovaa drzava) , za kogo navivas koga igra Makedonija so drugi reprezentacii?

Ke ti bide li gajle ako se raspadne Makedonija ili ke se raduvas?

Lojalen li si na drzavata koja te hrani?
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.611
Поени од реакции
26.121
kako prvo nauci se da razlikuvas TEPACKA i PROFESIONALNO UBISTVO,pa potoa kreiraj indicii
kako vtoro: Prepostavkite se bazirat vrz dokazi(za ova i pola gram mozok treba,ne pokeve),a sosema nesto drugo e toa sto ti SAKAS SAM da mislis koji se,a posle pocnuvas da veruvas vo istive,toa veke nema dopirna tocka so zdrav razum..
Абе чоек, доказите се потребни за суд, а за толпата се потребни индикации.
Кажи што згреши цел Македонски народ да биде малтретиран заради убиството во Гостивар. Некој рандом граѓанин што изел ќотек го повлекол чкрапалото. Не ли гледаш дека твоето лицемерие не пали уште повеќе. Те замолив да се тргнеш од темата, но не, ти уште сереш и ги комплицираш работите уште повеќе.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom