Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
Абе се нервирам бе, абе зошто само со АЛБАНЦИТЕ имаме проблеми? Зошто немаме никакви проблеми со другите етнички заедници? Зошто немаме никакви проблеми со Турците,Србите,Власите итн, туку само со шипците?, значи проблемот е кај нив а не кај нас...

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
Ovie IVZ i MVR se skinaa od prepukuvanje. IVZ glumi konstruktivnost,a istovremeno doleva benzin vo ognot. Toa ne mi e bash interesno bidejki e veke videna taktika i scenario, tuku da vidime kako Makedonskite Institucii ke odigraat. Se nadevam naucivme nekoi lekcii dosega- I hope so :)

Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462
Отсекогаш сум верувала дека елоквентноста на членовите соодвестува со нивниот никнејм. О ти похован троседу (?), направи јузер на твитер и #ширијавистината таму, никој не е должен да го голта твојот простотилак тука.
Znam deka boli vistinata ama toa e toa....za takvi gjubrinja poinakov tretman u kjuza nema!!! Pak ke kazam " neznaes so ke im pravat"!
Slusaj covek sto ima raboteno tamu ;)

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
Ovie IVZ i MVR se skinaa od prepukuvanje. IVZ glumi konstruktivnost,a istovremeno doleva benzin vo ognot. Toa ne mi e bash interesno bidejki e veke videna taktika i scenario, tuku da vidime kako Makedonskite Institucii ke odigraat. Se nadevam naucivme nekoi lekcii dosega- I hope so :)
И ИВЗ е под контрола на Радикални Исламски Албанци, што очекуваш од нив? Тие пред две години јавно говореја дека се за Кантонизација на Македонија

Ево да ве потсетам

ИВЗ ја благослови кантонизацијата на Македонија

http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/ivz-ja-blagoslovi-kantonizacijata-na-makedonija

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Се спроведува ли црното сценарио на радикалните исламисти?

Најава за нови масовни протести против операцијата Монструм се шири на социјалните мрежи. Исто како и на петочните протести во Скопје и сега нема формални организатори на новите демонстрации кои треба да се одржат во Скопје, Куманово, Тетово, Гостивар, Кичево, Дебар и Струга. (обновено во 18.28ч.)

Демонстрантите повторно треба да се соберат по петочната молитва во локалните џамии по што ќе се протестира пред државни институции и судови. Дали новите протести се дел од црното сценарио кои пред неколку дена го објави интернет порталот теухид.нет кој се занимава со религиозни прашања поврзани со Албанците во регионот.

Според планот кој на овој портал го објавува Шукри Алија кој беше дел од црната листа на Европската унија поради неговите залагања против Охридскиот договор, масовните протести се втора точка од сценариото кое има 7 точки.

Според првата точка, албанските муслимани не треба да станат робови на медиумите. Тие треба да се информираат соодветно и за таа цел да се користат социјалните мрежи.

Во третата точка Алија препорачува протестите да ги водат млади луѓе кои не се под словенското влијание.

Според четвртата точка протестите не смеат да ги водат луѓе кои имаат партиски интереси било да се од власта или од опозицијата и кои ќе одговараат за криминалот кој бил сторен од нив против Албанците муслимани со благослов на славјанската влада.

Во точката број пет следбениците на Шукри Алија и радикалните исламски струи треба да ги блокираат полициските станици во местата населени со албански муслимани.

Во точката 6 од планот на Алија се најавува откривање на идентитетот и адресите на сите полицајци Албанци или муслимани кои по било која основа соработуваат со македонските власти.

Во последната точкаАлија бара во спроведување на сите овие активности да помогнат и оџите и муслиманските лидери. За да се реши проблемот за муслиманите стар со векови луѓето мораат да бидат инспирирани од арапската пролет и балканската пролет која започнува во Македонија се вели во текстот на гласилото на исламските радикали. Инаку Шукри Алија според македонското МВР беше дел од групата која во 2005 ги претепа умерените имами во Кондово, а заедно со Рамадан Шити кој се самоуби за време на операцијата на МВР во Бродец му се судеше и за убиство на таксистот Зоран Трајковски кај Визбегово. По Шукри Алија се трага и поради учество во нападите на полициските станици на Бит пазар и во Вратница. Се претпоставува дека Шукри Алија е на Косово од каде што го објавува и овој план за акција на македонските радикални исламисти.

Ако ова не е исламски тероризам, не знам што е.​
Значи Шукри ќе си го прчи на Косово, а будалите овде нека идат по протести.​
Инаку и про-албанскиот сајт Инфо+ објави една друга вест:​

На Фејсбук се организираат антиалбански протести пред Влада

• Објавено: пред 2 часа
  • Прочитано: 2758
  • Печати
На социјалната мрежа Фејсбук е формирана група „Протест пред Влада“ во која се повикуваат граѓаните в сабота да се појават пред Владата во 16 часот.

Групата досега брои 182 поддржувачи, но нема наведено кој е организатор и кои се барањата од протестот. Сепак, од коментарите на Фејсбук-страницата, кои се исклучително антиалбански, се претпоставува дека овој протест е контра протестите на Албанците најавени за петок после главната молитва во повеќе градови во земјава.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
кога прв пат имаше сомневања дека има појава на радикални исламисти во македонија ИВЗ први искочија и рекоа дека такви движења не се забележани буквално никаде!

после Х период искочија и јавно кажаа и предупредија дека веќе неколку џамии се контролирани од страна на радикалните исламисти.

незнам зашто ама мене ми личи дека прво ги криеа па откако видоа дека се гомна невидени и дека се заразни како шуга па неможат да се откачат од нив - јавно искочија и си ја кажаа маката...

епа србите не за џабе викаат тражили сте - гледајте.
--- надополнето: 8 мај 2012 во 17:37 ---
Во точката број пет следбениците на Шукри Алија и радикалните исламски струи треба да ги блокираат полициските станици во местата населени со албански муслимани.

Во точката 6 од планот на Алија се најавува откривање на идентитетот и адресите на сите полицајци Албанци или муслимани кои по било која основа соработуваат со македонските власти.

прво бараа вработување во државни институции... - ете вработени се и албанци... ама на некој не му одговара изгледа да го штити законот па ај сеа прво блокирајте ги полициските станици за да неможе да се реагира на терен односно да настане хаос по улиците (читај тепачки кршења палења и слично).

откривањето на идентитето и адресите на албанците полицајци или муслимани - демек у стил овие работат против албанците или против муслиманите затоа што се во полицијата и директно го штитат законот...

колку сте мизерни со тоа размислувањата...

M

macgowan

Гостин
Видов многу запаленковци на темава.
А бе се ОК...ама ај да прашам вака директно...колкав беше одзивот на регрутацијата во Скопје во 2001?
Не зборам за приградските населби на Скопје и селата околу од каде загинаа еден куп сопрузи, деца, синови, браќа, другари...зборам за `градските населби` , каде се `градските` деца...
Демек ќе ја средите работата ако `...пукни пак...`
ојте мочајте сите, од мене толку на ова тема.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Видов многу запаленковци на темава.
А бе се ОК...ама ај да прашам вака директно...колкав беше одзивот на регрутацијата во Скопје во 2001?
Не зборам за приградските населби на Скопје и селата околу од каде загинаа еден куп сопрузи, деца, синови, браќа, другари...зборам за `градските населби` , каде се `градските` деца...
Демек ќе ја средите работата ако `...пукни пак...`
ојте мочајте сите, од мене толку на ова тема.
decata si rabotat 24/7 vo twitter spreading the truth. Ne samo deca, nego ima i povozrasni, pridruzhi ni se!!!!

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
И ИВЗ е под контрола на Радикални Исламски Албанци, што очекуваш од нив? Тие пред две години јавно говореја дека се за Кантонизација на Македонија

Ево да ве потсетам

ИВЗ ја благослови кантонизацијата на Македонија

http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/ivz-ja-blagoslovi-kantonizacijata-na-makedonija

Ne ni ocekuvam neshto drugo od IVZ & Co. Nivnite interesi se edni te isti so gooodini nanazad i nema ama bash nikakvo pomestuvanje od nivnata agenda-sozdavanje na golema Albanija.Toa na kogo ne mu e apsolutno jasno e mnogu glupav covek. Tuku sum zaintrigriran od slednite potezi na instituciite. Dali ke izigrame kako shto treba ili povtorno ke sme svedoci na ushte edna Makedonska tragedija, aka velepredavstvo...

Член од
15 април 2012
Мислења
37
Поени од реакции
64
Не бе неписмен! Културно е МВР да активира жени полицајки да ги приведат жените албанки. Тоа така функционира во модерниот свет.
Чекај бе малку, кулутурен Дух со секира.. ти Од каде знаеш дека полицајците не беа жени?? Они маскирани до гуша и таа вашата маскирана до гуша.. и каде е тука разликата?

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Барам барам и никако да најдам .... дали некој може малце упдате за тоа до кај е истрагата и дали обвинетите се осудени ?

Kajgana Shop

На врв Bottom