Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Во време кога МВР не дава конкретни докази дека уапсените се навистина сторителите, останува на населението да играат по некакво убедување дали уапсените се или не се сторителите на делото.
Во таква ситуација, некој се осмелува да плука по цела Албанска националност, да го закопа соживотот со лопата, а некој друг, да верува дека случајот е монтиран. Јас пример мислам дека случајов е монтиран според она што можев да го видам/прочитам/слушнам изминативе неколку дена. И ти немаш доказ дека уапсените се навистина сторителите, но сепак си убедена дека тие се. Пеќи. Не ми барај докази, не ти барам докази.
Ама не можеш да очекуваш дека во тек на истрага МВР тебе или мене ќе ни покаже што докази имаат. Ниту си ти судија или дел од правосудниот систем, ниту пак тоа сум јас и се разбира дека пред судењето нема јавно да ги добиеме доказите кои ги има МВР. Плус, има уште за истражување, случајот не завршува тука. Кога се ќе заврши, тогаш ќе видиме за какви докази станувало збор.
Јас и ти може имаме спротивни убедувања за тоа дали се или не се тоа сторителите, ама ниту ти, ниту јас имаме надлежност да донесуваме одлуки, туку тоа го прави судот.
Сега значи и Македонците треба да излезат на протест пред судот за да протестираат што уште не се фатени останатите осомничени.

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Невини се, додека не се докаже спротивното.
Да де, па вие не давате шанса да се докаже.
Како и за мавровските работници, како и за масакрите Вејце, Карпалак..

Викаат НЕВИНИ, ДОДЕКА НЕ СЕ ДОКАЖАТ ВИНОВНИ
А го блокираат секој можен процес да се ПОЧНЕ да се докажува.
Тоа значи: ПОДРШКА за убијците, на кратко.

Кое е објаснувањето инаку? После 1 ден протестирате.. и скандирање голема албанија
Па нели за правата протестирате, за невиноста... итн
Ова невиност има врска со невиноста на девиците од Аллах или е случајно такво зборчето?

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Специјалците се распоредени на раскрсницата кај поштата и кај владата во правец на црквата. Нема да ги пропуштат да одат накај собрание или во централното подрачје од скопје туку само до владата и назад.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Ама не можеш да очекуваш дека во тек на истрага МВР тебе или мене ќе ни покаже што докази имаат. Ниту си ти судија или дел од правосудниот систем, ниту пак тоа сум јас и се разбира дека пред судењето нема јавно да ги добиеме доказите кои ги има МВР. Плус, има уште за истражување, случајот не завршува тука. Кога се ќе заврши, тогаш ќе видиме за какви докази станувало збор.
Јас и ти може имаме спротивни убедувања за тоа дали се или не се тоа сторителите, ама ниту ти, ниту јас имаме надлежност да донесуваме одлуки, туку тоа го прави судот.
Сега значи и Македонците треба да излезат на протест пред судот за да протестираат што уште не се фатени останатите осомничени.
Ne razume on, nija odavde, a bogami i slabo cuje... Oni go sakaat objashnnje zasto montiran slucaj. Koj e MRV da razbija sazivot.

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Специјалците се распоредени на раскрсницата кај поштата и кај владата во правец на црквата. Нема да ги пропуштат да одат накај собрание туку само до владата и назад.
Има ли сники за ова до владата?
Дајте видео снимки луѓе, од цивили
Дека ќе направат ко да немало протест медиумиве
Како во Гостивар кога кршеа, ако не се јавеа цивили, немаше да дознаеме ништо

АПЕЛИРАМ: СНИМАЈТЕ, одвоете 5 минути ,тие што живеат блиску..

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
значи албанската заедница го оправда убиството на 4 младинци + сведокот на убиството кој не беше планиран како одмазда за тоа што македонски полицаец уби двајца албански младинци порди меѓусебна расправија

тоа е тоа драги господа,со овие нема етнички соживот,очигледно за нив законите на оваа држава не важат исто така не важат никакви морални правила,ниту пак имаат и сакаат толеранција кон соседите

да потсетам дека на сите медиуми имаше изјави од албански граѓани како биле убиени две јагниња во гостивар и дека тоа не смеело да се случи........полицаецот сам се пријави и кажа што се случило како бил нападнат,значи институциите треба допрва да го решаваат случајот,додека за нивните крвници ова е намештаљка и треба да се заташка по секоја цена

P

Princ

Гостин
Abe :) makedoncite koga protestiraa na ulica izlegoa okolu 3 edinici na policijata, ja onaj pat koga protestiraa za veligden naste nikogas ne bev videl deka nie imame taka opremena policija za da smiruva protesti.Ali zalnoto e sto toa go koristea za naste 500 coveka ...
Како протестираа Македонците:

Извор

Како протестираа Албанците:

Извор: членот што ги објави сликиве

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.125
Поени од реакции
30.210
Дали мислите дека Интерпол го боле уво за монтирани случаи?

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867

ова го прочитав од шалбаскиве медиуми. иначе сигурно некој снима...само во моментов нема снимки.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Не знам за вас, ама мене баш ми е мерак што излегоа на протест и со тоа ги поддржаа наводните убијци. Со тоа, одреден број на „луѓе“ го покажаа вистинското лице и индиректно ја одобрија егзекуцијата на македонските момчиња. Секоја чест.

Пошто нели, да викаш дека си бил во интернет кафе е поголем доказ дека си невин, отколку што пронајденото оружје и останатите докази (кои се уште не се откриваат) се доволни за да се притворат осомничените. Не знам само од каде Албанците успеаа да го детектираат апсењето како директна закана за нив, кога нели, тие самите „навиваа“ да се фатат убијците и даваа поддршка на МВР што поскоро да го расчисти случајот. Сега, експресно се дигнаа на протести без воопшто да ги дознаат деталите од истрагата. И што воопшто се возбудуваат ако немаат оружје и ни мислат се најдобро. Или, не е така?

Ова е исто ко по настаните на 11 септември во Америка (каде исто така загинаа невини луѓе) некој да излезе на протест и да му даде поддршка на Бин Ладен.
Уште да се докаже дека овие се убијците, и цел свет да види какви гомна се.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Крејзи, никому не му користи монтиран случај, ниту на семејствата што ги загуби тие 5 недолжни луѓе.
А за артилеријата оружје... според презентираното во јавност, 1 калашњиков, 2 пиштоли, 1 бомба... во 30 претресени куќи во пост-воен регион. Да не претеруваме сега со зборовите.
Koга Агим,Африм,Алили и нивните прикривачи ќе завршат во затвор како резултат на несоборливи докази за убиството ќе побарам од тебе да си ги повлечеш зборовите и јавно да се извиниш за твојата заблуда(освен ако си бил уверен дека тие ќе завршат во затвор оти се вистинските сторители и ги штитиш по секоја цена).Во тој случај имам секакво право кога ќе те гледам на улица да ти се обраќам со "убиец на деца".Кога една нација штити такви гнаси и негира злочин иако доказите го покажуваат спротивното ќе ја етикетирам нацијата како "монструозни убијци на деца".

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Повеќе од две илјади граѓани од албанска националност кои протестираат поради апсењето на осомничените за петкратното убиство кај Смиљковци се движи од Бит Пазар до Основниот суд Скопје1 кон зградата на Владата.
Со извици „Албанците не се терористи„ „ Алах е голем“ “УЧК“, граѓаните се движат по главната улица на Бит Пазар. Скопскиот основен суд е под силно полициско обезбедување.
Протестантите претпладнето се собраа пред џамијата Јаја Паша, каде по утринската молитва , прво го изразија својот револт пред судот, а најавуваат дека ѓе продолжат да протестираат и пред Владата.
Следуваат фотографии од настанот.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Добро, не ми се јасни протестиве, значи има и луѓе кои што се уапсени заради нелегално поседување на КУПИШТА со оружје.... и тие се невини за поседување нелегално оружје???и тие треба да се пуштат?

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Како протестираа Македонците:

Извор

Како протестираа Албанците:

Извор: членот што ги објави сликиве
нашите протестираа ради теророт на албанците а вие протестирате против судот и полицијата кои фатија убијци. А второ дај слики и од гостиварските протести.

Kajgana Shop

На врв Bottom