Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.012
Поени од реакции
18.827
Како протестираа Македонците:

Извор

Како протестираа Албанците:

Извор: членот што ги објави сликиве
Ај сега да видиме како убиваат и тепаат Албанците помалубројни и инфериорни мети, и како тоа го прават Македонците? Веќе кога фати да генерализираш ... а пред тоа се уби од кукање зошто се генерализирало.:)

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
А од Ирак , Пакистан , Авганистан некое знаме немат ли ?
Смешно беше тоа што се дереа Алах е голем итн... а имаше и некои со американско знаме. Класични позери :icon_lol:

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
А од Ирак , Пакистан , Авганистан некое знаме немат ли ?
Само од Саудиска Арабија, не се будали они на тие што не платиле реклама да им прават.
Имаат они знаме, да се знае и кој е официјален спонзор, нема трте мрте.

Член од
16 април 2012
Мислења
61
Поени од реакции
15
Не знам за вас, ама мене баш ми е мерак што излегоа на протест и со тоа ги поддржаа наводните убијци. Со тоа, одреден број на „луѓе“ го покажаа вистинското лице и индиректно ја одобрија егзекуцијата на македонските момчиња. Секоја чест.

Пошто нели, да викаш дека си бил во интернет кафе е поголем доказ дека си невин, отколку што пронајденото оружје и останатите докази (кои се уште не се откриваат) се доволни за да се притворат осомничените. Не знам само од каде Албанците успеаа да го детектираат апсењето како директна закана за нив, кога нели, тие самите „навиваа“ да се фатат убијците и даваа поддршка на МВР што поскоро да го расчисти случајот. Сега, експресно се дигнаа на протести без воопшто да ги дознаат деталите од истрагата. И што воопшто се возбудуваат ако немаат оружје и ни мислат се најдобро. Или, не е така?

Ова е исто ко по настаните на 11 септември во Америка (каде исто така загинаа невини луѓе) некој да излезе на протест и да му даде поддршка на Бин Ладен. Да се случеше ова таму и некој да дадеше поддршка за терористички напад, немаше да види бел ден од ѕидовите на Гвантанамо... Ама, нејсе, „глупите“ Американци и не се толку глупи кога станува збор за националната безбедност.

Не знам какви игри се играат, ама се надевам дека ќе покажат „муда“ нашите и барем нема да ги почастат со министерски места. Резил, вистински резил ќе биде ако не се издржат притисоците и не се истера процесот до крај.
vrska nemas !!!

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Овие стоки ги оправдуваат убиствата на 4-те деца и рибарот?Тие се мои непријатели тогаш!А оној горе што пиша као невини се и сл.Ало мајсторе,дигнавте недолжни работници во ваздух,изгинаа војници,убивте дете на игралиште.Мрш бре,УЧКИ усрани!

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Како протестираа Македонците:
Гостивар, протест поради убиство кое го изврши полицаецот Јаќим во самоодбрана. Најавен беше како протест против полициска бруталност, а се скандираше Илирида, Каурски Пички, Голема Албанија.

image1_4.jpg

image1_6.jpg
image1_7.jpg

Немој да се правиш на Тошо, на ова може да поверува некој од Пакистан. Ние живееме тука, знаеме како се однесува владата, како се однесуваат медиумите, како се однесуваат племенските заедници.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
На твитер читам дека имало тегнење на оградите пред судот а некој добил и пендрек.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
моментално пред судот

Учесниците во протестот извикуваат- „Ние сме Албанци, не сме терористи“ а се слуша и скандирање за партијата на Мендух Тачи- ДПА.
http://www.press24.mk/story/makedonija/foto-masovni-protesti-pred-vlada-za-akcijata-%E2%80%9Emonstrum%E2%80%9C
И овие не биле радикални исламисти?
Глеј само знамињана, ко да глеам слики од Пакистан или Иран или
ЕВЕ ГЛЕДАЈТЕ ГИ ОВИЕ И ЗАПАМТЕТЕ ГИ! ОВИЕ УТРЕ ЌЕ ТИ ДОЈДАТ СО ПИШТОЛ ПРЕД ВРАТА И НАРЕДБА ОД АЛАХ ДА ТЕ УТЕПААТ!

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Петок, 4 мај 2012

Инцидент на протестот кај Бит Пазар

Стотици млади Албанци веднаш по пладневната молитва излегоа на улиците на Скопје да протестираат за како што велат, против конструираните судски случаи на власта со паролите „Алах е голем“ и „ Кој не протестира е предавник“ и „Оставка “.

Евидентно е слабото полициско засилување, па на почетокот на протестот дојде до инцидент меѓу полицијата и демонстрантите, кога се обидоа со превртени контејнери да го блокираат сообраќајот.
Нашите репортери Катерина Цаневска Арсовска и Христена Антовска Јованчевска го следат протестот и ќе известуваат за сите нови моменти. Следува видео.

http://www.a1on.mk/makedonija/incident-protesti-jaja-pasa.html

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Не бе,они мирно протестираат,они ништо не знаат,немоооој.Булата за рака ја фатиле,одма се бунат муџахединине,марш у арабија на шеријатски,па коа ќе ја силува ојле дојле,ќе ја казнат со смртна.

P

Princ

Гостин
Koга Агим,Африм,Алили и нивните прикривачи ќе завршат во затвор како резултат на несоборливи докази за убиството ќе побарам од тебе да си ги повлечеш зборовите и јавно да се извиниш за твојата заблуда(освен ако си бил уверен дека тие ќе завршат во затвор оти се вистинските сторители и ги штитиш по секоја цена).
Тоа се бара. И кога тоа ќе се случи, јас ќе си ги повлечам зборовите и јавно ќе се извинам.
Вашето повлекување и извинување пример мене не ми треба ако се случи обратното невини луѓе лежат затвор/притвор. Нема ни да ве наречам вас, форумџиите, конретно тебе Max Legend "апсител на некој само бидејќи е Албанец".
Не сакате да разберете дека во оваа фаза ние, обичните граѓани, носиме мислење според информациите кои МВР ги пласира во јавност. Тоа што досега МВР го пласираше во јавност, мене не ме убеди дека уапсените се вистинските сторители. Кај вас 60% од убедувањето доаѓа од самата националност на уапсените. Замислете вистински за момент дека уапсениве се тројца Македонци. Според она што го прикажа МВР, дали и колку сте убедени дека тие се тие?
Проблемот е што вие цело време сакавте да бидат Албанци, кога најпосле осомничија Албанци, не сакате ни малку сомнеж да прикажете. Божем Македонците не знаат да бидат монструми, иако нај монструозните дела во последните 5 години ги беа извршиле Македонци.

Мал офтопик, мило ми е што протестот беше мирен, иако бевте убедени дека ќе има кршења на дуќани и тепање на невини Македонци. Освен еден член што рече дека скандирале УЧК, за кое ич не ми чуе стапов, кога ќе ми текне што скандираа вашите пред 3 недели.

И овие не биле радикални исламисти?
Не си ти крив, толку разбираш дека зеленото знаме е Исламско, а не на некоја земја. Проблем е кога тебе некој ќе ти прочита, и ќе ти поверува, бидејќи ќе помисли ти знаеш повеќе од него, начитан си, си видел, си прошетал.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Значи кој шлаем е ова не ми се верува ... добро бе не гледаат дека се циркузанти !! Добро значи стварно не ми е јасно за што протестираат ?! Зошто им ги земаа пиштолите и автоматите од дома и бараат да им се вратат ?!Алооооооо Циркузанти еден предлог oд мене да сте излегле со обележје на Мавританија..онака колку ради промена !!! Ја ги мрзам иначе релито ради овие не се одржува веќе ама шо има врска ... цивилизиран топол народ се овие а и башка браќава од Африка си ги заборавате ;) !!! Вива ла Мавританија ...

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Пред малку дојде до помал инцидент пред Владата кога група демонстранти со камења и шишиња ја нападна полицијата.
Организаторите на протестот се обидуваат да ја смират состојбата. Ги повикуваат насилните учесници во толпата да се воздржат од инциденти.
Полицијата ја држи ситуацијата под контрола и покрај обидите за предизвикување насилство.
Засега има само помала штета на полициските автомобили, јавува нашата екипа од терен.
http://www.press24.mk/story/makedonija/demonstrantite-so-kamenja-po-policijata-pred-vlada

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Тоа е тоа, праќајте линкови по пријатели по странство, новински агенции и сите кои можат да го рашират ова низ светот да се види со кого си имаме работа овде, ви гарантирам дека случајов е one and only во цела светска историја.

Kajgana Shop

На врв Bottom