Бугарска работа.Во толку озбилна тема да те прекинат од смеење
Апла бугарска работа. Него ти ме потсети и ме изнасмеа, еднаш седиме со едни бугари пиеме и нешто се расипа во моментот и јас реков, Абе бугарска работа, како сакаш да не се расипе. Дечките не ме сванаа па после морав да им објаснувам како нас за нешто што е грдо направено, расипано, што не чини, синоним ни е зборот, Бугарско. Барем порано ние така викавме.
Инаку сега вечерва пред 20стина минути правев муабет со еден бугарин на ФБ и ми вика дека секојдневно на БГ телевизиите давале пропаганди како ние сакаме да ги уништиме бугарите, како македонија била одземена насилно од бугарите, дури и типов ми рече дека целово негово друштво не пишувале и одбегавале Кирилично Писмо, бидејки Кирил и Методиј биле повеке од страната на Македонците.
Многу пати во животот сум работел , да не речам и живеел со бугари, го знам нивниот јазик и слично и бугарите за мене се К-15 во поим, комедија во живо. 15 минути ти зборуваат нешто, па ти им докажуваш друго, па после ти викаат ,така е во право си. Бугарите се глупи измиени мозоци од страна на нивните пропагандаторски медиуми. Ама поарни се од албанците. Во секој случај добро ке те изнасмеат.