Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Тек допрва ќе се стават ако направат гомнарија утре пред Јајапаша. Сега треба да си заќутат и да се повлечат, како што направија првите денови по убиството.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Teroristi koji vojuvale vo Pakistan i Avganistan !!!!! pred samitot na NATO !!!! Nikoj od Nato ne ja pozdravii akcijata ,samo rekoa deka vnimatelno ke se sledi !!! neli malce cudno?? segde se pozdravuvat vakvite akcii,se dodeluvat nagradi za borba protiv terorizmot !! ne znam, stvarno cudno izgleda ..pozz

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Не е точно ни едното ни другото. Ел Масри беше огромно „недорабирање“. Врска немаше со никаков тероризам, ама пак беше легитимно притворен.... не го мешајте тој случај со овој, нема ама баш никаква допирна точка..
На крај се испостави дека човекот делел само исто име и презиме со терористот Ел Масри. Ама еве и во тоа некој гледа полициска монтировка против Албанците во Македонија.

M

Moon Child

Гостин
Дали некој не примети или се прави луд, дека Јанкуловска неколкупати ги окарактеризира убијците како исламистички радикалисти, а НЕ како Албанци. Тоа нели ви кажува дека МВР, а воедно и државата не сака да ги стави на наковална Албанците за конкретниов случај. Откога се случија апсењата цело време се бутка таа терминологија - иако сликите со „хероите“ од УЧК вриштат на видеото од апсењето. Што е толку тешко да се сфати дека државата пробува со сите сили да го заштити албанскиот етникум во државава во овој случај?

...IQ too low to understand?
Јасно ни е нас, ним не им е. Гледаш уште се жалат дека Грујо кур не го болел за нив. А им ги амнестираа оние што вршеа злосторства врз цивили во 2001ва.
Сега уште кажува и Ахмети не им чинел, иако им бил представник. Епа тука ние ли сме виновни? И мене Грујо не ми чини па што да правам, на Албанците да им се жалам?
Грујо вам ако не ви даде се, незнам кој ви даде. Си играте курташак со државава и институциите како што ќе ви се посака, и кога ќе си го окрка некој потоа веднаш сте угнетени.
Само ако, мене ми е мило што утре ќе се бламираат на протест. Нека види светот дека Албанците во Македонија поддржуваат убијци на деца. Сам себе го убијал.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Teroristi koji vojuvale vo Pakistan i Avganistan !!!!! pred samitot na NATO !!!! Nikoj od Nato ne ja pozdravii akcijata ,samo rekoa deka vnimatelno ke se sledi !!! neli malce cudno?? segde se pozdravuvat vakvite akcii,se dodeluvat nagradi za borba protiv terorizmot !! ne znam, stvarno cudno izgleda ..pozz
Брзаш момче брзаш. Сам кажа за војната во 2001 пред неколку постови, позадината и така натака. И пак паѓаш на слична провокација.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Aj kazi mi koga imalo porano takvi izvici po sportski stadioni , tepanje po autobusi , po ulici duri i so maski , vleguvanje po civilni kuki (nerezi) itn ?
чекај сега ме збуни за македонците збораш или за обесправените??
можеби не гледам вести секој ден и не пратам толку политика ама
само за споредба колку цркви се оскрнавени и за што. колку џамии од друга страна??
колкав е процентот на криминал во западна македонија во споредба со другите делови.
мислам дека е беспредметно да се расправаме за овие работи.
но за едно си во право, морам да ти признаам.
од како косоварите ви го исцрнија образот и го закопаја соживотот кој колку толку опстојувал на овие простори, незнам зошто си толку зачуден дека има реакции и од другата страна. па немате само вие екслузивно право да скандирате по стадиони, да палите знамиња, да тепате по автобуси и тн и тн. тоа е основен закон во физиката. на секоја акција има и реакција.
но зошто и кога почнале таквите појави. сигурно порано не биле редовна појава. под порано не мислам на пред 100 години туку знаеш и сам.

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Албанците колективно беа ослободени од одговорност со тоа што МВР ги дефинираше убијците како исламисти. И наместо да бидат среќни што се спасија од како нација и од репресии а според мене уште поважно и од столбот на срамот за едно такво злосторство, они уште се џапаат да ја доведуваат во прашање истрагата. Богати како да сакаат да бидат колективно одговорни еј.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Jas tuka slusam za toj protest , ne pisuva nikade po albanskite mediumi, i ne sum utre na protesti .

Никој не коментира на изјавата на поглаварот на ИВЗ? Дали во Македонија има навистина исламски радикализам? Лаже ли човекот?

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
чекај сега ме збуни за македонците збораш или за обесправените??
можеби не гледам вести секој ден и не пратам толку политика ама
само за споредба колку цркви се оскрнавени и за што. колку џамии од друга страна??
колкав е процентот на криминал во западна македонија во споредба со другите делови.
мислам дека е беспредметно да се расправаме за овие работи.
но за едно си во право, морам да ти признаам.
од како косоварите ви го исцрнија образот и го закопаја соживотот кој колку толку опстојувал на овие простори, незнам зошто си толку зачуден дека има реакции и од другата страна. па немате само вие екслузивно право да скандирате по стадиони, да палите знамиња, да тепате по автобуси и тн и тн. тоа е основен закон во физиката. на секоја акција има и реакција.
но зошто и кога почнале таквите појави. сигурно порано не биле редовна појава. под порано не мислам на пред 100 години туку знаеш и сам.
Ne mislev samo za Makedoncite tuku voopsto .. Jas mislam taka , moze i da gresam .
Leka noc do site i ne sakav nekogo da povredam so moite postovi .

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Некој праша, што мислат Бугарите за ситуацијава... па еве тие со што се занимаваат и каков осет имаат за пласирање на нивната пропаганда:
"Трибунал": Един от убитите в Македонија е б'лгарин

http://tv7.bg/news/incidents/8773662.html

Член од
17 април 2012
Мислења
19
Поени од реакции
17
Разноразните експерти кои се појавуваа по телевизии и пишуваа колумни по весници ништо не погодија,додека ако ја протарашкате темава ќе видите дека има луѓе кои точно предвидоа што ќе се случува.
Ме мрзи да ги барам мислењата ама таканаречените експерти подобро да им да им се обратат за помош на луѓето кои ги предвидоа настаните следниот пат кога ќе сакаат да даваат "експертско мислење",одколку да продаваат муда за бубрези пошто очигледно појма немаат од животот

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Внимателно ќе се следи НАТО да се огласи ? Тоа беше Волов кај нас само, какво НАТО?

Поглаварот на ИВЗ лаже ли?Не ми одговори?

M

Moon Child

Гостин

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Внимателно ќе се следи НАТО да се огласи ? Тоа беше Волов кај нас само, какво НАТО?

Поглаварот на ИВЗ лаже ли?Не ми одговори?
А каде има изјава цитирана од Поглаварот на ИВЗ?

Kajgana Shop

На врв Bottom