Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Somnitelno mi e zatoa sto da bea islamski radikalisti nemaa da ubijat vaka 5 mladi lica, tuku ke strelaa 20-30 vojnici ili policajci, taka da ne im e stilot so vakov nacin da imaat izvrseno, jas se uste ne veruvam deka pozadi ova stojat tie uapsenite, ova mene mi smrdi kako vo 2001 godina,kako vo slucajot so Rastanski Lozaj, kade sto bea ubieni indijci pa potoa prestaveni kako Uck, neznam sto e rabotata, ama edno e sigurno, deka ova Vlada si igra so oganot..
A inace rekov i pred toa, ako ima cvrsti dokazi, togas neka se strelat na sred plostad, no rabotata e sto jas ne veuvam na ova, i da bidat tie, so vakvi nacini ne pravat napadi i ubistva, tie obicno so bombaski napadi pravat sto ke pravat, pa potoa gi ubivaat vojnicite i policajcite, a ne vaka kako sto e prestaveno, do sega radikalnite islamisti ne sum gi slusnal deka ubivaat so vakov nacin, pa posle sto? ke se krijat, tie kako prvo,ako ubijat ke ubijat vojnici,policajci, a vo edno i so bombaski napadi ke izvrsat masakr niz ulicite i gradovite pa potoa ke izlezat javno deka bile tie,, a ne vaka ke ubijat mladi civili, i ke se krijat, pak ke velam situacijata mi SMRDI..
Дали знаеш за убиствата во Франција од дечкото кој стрелаше врз цивили а беше алкаедист?Типот не користеше експлозиви,само огнено оружје.И не направи декларација на јутјуб дека убил луѓе туку се криеше од француската полиција.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
бате сега самиот се правиш будала.

90% од „учките“ оние кои се „редовни“ и не престанале да шетаат овие 10 години се радикални исламисти.

и незнам, чудни ми се коментариве од многумина од вас, ко да не знаете каде живееме... незнам, како може да има уште некој во државава на кому не му се јасни работите како стојат....

па се чудите со изјавата на Гордана... нема ништо чудно, знаете дека не смее да каже директно дека уапсените се Албанци... не дека не сака, не смее...

али ко да не живеете овде мајкуму...
зашто се правам будала.....затоа што на сите ама баш на сите сакаат да не чившат во глава , јас сакам јавно да се каже ШЌИПТАРИТЕ СЕ СТОРИТЕЛИ НА ОВОЈ ПОДМУКЛИ МАСАКАР и јвно да се осудаат од оние кои ги подржуваа во нивните остварувања за као наводни човекови права...

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Значи очигледно повеќето на темава не можат да направат разлика помеѓу една Албанска Националистичка и Сепаратистичка организација како УЧК и една Радикална и Конзервативна Сунитска верска секта ............... Идеологијата како прво на УЧК ако не се лажам не е верска, туку е строго Националистичка(Албанска) и Сепаратистичка, додека пак Вахабизмот не прашува за национални бариери, тоа е верска секта во која припаѓаат покрај Албанци и Бошњаци и Торбеши(Мак.Мусл.), за Турци незнам и идеологијата им е стриктно на верска база Радикален Суни Ислам-Вахабизам ......... тоа се потполно различни ствари, има многу терористички организации во светот кои имаат верска идеологија, но УЧК нема верска идеологија, туку национал-шовинистичка и сепаратистичка ............ што мислите дека ПКК има верска идеологија ............ ПКК се комуњарија, исто и ФАРК и.т.н.
Чеченците на пр. имаат верска идеологија Вахаби ........ Хамас и Фатах не ............. Хезболах има Шиитска верска идеологија ................. УЧК и Вахабизмот се како ден и ноќ, првите имаат националистичка и сепаратистичка идеологија, а вторите се религиска секта/гранка во Суни Исламот со потекло од С.Арабија !
Како и да е, ден-ноќ, есен-зима, УЧК документирано имаше доброволци џихадисти во своите редови и во војната во Косово и во конфликтот во Македонија.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
најбитно е дека се фатени за 20 дена, браво за МВР и за тие што дење ноќе работеа додека вие ги плукавте тука.
4 од нив се фатени и порано од 20 дена, едниот е од косово а другите од сингелиќ. Изгледа тие 4ца пропеале се

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Овој што ти вика дека се убијци, не збореше така во септември 2011, „автентично толкување на амнестијата„ кога ги ослободија вакви исти (И ПОСТРАШНИ) убијци.
Или ако не се од ДУИ, може да се апсат, смее. Ама ако се, не смее? Дека ...што ќе се случи? Ќе не бомбардираат изглеа:) Во тоа веруваат луѓево,така се држат во страв.

И сега што да напраиме ние? Да не кажуваме ништо, дека ќе се дестабилизирало.. а има ли таков некој што мисли дека сега е стабилно? Абе деловите блиску до косовеззз славеа први мај со 1000 џандари придружба, знаете ли тоа вие? Љубовта е нивна религија, ко каролина се!!
Па можам да се кладам дека сега ДПА ќе мрсомуди нештоза случајов. Секогаш се такви, само се менуваат улогите власт-опозиција. Или можда ова малку ќе ги освести, дека нивните политики(зборам за ДУИ и ДПА)почнаа да создаваат радикални исламисти и убијци вон секаква контрола...

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.779
Поени од реакции
30.640
Луѓе сега си идам дома и ја прочитав веста.
Али пишува приведени се 20 луѓе, дали има имиња или уште не е објавено, кој што и зошто пукал?
Кај најдоа денес да објавуваат кога 70% од народов не размислува трезвено.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.931
Поени од реакции
73.415
И вакви случаи дури не успеаа да му ги отворат очите на македонскиот народ.
Глупаци, пазете си ги животите пошто ради вашата националност не сте безбедни во сите делови на државата.
Ама треба да се случуваат вакви работи за некои да го сватат тоа.
Не го пљампаме ова во празно, не повикуваме на одмазди, туку да сватите дека НЕ НЕ САКААТ!
Очите ширум отворени на вакви места, претпазливост за да не завршите како децата :(
Нема полиција тука, таа реагира ОТКАКО ќе се случи нешто, а претходно иако знае дека агресијата е секојдневна полицијата седи нема...

Јас сум кажал пред другарите. Дојде ли ден во моја населба да се населуваат, жими се најмило ќе им ги изгорам куќите до темел и ќе ги тепам секој ден. Сакам децата да ми живеат слободно а не да ми биде страв дека некој ќе ги прободе со нож и како пичка да гледам како ми вршат терор пред мои очи.
Бар тоа никогаш нема да го дозволам, никогаш во мојата населба нема да стапне Косоварска нога за да ми го населува местото на живеење и полека да ме истреби од истото!

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Значи очигледно повеќето на темава не можат да направат разлика помеѓу една Албанска Националистичка и Сепаратистичка организација како УЧК и една Радикална и Конзервативна Сунитска верска секта ............... Идеологијата како прво на УЧК ако не се лажам не е верска, туку е строго Националистичка(Албанска) и Сепаратистичка, додека пак Вахабизмот не прашува за национални бариери, тоа е верска секта во која припаѓаат покрај Албанци и Бошњаци и Торбеши(Мак.Мусл.), за Турци незнам и идеологијата им е стриктно на верска база Радикален Суни Ислам-Вахабизам ......... тоа се потполно различни ствари, има многу терористички организации во светот кои имаат верска идеологија, но УЧК нема верска идеологија, туку национал-шовинистичка и сепаратистичка ............ што мислите дека ПКК има верска идеологија ............ ПКК се комуњарија, исто и ФАРК и.т.н.
Чеченците на пр. имаат верска идеологија Вахаби ........ Хамас и Фатах не ............. Хезболах има Шиитска верска идеологија ................. УЧК и Вахабизмот се како ден и ноќ, првите имаат националистичка и сепаратистичка идеологија, а вторите се религиска секта/гранка во Суни Исламот со потекло од С.Арабија !
Bravo be genijalecu ti znaes sve, citaj se more sto pisuvas? Zosto gi obvinuvas turcite? Aj pokazimi eden turcin od Makeodnija sto e vahabist, daj ne troluvajte gluposti, ova e teska kleveta protiv Turskiot narod, koregiraj se sto pisuvas..:tapp:

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Прва реакција од ДУИ (Бујар Османи) : МВР слободно да ги каже имињата и националноста на уапсените, тие се убијци и ништо повеќе.
За овие реакции зборев, ДУИ го пројде тестот барем првично(иако моралот да зборуваат за убиства и тероризам им е нула).
Може им се бивши колеги во убивање и малтретирање на Македонци па во дилот во 2002 кога дуи влезе во владата не добиле функции зошто на толку учки не можат на скоро на сите да им обезбедат функции не е нашата влада семоќна. И сега овие како колетрална штета уште сонуваат за голема албанија додека другиве на државна сметка јадат и сега направија што направија ги уапсија. И ови од ДУИ како 1 на 10 им дојде ова ем ќе се отарасат од нивните бивши колеги и нема да го делат медот ем во јавноста и пред чичко волерс ќе остават впечаток дека многу се грижат за нас и за законите и уставот и све по ред.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Албанската верзија на Пљус Инфо, истите тие кој за еден џам на албанска продавница во Ѓорче Петров направија трагедија од светски размери. Кој ги е*е, ни им верувам ни една напишана реченица..:facepalm:

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Па можам да се кладам дека сега ДПА ќе мрсомуди нештоза случајов. Секогаш се такви, само се менуваат улогите власт-опозиција. Или можда ова малку ќе ги освести, дека нивните политики(зборам за ДУИ и ДПА)почнаа да создаваат радикални исламисти и убијци вон секаква контрола...
Многу наивно и оптимистички да веруваш дека ќе се разбуделе сега. Тоа што лажат на ТВ дека било „најстрашен настан„ не е вистина, претходно Карпалак, Вејце.. исти масакри беа, нема разлика, киднапираните (за органи, силувани, сечени, касапени) цивили...да не набројувам. Не само што не ги осудија, туку тоа се нивни дела. Лично, нивни дела. И тие се сега на власт. Тоа е јасно, не го негира никој, ниту пак тие самите. Не се луди тие ни Србија ни Бугарија ни Грција .... само ние сме луди и за лечење. Само ние.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Некако чудно ми е се, ако се при здрава свест тие покрај толкава фама би избегале од земјава а не да останат пак во Скопје, ама кога им ги видов тие палестински фаци, со тој сурат не ми е чудно таков лик да убие невини деца. Ако стварно меѓу тие 20 се и убијците не е доволно ни смртна казна да се воведе за монструмиве. Сакам да умираат од болна и спора смрт, да почнаат да се распаѓаат, лепрозни да станат, телото органите да им ги отфрла еден по еден, само болка да чувствуваат!

H

HITCH

Гостин
Излезете на протест, бе Арта, кој ве спречува?

Јас мислам дека овој пат службите добро ја вршат работата, ама не е завршена до крај. Сакам овој пат да средат до крај, значи да се најдат финансиерите и сите поддржувачи.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Многу наивно и оптимистички да веруваш дека ќе се разбуделе сега. Тоа што лажат на ТВ дека било „најстрашен настан„ не е вистина, претходно Карпалак, Вејце.. исти масакри беа, нема разлика, киднапираните (за органи, силувани, сечени, касапени) цивили...да не набројувам. Не само што не ги осудија, туку тоа се нивни дела. Лично, нивни дела. И тие се сега на власт. Тоа е јасно, не го негира никој, ниту пак тие самите. Не се луди тие ни Србија ни Бугарија ни Грција .... само ние сме луди и за лечење. Само ние.
Може требаше да речам се надевам за нивно добро...иначе јас веќе од нив ништо не очекувам или што рече еден тв водител - ги множам со нула.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
И вакви случаи дури не успеаа да му ги отворат очите на македонскиот народ.
Глупаци, пазете си ги животите пошто ради вашата националност не сте безбедни во сите делови на државата.
Ама треба да се случуваат вакви работи за некои да го сватат тоа.
Не го пљампаме ова во празно, не повикуваме на одмазди, туку да сватите дека НЕ НЕ САКААТ!
Очите ширум отворени на вакви места, претпазливост за да не завршите како децата :(
Нема полиција тука, таа реагира ОТКАКО ќе се случи нешто, а претходно иако знае дека агресијата е секојдневна полицијата седи нема...

Јас сум кажал пред другарите. Дојде ли ден во моја населба да се населуваат, жими се најмило ќе им ги изгорам куќите до темел и ќе ги тепам секој ден. Сакам децата да ми живеат слободно а не да ми биде страв дека некој ќе ги прободе со нож и како пичка да гледам како ми вршат терор пред мои очи.
Бар тоа никогаш нема да го дозволам, никогаш во мојата населба нема да стапне Косоварска нога за да ми го населува местото на живеење и полека да ме истреби од истото!
Поубаво кажано не може да биде... Цитирам за да се прочита уште еднаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom