M
Moon Child
Гостин
Се надевам и тебе ќе те исчистат, кога веќе чистат ѓубре.toa sto trebase go pravea cistea gubreee...jasno tie sega
Се надевам и тебе ќе те исчистат, кога веќе чистат ѓубре.toa sto trebase go pravea cistea gubreee...jasno tie sega
И јас очекувам дека ќе следи таква акција, оти да ќажеш дека се уапсени радикални исламисти, а да не ги побараш финансиерите и поддржувачите е крајно нелогично.Што се губите? Какви Авганистанци, Пакистанци кога рекоа дека повеќето се државјани на Р.М.
Во нормална дражава, после апсењето би следела голема полициска акција против исламистиве, со која би се исчистила државата колку толку.
Убаво си кажа министерката...мотив...дестабилизација на земјата и влевање страв кај населението.Ова, за таква група дури е и голем мотив да изврши такви злосторства.За таков тип на "луѓе" и поглед попреку би бил доволен да изврши вакво злосторство.Ја глеав Јанкуловска сега на Алфа и малце сум збунета, мислев дека за да приведеш или осудиш некој, особено за убиство, треба тој некој да го поврзеш со некој мотив, зошто баш тој би убил некого.
Колку што ја разбрав Јанкуловска, мотив нема, ама има потенцијал за ова убиство од страна на приведените....?!
a tolku tie zal za vahabistite od bosna i za ovie od tuka ti si siptarka aj setajСе надевам и тебе ќе те исчистат, кога веќе чистат ѓубре.
Да не се албанци, ете така.Сите кои мислат дека овие не се сторителите, дајте напишете како ги замислувате, за да може МВР да уапси некого спрема вашите очекувања...
Не знам како МВР се осудува да апси некого кој не се поклопува со вашата слика за убиец...
ццццц.....
Не бе, батките што играат секој ден баскет у маало го извршиле убиството. Овие си играат камај-камај со оружјето.Само глуп човек ќе верува дека луѓето што беа приведени денес се тие одговорни за убиството...а гледам многу ги има тука.
Не знам стварно и јас ова се прашав една страна поназад, ако знаете како изгледале или сте виделе нешто сомнително трк на 199.Сите кои мислат дека овие не се сторителите, дајте напишете како ги замислувате, за да може МВР да уапси некого спрема вашите очекувања...
Не знам како МВР се осудува да апси некого кој не се поклопува со вашата слика за убиец...
ццццц.....
vo ova cudesna zemja so cudesni luge(kako ovoj pogore), cudesni idei i so CUDESNA VLADA....Срби ги убиле, глупаци, гледате ли бе сега?Дошле срби ги убиле, се надевам нема ова никогаш повеќе да го кажете, Христијани никогаш нема да направат такво нешто, а не пак на Велигден, се знае од кој, кого и како е немирот на цел балкан, се ЗНАЕ МНОГУ ЈАСНО.
Мое мислење е дека прво треба да се разбере оти сета оваа епизода со Смиљковци и настаните претходно, како реакцијата на Вевчанскиот карневал, тепачките, е дел од една поголема ујдурма што ја меси и обликува Македонија по нечие видување и интереси.Она што се согласувам, нели ова е мое лично мислење, како обичен човек што сака малку да чита и проанализира, дека убиството на момчињата од Радишани го имаат сторено професионални убијци. Генерално од она што досега излезе во јавноста упатува на таа можност како најверојатна. А кај професионалните убиства има инспиратор - нарачател и извршител. Националната припадност на извршителите е небитна, иако најверојатно се Албанци, најмалку како јатаци и локални водичи на теренот. На тој простор од само неколку километри се имаат случено раштански лозја, љуботенско бачило, акцијата во Љуботен за која беа единствените од МКД во Хаг, и сега оваа петкратно злосторство. И точно, ако не ги фатат убијците во првите 24 - 48 часа веројатноста да се фатат преку директна трага со секој ден опаѓа експоненцијално.
За мене многу поважно е кој е инспираторот на ова злодело, нарачател се обично агенти на тајни служби или капо мафиози, додека извршители се профи убијци кои веројатно имаат убивано и претходно, на ист или сличен начин. До инспираторот, мотивот, да шпекулирам малку со неколку линка:
Kosovo's "Mafia State" and Camp Bondsteel: Towards a Permanent US Military Presence in Southeast Europe
Washington’s Bizarre Kosovo Strategy could destroy NATO
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=30262
The End of the Affair? The BND, CIA and Kosovo's Deep State
http://wikileaks.org/wiki/The_End_of_the_Affair?_The_BND,_CIA_and_Kosovo's_Deep_State
А околу директните извршители, како прва и помалку веројатна опција, пак да шпекулирам, иако оставам широк простор за грешка. Ова затоа што ѕверството се случи за време Велигденски Празници, и начинот како се застрелани момчињата.
http://www.csmonitor.com/2006/0214/p06s02-woeu.html
Yet, since Macedonia's independence in 1991, the fundamentalists have established a small but persistent presence. With their long black beards and wives veiled head-to-toe in black, they are conspicuous in this fairly liberal society. Their secrecy and self-isolation have also raised suspicions of outside funding.
"They don't have jobs, yet somehow they survive, " says Vebija Fejzulovski, a TV director in the southwestern village of Labunishta. "And their families live well here while [the men] are off for months in Pakistan or Afghanistan."
In a country with numerous social ills, most choose to let the fundamentalists be, perhaps for good reason. When another young Albanian journalist, who did not want to be named, started investigating their funding, he was warned to "think about your family first."
In December 2004, French terrorism expert Claude Moniquet of the Brussels-based European Strategic Intelligence and Security Center claimed that up to 100 fundamentalists "who are dangerous and linked to terrorist organizations" were operating in Macedonia.
Сите веруваме и не ги уапсила Гордана туку цело МВР. Допрва ќе кажат овие гадови што им била намерата, а според реакциите на албанците ќе видиме колку од нив ги оправдуваат, осудуваат или им е сеедно...vo ova cudesna zemja so cudesni luge(kako ovoj pogore), cudesni idei i so CUDESNA VLADA....
mnogu sum ljubopitna da znam kolku clenovi od tuka mu veruvat na Gorda deka gi uapsela ubijcite?!
dali nekoj iskreno veruva dekase uapseni vistnskite ubijci? ima nekoj hrabrost da ja otfrli svojata logika i da veruva vo ovie gluposti?
vistinskite ubijci sega se relaxirat i proslavuvat nedge vo sosednite drzavi...zalno mnogu.. so ova za vtor pat gi ubivte decata...
И јас мислев дека не се Албанци, се испостави дека се. Јеби га, живеј со тоа, припаѓаш на племе кое е способно да убие четири деца без никаква причина.vo ova cudesna zemja so cudesni luge(kako ovoj pogore), cudesni idei i so CUDESNA VLADA....
mnogu sum ljubopitna da znam kolku clenovi od tuka mu veruvat na Gorda deka gi uapsela ubijcite?!
dali nekoj iskreno veruva dekase uapseni vistnskite ubijci? ima nekoj hrabrost da ja otfrli svojata logika i da veruva vo ovie gluposti?
vistinskite ubijci sega se relaxirat i proslavuvat nedge vo sosednite drzavi...zalno mnogu.. so ova za vtor pat gi ubivte decata...