Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Алллллллллллооооооооооооооо ај пак врати се и прочитај го текстот .. напишав: за Турци НЕЗНАМ ! Каде тоа ги обвинив Турците, ама баш никаде до сега ............. не се нервирај безпотреба !
Пишав дека има Вахабисти: Албанци, Бошњаци, Торбеши, а за Турци НЕЗНАМ, не сум сретнал или чул до сега, можеби има, можеби нема !
Imase napisano deka striktna ideologija imaat i turcite, vnimavaj kade sto e boldirano od tvoj post.

PIRATIC напиша:
Значи очигледно повеќето на темава не можат да направат разлика помеѓу една Албанска Националистичка и Сепаратистичка организација како УЧК и една Радикална и Конзервативна Сунитска верска секта ............... Идеологијата како прво на УЧК ако не се лажам не е верска, туку е строго Националистичка(Албанска) и Сепаратистичка, додека пак Вахабизмот не прашува за национални бариери, тоа е верска секта во која припаѓаат покрај Албанци и Бошњаци и Торбеши(Мак.Мусл.), за Турци незнам и идеологијата им е стриктно на верска база Радикален Суни Ислам-Вахабизам ......... тоа се потполно различни ствари, има многу терористички организации во светот кои имаат верска идеологија, но УЧК нема верска идеологија, туку национал-шовинистичка и сепаратистичка ............ што мислите дека ПКК има верска идеологија ............ ПКК се комуњарија, исто и ФАРК и.т.н.
Чеченците на пр. имаат верска идеологија Вахаби ........ Хамас и Фатах не ............. Хезболах има Шиитска верска идеологија ................. УЧК и Вахабизмот се како ден и ноќ, првите имаат националистичка и сепаратистичка идеологија, а вторите се религиска секта/гранка во Суни Исламот со потекло од С.Арабија !

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
а зошто да бегаат во косово кога нели гоца рече дека се наши државјани не се косовари и патем тој што ги убил децата избегал не луд тука да седи ама ете нашите со 600 полицајци ги фатиле
сепак ен мие јасно како тоа овие радикали ги знеле од порано и имале информации дека се бореле против нато силите а до сега никој не ги упасил за тоа да не ги држеја за друга употреба па што ен ги апсеја не мие јасно :confused:
нема толку место у Идризово за да ги уапсат сите такви што шетаат низ Скопје...

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Овој фризеров да не им ги бричел брадите ? Ова ме потсети на она ја незнам таму кој пука горе ја цел ден во подрум бев.

Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462
[QUOTEama i ti pripagas na 'pleme' koja 95% veruva vo cudata na sveti dimitrija...i ne mi e cudno deka veruvas i vo ova cudo..iskreno ][/QUOTE]

Молам?!?!?!!!

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Чудно ми е сеуште како не избегале на Косово него останале тука.. или пак мислеле дека неможат да ги фатат.
Кога на некого побезбедно се осеќа да се крие во Македонија отколку во Косово треба да се запрашаме колку стварно ни е безбедна државава јас после 2001 изгубив секаква доверба во Мвр и Арм . Уште кога терористиве што пукааа во 2001 на Арм и Мвр почнаа да ги вработуваат во Мвр и Арм крај на програмата.

Член од
23 март 2005
Мислења
284
Поени од реакции
133
Убиствата ги искористија за чистење ѓубре, но меѓу нив 99% не се убијците. Оваа акција е американска акција Ала Буш World Trade Center - искрцај се во Авганистан. Дали воопшто од вас некој знае за странските агенти и „советници“ во МВР уште од пред 15-тина години?

Мислам дека пораката е јасна. Спремајте за војна против Џихадот како професионални војници, но и обични работници во Авганистан.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
А оние терористите АКТОШ баш синоќа им истекуваше ултиматумот до владата така?
P.S. била некоја 60 годишна жена уапсена и наводно локалното население било револтирано. Многу се чувствителни...

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.317
Поени од реакции
8.312
Не знам оти ама ако вистина се овие убијците што ги фатија а сега за сега ен верувам ич ми се чини дека не се ништо по арни од али и другите кои исто така направија голем број на масакри па по некоја логика наместо на бесилка да ги гледаме и овие да не влезат во влада како коалиционен партнер
Да ти се плукнам во државата(сите до сегашни раководства) и народот кои ги гласа овие говеда !

Член од
15 април 2012
Мислења
37
Поени од реакции
64
Абе само мрчите без врска какви протести овие се муџахедини и доста генерализирате за цел народ.
ааа муџахедини биле.. фала што ни појасни.. сега ми олесна... нема везе што се.. пошто тоа се само муџахедини кои немаат врска со нашите сограѓани, сега одкако ни ја откри тајната секој доронамерен без страв може и на полноќ да прошета по уличките на Арачиново, или кондово.. а девојкати не мора да ја испраќаш до дома.. освен ако не носи мини сукња, или фереџе

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Абе само мрчите без врска какви протести овие се муџахедини и доста генерализирате за цел народ.
Оди на 5 мин и 15 сек па кажи ми дека не се од UCK дека се муџахедини.

Arta

I AM THE YUMMY PIE!
Член од
26 јуни 2011
Мислења
142
Поени од реакции
49
Арта девојче приказната е многу едноставна. Албанци од Македонија се копилињата кој ги убија невините деца. Дај не се правете комплетно луди оти ми лазите на задњи нерви кој ми се останати. Значи не гледам потреба од политички сценарија и измислици. Ги фатија факт Албанци се, ако сакате и колективно фрлете се во Вардар тој факт не го менувате. Можеби молчевме пред да се потврди официјално кој го сторил тоа, но сега нема да молчиме. Од овие учк мучк или како и да си ги викате борците за права и слободи ми е преку таквото. Се дрзнаа до степен да убијат невини деца заради некои посрани идеали. Да им го турам и у идеалите и у верувањето и у религијата комплет, бидејќи они комплет ни го турија на 12.04.2012.
Никој со овој случај неможе да калкулира фотеља, убиени се деца ние сме луѓе имаме емоции. Имајте и вие емоции тоа се ваши врсници, оградете се, осудете, не ми измислувајте прикизни за некакви икс сценарија или оправдување. Не биле тие вие биле, државава филм правела. Ете ги гнидите попарени ги фатија.Треба и фамилиите да им ги покажат јавно се од корен да се исчити. Акцијата не смее да запре тука додека не се најде и исчисти цело ѓубре кое има вакви идеали и намери. Сите до еден случајно да ги погубат, траг да не им се знае.
На Ставрогин не му е важно што се албанци, на Ставрогин како и на секој човек со свест во оваа држава му е мило што конечно ги фатија копилињата. И тие се Албанци од Македонија. Значи на Ставрогин му е мило што ги фатија алабанците кој извршија таков кукавички чин.
Патем јас припаѓам на племето кое верува во чуда, па се надевам дека не само мухамед туку и на мухамед брат му ќе го видат додека трае испрашувањето. Моето племе верува и во чуда и во правда, сега ќе го видат чудото кое се вика полицијамлати. Тоа чудо е најјако не ти посакувам да го видиш.
ti mila imas teski i cudesni psikozi imam citeno nesto i porano od tebe, pazi za tvojata dusevna stabilnost , sakas da kazes deka tvoeto pleme i policajci se kako inkvizitatorite vo 14 vek sprema osomnicenite ili ako osomnicenite se albanci?! ne tte citam poveke

Ако МВР има цврсти докази за убиството и ако приведените се тие...што правиме тогаш?
tolku se kontradiktorni MVR nemas poim...sega mozat mngu ubavo da go zbogatat scenarioto so 'dokazi' najteskoto pomina... sega srpskoto scenario ojt sovrseno..a narodot shto veruva vo cuda navistina veruval deka profesionalnite ubijci posle toa se vratile doma, i si pocna da si ziveat srekni i mirni kako porano.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Тероризам

Член 394-б

(1) Тој што ќе изврши едно или повеќе дела на убиство, телесно повредување, грабнување на лица, уништување на јавни објекти, транспортни системи, објекти на инфраструктура, компјутерски системи и други објекти за општа употреба, грабнување на авиони или други средства на јавен транспорт, производство, поседување, транспорт, трговија, набавка или примена со нуклеарно оружје, биолошки, хемиски оружја и други видови на оружја и опасни материи, како и истражувања во насока на развој на биолошко и хемиско оружје, пуштање на опасни радиоактивни, отровни и други опасни супстанции или предизвикување на пожар или експлозија, уништување на постројки за снабдување со вода, енергија или други основни природни извори, со намера за загрозување на животот и телото и создавање чувство на несигурност или страв кај граѓаните, ќе се казни со затвор најмалку десет години или со доживотен затвор.

P.S. Затоа за вакви изроди треба акција shoot to kill а еден да задржиш за да прераскаже што направиле другите убиени.

Kajgana Shop

На врв Bottom