- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.452
- Поени од реакции
- 84.865
Па јавна тајна е дека бомбите нема да ја оповргнат вината на идиотите.
Има повеќе јавни тајни.Па јавна тајна е дека бомбите нема да ја оповргнат вината на идиотите.
Муабетот од бомбите е дека ТИЕ се убијците, само што нарачателите се интересни.Jas mislam deka naracatelite i ubijcite treba da gi barate u parlament,vo vlada ,vo mvr i vo drugite drzavni instituci ,ovie nemat vrska so ubistvotot,ama izgleda deka vmro gi ima pusteno nivnite koreni i tuka vo forumot,dzabe se branat kad tad vistinata ke izleze na videlina,jas zalam mnogu za ubienite deca za nivnite rodnini ,a isto taka i za tie sto se nepravedno zatvoreni.
Kolku sto znam i pamtam pred bombite se zboruvase deka tie se ubijcite bez da se vmesa vlada,partiasi,ministri etc.gi etiketira kako islamski teroristi,fundamentalisti i sto ne drugo,jas ti garantiram i ke vidis deka tie ne se ubijci nesreknici sto gi fati taksirat,ne se tolku profesionalni spremni za takva ekzekucia ,toa 100 % e napraveno a ke se dokaze deka e delo na profi ubijci sto gi aktivira vladata so Grujo,Sasa,Ali ,Musa i drugi,zivi bili pa videli.Муабетот од бомбите е дека ТИЕ се убијците, само што нарачателите се интересни.
Да, затоа што баш тоа и требаше на државата, етнички инцидент од таков размер. Ова ми звучи како она, Грујо и компанија сами се снимале и прислушкувале, или дека ги подмитувал европските надгледувачи, Меркел, потпретседателот на САД, Кинезите итн.Kolku sto znam i pamtam pred bombite se zboruvase deka tie se ubijcite bez da se vmesa vlada,partiasi,ministri etc.gi etiketira kako islamski teroristi,fundamentalisti i sto ne drugo,jas ti garantiram i ke vidis deka tie ne se ubijci nesreknici sto gi fati taksirat,ne se tolku profesionalni spremni za takva ekzekucia ,toa 100 % e napraveno a ke se dokaze deka e delo na profi ubijci sto gi aktivira vladata so Grujo,Sasa,Ali ,Musa i drugi,zivi bili pa videli.
нема никаде директно нарачатели.... и тоа оди преку неколку кругови...Првото платено убиство во РМ, пред 20-кусур години, директор на пошта од охридско...фатен е убиецот, ех пилот од јна, одлежа. Тој примил пари од едно лице, и тоа одлежа ... но вистинскиот мотив и нарачател никогаш не се откри, Слично о и за обидот за атентат на Глигоров а во врска со кој се ликвидирани доста луѓе, можеби не како за Кенеди, но сепак ние сме мало протекторатче, а атентатот беше неуспешен...Муабетот од бомбите е дека ТИЕ се убијците, само што нарачателите се интересни.
нормално-ако ланецот се состои од 4-5 алки на пример, едната во средината ако ја отстраниш(физички), тогаш првата и последната немаат никаква поврзаност.нема никаде директно нарачатели.... и тоа оди преку неколку кругови...Првото платено убиство во РМ, пред 20-кусур години, директор на пошта од охридско...фатен е убиецот, ех пилот од јна, одлежа. Тој примил пари од едно лице, и тоа одлежа ... но вистинскиот мотив и нарачател никогаш не се откри, Слично о и за обидот за атентат на Глигоров а во врска со кој се ликвидирани доста луѓе, можеби не како за Кенеди, но сепак ние сме мало протекторатче, а атентатот беше неуспешен...