Ме враќаш назад, кога овие работи што можеш до утре да ги набројуваш, беа добро утро за нас, но не си ти виновен, не си го осетил тоа во твоја кожа, да те тепат во секоја пригода (тоа до 2001ва), да ти зема полицаец топка од школски двор без објаснување оти си албанец, да те терат да ги менуваш имињата на децата, оти имало област во Албанија со тој топоним, да те избркат од работа, оти недоволно си го критикувал албанскиот национализам, притоа единствен извор на средства ти е тоа работа, да те удират македонски деца со клоци во присуство на родител (оти само тогаш имаат храброст), и кога ти ќе им возвратиш, родителот да вика полиција (каква иронија), да те терат да пиеш вода намерно за време на рамазанските постови...не дај боже да не платиш сметка, или не е све по П.С., мајчиното млеко ти го вадеа.
А и сега еден обичен граѓанин со тетовски таблици, редовно е казнет во Ѓорче (9000 мкд лично платив демек не сум пуштил пешак, кој замисли доаѓаше од другата страна).
Знаеш што мисли твојата копија од албанската страна?... дека македонците не плаќаат струја во источниот дел, дека таму сметките се драстично помали, дека сите субвенции одат во македонска страна, дека секој македонец има по два стана од комунизмот, дека секое семејство имал вработен во јавниот сектор, а ти уште се грижиш дека албанците царуваат со тезгите (па само тоа им останало), дека сите инвестиции одат во македонска страна, дека за џабе се изгради Кожув, само да се маргинализира Попова Шапка, дека водата ја крадат од Тетово, и ја носат во Маврово... и ќе ми треба цела недела да ги набројам другите примери.!