Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
i kako sto rece ti, me zabole dali me mrazi grkot, srbinot, anglicanecot ili kubanecot.
Кубанците се многу важни за Албанците. Можеби многу Албанци од Македонија ќе престојуваат во Гвантанамо наскоро.[DOUBLEPOST=1405210203][/DOUBLEPOST]
poveke grujo go slusam nego odzata.
Да не си станал и ВМРОвец?

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
Хаха па чекај бе не така, нели нас сите не мразат. Јас ти кажувам дека и нас не мразат, но недај боже утре нешто да се деси пак ќе бидат на наша страна. Не дека не сакаат него вас повеќе ве мразат. Па со кој памет бре им се заканувате на сите соседи? Едно е да идеш на ниво на дискусија али другое да им се закануваш дека утре дома со калаш ќе им отифиш.
ne e koj poveke go mrazi, no kaj e interesot pogolem, inaku ednakvo grkot ne saka i mene i tebe.
aha, po tvoe razmisluvanje togas site se zakanuvaat, oti vie sakate golema makedonija, vo uspesnata enciklopedija vo koja se nasmea cel svet, ete nie sto sakame golema albania, grcite so zlatna zora i nivnata severna okupirana tatkovina, srbite koj preku dubrovnik se gledat vo more, bugarite so ilinden i taka ponatamu

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
ne e koj poveke go mrazi, no kaj e interesot pogolem, inaku ednakvo grkot ne saka i mene i tebe.
aha, po tvoe razmisluvanje togas site se zakanuvaat, oti vie sakate golema makedonija, vo uspesnata enciklopedija vo koja se nasmea cel svet, ete nie sto sakame golema albania, grcite so zlatna zora i nivnata severna okupirana tatkovina, srbite koj preku dubrovnik se gledat vo more, bugarite so ilinden i taka ponatamu
Пред 15 години, западот имаше интерес за Албанците поради Милошевиќ.
Но, кој би бил интересот на западот од растечкиот албански радикален исламизам?
И талибанците беа интересни за западот пред 40 години.

V

viktora

Гостин
aha, po tvoe razmisluvanje togas site se zakanuvaat, oti vie sakate golema makedonija, vo uspesnata enciklopedija vo koja se nasmea cel svet, ete nie sto sakame golema albania, grcite so zlatna zora i nivnata severna okupirana tatkovina, srbite koj preku dubrovnik se gledat vo more, bugarite so ilin i taka ponatamu
Мразам да се повторувам,ама ајде од поново. Значи ни македонија ни грција ни бугарија ни србија реално не постои можност да влезат во конфликт. Без разлика колку и да има неспоразум. Ниедна страна колку и да тврди дека другата има незина територија, на терен не работи за да си ја поврати. За разлика од вас со сила косово, за македонија да не правиме муабет колку ли македонци се иселија благодарение на вас,. Па доаѓа јужна србија, грција итн. Но вие сте толку паднати во филм дека е балканов ваш што тој план турбо го работите. Ама како викаат од кол на кол колот вгаз.[DOUBLEPOST=1405211460][/DOUBLEPOST]
Пред 15 години, западот имаше интерес за Албанците поради Милошевиќ.
Но, кој би бил интересот на западот од растечкиот албански радикален исламизам?
И талибанците беа интересни за западот пред 40 години.
Беа и авганистанците интересни, но сега немаат ѕид поголем од 60см,све е срушено. А богами и нашиве тоа го знаат, еве некој ги искара задниов пат, дали оној кај тачи или другиов кај али.Не им е сеедно.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Мразам да се повторувам,ама ајде од поново. Значи ни македонија ни грција ни бугарија ни србија реално не постои можност да влезат во конфликт. Без разлика колку и да има неспоразум. Ниедна страна колку и да тврди дека другата има незина територија, на терен не работи за да си ја поврати. За разлика од вас со сила косово, за македонија да не правиме муабет колку ли македонци се иселија благодарение на вас,. Па доаѓа јужна србија, грција итн. Но вие сте толку паднати во филм дека е балканов ваш што тој план турбо го работите. Ама како викаат од кол на кол колот вгаз.[DOUBLEPOST=1405211460][/DOUBLEPOST]
Беа и авганистанците интересни, но сега немаат ѕид поголем од 60см,све е срушено. А богами и нашиве тоа го знаат, еве некој ги искара задниов пат, дали оној кај тачи или другиов кај али.Не им е сеедно.
Ti toa od iskustvo.

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
ti sakas da kazes deka ustvari postoji realna sansa albania i grcija, ili ete so nekoja druga drazva da vleze vo konflikt? Pa ja znaev deka ovie kolektivni bezbednosni sistemi zaradi ova se nameneti, ''site za eden, eden za site''. Pretenzii imame da vlezeme u NATO i EU( sto e kontradiktorno so vas), a avtomatski so toa nase baranje nas ni se onevozmozuva moznosta za ''Golema Albanija''. Ti mislis deka nekoi paroli so golema albanija ili allahu ekber (koi bea izviknati sam prviot den) mozat da smenat nesto?
i kade rasteckiot albanski radikalizam, od kade go potvrdi ti toa? pa ima i pravoslaci od srbija,mk, cg sto mu se pridruzija na proruskite separatisti. I kolku sto znam ovoj vasiot veren svemiren patrijarh od rusija ili od kade e samo pred nekolku 2-3 meseci bese vo albania, vo bliska idnina se ceka papata. pa ovde ne gledam ni talibanski ni islamski radikalizam, od razlika od ovde kade ovoj svemirskiot ne ni vi priznava nesto pa kamo li da stapne ovde.
rastecki broj na vahabi da, ama kraj krajista sekoj ima pravo na izbor na vera, stetni po narodot e togas prv bi im ja pustil policijata da gi prevede.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.308
Поени од реакции
84.453
... allahu ekber (koi bea izviknati sam prviot den) .
Имаше повеќе протести за ослободување на убијците. На СИТЕ протести, освен на последниот беше извикувано Смрт за Каури и Алаху Екбер, беше мавтано со знамиња од КСА (што е неверојатна провокација, со оглед на ставот на оваа земја кон Христијаните)...
Дали сакаш докази за ова?
На СИТЕ протести, од сам почеток, одкако ги уапсија 2012-та! (освен на последниот)

Инаку, погледнете ги одговорите на Албанците во темава, изминативе две години, како од петни жили, се обидуваа да тврдат дека на протестите не се бара ослободување на убијците. Видете ги постовите на Puno и другите загрижени Муслимани.

Каде е тоа тврдење денес, по протестите кои настанаа неодамна?

V

viktora

Гостин
ti sakas da kazes deka ustvari postoji realna sansa albania i grcija, ili ete so nekoja druga drazva da vleze vo konflikt? Pa ja znaev deka ovie kolektivni bezbednosni sistemi zaradi ova se nameneti, ''site za eden, eden za site''. Pretenzii imame da vlezeme u NATO i EU( sto e kontradiktorno so vas), a avtomatski so toa nase baranje nas ni se onevozmozuva moznosta za ''Golema Albanija''. Ti mislis deka nekoi paroli so golema albanija ili allahu ekber (koi bea izviknati sam prviot den) mozat da smenat nesto?
i kade rasteckiot albanski radikalizam, od kade go potvrdi ti toa? pa ima i pravoslaci od srbija,mk, cg sto mu se pridruzija na proruskite separatisti. I kolku sto znam ovoj vasiot veren svemiren patrijarh od rusija ili od kade e samo pred nekolku 2-3 meseci bese vo albania, vo bliska idnina se ceka papata. pa ovde ne gledam ni talibanski ni islamski radikalizam, od razlika od ovde kade ovoj svemirskiot ne ni vi priznava nesto pa kamo li da stapne ovde.
rastecki broj na vahabi da, ama kraj krajista sekoj ima pravo na izbor na vera, stetni po narodot e togas prv bi im ja pustil policijata da gi prevede.
Тој албанскиот историчар што собира потписи за голема албанија има кажано дека политичари од Мк, Ал и кос се имаат потпишано. Па ти мислиш дека грциве нафта пијат? Што се замислуваш демек сте биле во нато, па ова идеа се потекнува од таа земја членка од нато. И немора да влезат дирекно во конфликт двете земји доволно е малцинствата да земат оружје, и ете ти ситуација како во 2001г.Да не војуваа Македонија и Албанија како држави во 2001?И CNN и BBC не можат да ве прикажат како жртви, постои интернет и цел свет ве гледа со тие исламистички знамиња, што скандирате и зошто поточно протестирате. Плус ваши албанци во секое време можеш да ги начекаш на странските портали како мафтаат брадосани и посакуваат цела европа да ја исламизираат.
Македонците и Србите идат воУкраина за пари, но вашите идат во сирија и ирак поради верата, секој ден убиваат христијани и палат цркви. Убиваат нато војници, се борат проти нив. Како што кажав крзното ви падна не сте жртвени овци, цел свет ве виде дека сте крволочни волци.[DOUBLEPOST=1405257819][/DOUBLEPOST]

i na kraj, se gleda ova i
drugi raboti koj ne planiram da ti gi nabrojam.
Pink Panther (Serbia)
crnogorecot sto zatvorija sega, najgolem narkodiler vo evropa.
sfakajte cel balkan e korumpiran, kradci, i drugo.
[DOUBLEPOST=1405257863][/DOUBLEPOST]http://www.longwarjournal.org/threat-matrix/archives/2014/05/norwegian_fighter_for_isis_kil.php

Последно уредено од модератор:
Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
http://www.youtube.com/watch?v=-iS1G5z-dRY
a kade ke zimaat malcinstvata oruzje, vo grcija? aj be ne tresete zelenila.
kakvi zrtvi CNN i BBC, zasto samo na glupi ne podrzani argumenti se fakate.
i ete vide svetot nie volci i so sega, pak albanija ke vleze u EU 10 god pobrzo od nas, ili da nas ne ni treba EU, ke skapneme so 6000 den plata.
neli sfakate edna rabota deka ti ustvari so skopje 2014 gi navredi i grcite, i bugarite i site drugi sloveni.
ovoj intervju e eden od stotinite koj se napraveni za Sk 2014 ( duri i japancite se smea so projektot) i licnostite koi istorijata gi poznava drugcije, ali ajde ne sakam da se mesam na toa, koga vise pocna so sirenje radikalna ideologija pa ovie od MANU se najprostite istoricari sto gi poznava svetot,
mozes da cekas i bradosani, ali pamti uste edna rabota deka mozes da nacekas i albanci koi se vo senatot na amerika, koi pridonesele nesto za covestvoto. a sto so nas od makedonija zaboraveni i od samiot gospod, najpoznata licnost sto dosol ovde e Ceca. zatoa nemojte da se filmate oti podrskata ne se gubi od nekoi prosti, neobrazovani luge koi pustile bradi.
pa makar kolku za informacii grckiot i bugarskiot premier go imase vo albanija pred nekolku meseci, a i makedonija bese edna od temite za zboruvanje.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Ete gi bre ... Ete kako se zabavuva plemeto na piknik :)

Nie obicno na piknik ideme si peceme skaricka, kjebapi, kubasici ova ona, pa si igrame so nekoja topka aa uu nesto taj film ... glej kako se zabavuva edno inteligentno pleme vo 21 vek :) :) :) :D

A valjda tuka vekje ova e kao feti6 do nivo na du6even orgazam ....

I stvarno ne znam kako imate nervi da im replicirate na pripadnicite na ova pleme tuka na forumov .. mene iskreno mi e gnasno da pretisnam kopce ODGOVORi na vakva gnasna semka ...

Za ovie ni kurshum ne bi dal ... samo klada !

Se izvinuvam za off topicov ali i ne znam dali e bas oftopik ...

V

viktora

Гостин
http://www.youtube.com/watch?v=-iS1G5z-dRY
a kade ke zimaat malcinstvata oruzje, vo grcija? aj be ne tresete zelenila.
kakvi zrtvi CNN i BBC, zasto samo na glupi ne podrzani argumenti se fakate.
i ete vide svetot nie volci i so sega, pak albanija ke vleze u EU 10 god pobrzo od nas, ili da nas ne ni treba EU, ke skapneme so 6000 den plata.
neli sfakate edna rabota deka ti ustvari so skopje 2014 gi navredi i grcite, i bugarite i site drugi sloveni.
ovoj intervju e eden od stotinite koj se napraveni za Sk 2014 ( duri i japancite se smea so projektot) i licnostite koi istorijata gi poznava drugcije, ali ajde ne sakam da se mesam na toa, koga vise pocna so sirenje radikalna ideologija pa ovie od MANU se najprostite istoricari sto gi poznava svetot,
mozes da cekas i bradosani, ali pamti uste edna rabota deka mozes da nacekas i albanci koi se vo senatot na amerika, koi pridonesele nesto za covestvoto. a sto so nas od makedonija zaboraveni i od samiot gospod, najpoznata licnost sto dosol ovde e Ceca. zatoa nemojte da se filmate oti podrskata ne se gubi od nekoi prosti, neobrazovani luge koi pustile bradi.
pa makar kolku za informacii grckiot i bugarskiot premier go imase vo albanija pred nekolku meseci, a i makedonija bese edna od temite za zboruvanje.
Оружје ќе земат како што и вие направивте во 97 во албанија. А за подршката што ви ја даваат вас потсетисе каква подршка америте им ја даваа на авганистанците против СССР во 80те год. Па после дваесетина години парче ги направија камен на камен не оставија. А за скопје 2014 што се гради има и доста македонци што не се сложуваат, но соседите се бунат поради историските личности кои со тек на време си ги присвоиле како свои.
Албанија знаеш ли кога ќе влезе во ЕУ? На свети никад. Од проста причина, МУСЛИМАНСКА ЗЕМЈА. Ако не ти се верува најдобар пример ти е Турција, 50год чека влез во ЕУ и никад нема да го добие. А можеби и тоа е причината и за македонија, еве пример зошто не не примат како ФИРОМ? Ајде и таа варијанта ја пробавме не бива, прочината е големото муслиманско малцинство а не грција или бугарија, се друго ти се детски приказни.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.255
Оружје ќе земат како што и вие направивте во 97 во албанија. А за подршката што ви ја даваат вас потсетисе каква подршка америте им ја даваа на авганистанците против СССР во 80те год. Па после дваесетина години парче ги направија камен на камен не оставија. А за скопје 2014 што се гради има и доста македонци што не се сложуваат, но соседите се бунат поради историските личности кои со тек на време си ги присвоиле како свои.
Албанија знаеш ли кога ќе влезе во ЕУ? На свети никад. Од проста причина, МУСЛИМАНСКА ЗЕМЈА. Ако не ти се верува најдобар пример ти е Турција, 50год чека влез во ЕУ и никад нема да го добие. А можеби и тоа е причината и за македонија, еве пример зошто не не примат како ФИРОМ? Ајде и таа варијанта ја пробавме не бива, прочината е големото муслиманско малцинство а не грција или бугарија, се друго ти се детски приказни.
Aко беше така немаше да добиеме ниту визна либерализација, така да не ти држи вода ова што го кажуваш, а инаку Србија зошто неможе да влезе во ЕУ ????

А чекај сега уште ова,ако не во ЕУ, зошто во НАТО не сакат во никој случај да не примат без компромис со Грција?

Kajgana Shop

На врв Bottom