Мислам дека проблемот е во тоа што, не знаат да користат компјутер, и малце од повеќе владее неедуцираност, основна, basic, неедуцираност во тие кругови.... инаку не би се повикувале на Исламот како на религија, кога ни самите не знаат што проповеда Исламот и дека едно од најголемите гревови е
убиството, овие протести се раководени од вахабистички групи кој што си се платени да шират екстремен тероризам и вахабизам во државава, секој добар верник- муслиман што учествува во нив си зима на себе си, на свои плеќи голем грев, доколку е прав муслиман верник,
кога поддржуваш нешто, исто како и самиот ти да си го направил, поддржуваш убиства = ти си убиец!
Носиш паушални заклучоци. Си го читала ли Куранот некогаш?
2:194 Sveti mjesec je za sveti mjesec,
a i u svetinjama vrijedi odmazda: onima koji vas napadnu uzvratite istom mjerom i Allaha se bojte, i znajte da je Allah na strani onih koji se grijeha klone.
33:50 O Vjerovjesniče, Mi smo ti dozvolili da budu
žene tvoje one kojima si dao vjenčane darove njihove, i one u vlasti tvojoj
koje ti je Allah dao iz plijena, i kćeri amidža tvojih, i kćeri tetaka tvojih po ocu, i kćeri daidža tvojih, i kćeri tetaka tvojih po materi koje su se s tobom iselile, i samo tebi, a ne ostalim vjernicima - ženu-vjernicu koja sebe pokloni Vjerovjesniku, ako se Vjerovjesnik hoće njome oženiti - da ti ne bi bilo teško. Mi znamo šta smo propisali vjernicima kada je riječ o ženama njihovim i o onima koje su u vlasništvu njihovu. - A Allah prašta i samilostan je.
8:41 I znajte da
od svega što u borbi zaplijenite jedna petina pripada Allahu i Poslaniku, i rodbini njegovoj, i siročadi, i siromasima, i putnicima, ako vjerujete u Allaha i u ono što smo objavili robu Našem na dan pobjede, na dan kada su se sukobile dvije vojske, a Allah sve može,
8;39 I
borite se protiv njih dok mnogoboštvo ne iščezne i
dok samo Allahova vjera ne ostane. Ako se oni okane - pa, Allah dobro vidi šta oni rade;
5;33
Kazna za one koji protiv Allaha i Poslanika Njegova vojuju i koji nered na Zemlji čine jeste:
da budu ubijeni, ili razapeti, ili da im se unakrst ruke i noge odsijeku ili da se iz zemlje prognaju.* To im je poniženje na ovome svijetu, a na onome svijetu čeka ih patnja velika,
33;26, 27 a
sljedbenike Knjige, koji su ih pomagali, iz utvrda njihovih je izveo, i strah u srca njihova ulio,
pa ste jedne pobili, a druge kao sužnje uzeli,
i dao vam je da naslijedite zemlje njihove i domove njihove i bogatstva njihova, i zemlju kojom prije niste hodali - Allah sve može.
Следбениците на Книгитe се Евреите и Христијаните.
4;89 Oni bi jedva čekali da i vi budete nevjernici kao što su i oni
nevjernici, pa da budete jednaki. Zato ih ne prihvaćajte kao prijatelje dok se radi Allaha ne isele. A ako okrenu leđa,
onda ih hvatajte i ubijajte gdje god ih nađete, i nijednog od njih kao prijatelja i pomagača ne prihvaćajte,
24;2
Bludnicu i bludnika izbičujte sa stotinu udaraca biča, svakog od njih, i neka vas pri vršenju Allahovih propisa
ne obuzima prema njima nikakvo sažaljenje, ako u Allaha i u onaj svijet vjerujete, i neka kažnjavanju njihovu jedna skupina vjernika prisustvuje!
2;216
Propisuje vam se borba, mada vam nije po volji! - Ne volite nešto, a ono može biti dobro za vas; nešto volite, a ono ispadne zlo po vas. - Allah zna, a vi ne znate.
8;12 Kada je Gospodar tvoj nadahnuo meleke: "Ja sam s vama, pa učvrstite one koji vjeruju!"
U srca nevjernika Ja ću strah uliti, pa ih vi po šijama udarite, i udarite ih po prstima.
A eве ти и зачестеност на бракови помеѓу крвни сродници, најчесто бракови помеѓу први братучеди и поблиски сродници;