Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
И туј 10 душе те нападнале па туј никој не се собира а гарнизон е пун сас Албански дуќани и кафиќи тој лжи некога што не е од Куманово. Да кажа плоштад или паркинг куде паб ај да ти поверују.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Ова е у стилот на Дардан, ме тепаа ама немаше нигде. Пиши ми пп ако те интересира да не гњавам тука да ти дадам линк од 200 настани каде што вие сте главни осомничени. Ја дека со математика се бавам, па и математички гледам на работите односно процентуално вие сте да баш тоа, едно огромно чудовиште. Спореди колку акции има врз вас од нас, и обратно па дојди да дискутираме.
Добро де, ти верувам, највероватно има повеќе случаеви каде македонците се жртви на тепачки.
Но кој е крив за тоа? некое детиште албанец кој нема асални родители кои не му прават притисок да учи? - Да, има и родителот одговорност.
Или институциите кои ништо не превземат за овој феномен, не организираат заеднички семинари, нема средби на родители, неколку средни училишта ги разделија на етнички, провоцираат итн...

Член од
16 април 2014
Мислења
7.346
Поени од реакции
11.775
Што има врска дали сме 15%?
Нели претседателот треба да биде пред се способен? Мислиш не постои албанец поспособен од нашиот претседател?[DOUBLEPOST=1405188464][/DOUBLEPOST]
Сите знаеме дека не е толку едноставно но нека.
Можи хорхе не е способен, ама од вашиве сигурно нема некој поспособен.Гледај ете во тетово и слични општини каде што доминирате кој работи во болници пример?? Македонци така?во тетово ко што сте апла доминантни околу 70-80% се албанци. пошто вашиве се неписмени незнаат да се потпишат а не доктори,претседатели да биле.
иначе како ме насмеа . 500 000 дека сте биле.Абе пописот се еба иначе ќе се видевте до кај сте .и 350 000 ви се многу и тоа со се швицарска тие дасе вратат и од другите држави.Ете ти дадоја да учиш албански,кај сакате знаме си ставате ваше, шо треба друго?
Ти кажав во постон што ме цитираше,имате среќа уса што ве држи иначе имаше да ве нема.
Замисли па само што ќе му правеа србиве на браќата твои од косово.
Немој да мислиш дека те мразам,ни тебе ни некој албанец.живеам во град каде што има 0% албанци така да немам никаков допир.Имам и 2-3ца пријатели од косово со кои се поштоваме како роднини.Уште пред 2-3 години ми рекоја, кај вас има група косовари која е платена од косово и дејствува во Македонија во корист на Косово,АЛбанија..значи политика добра за на подолги стази.И тие пријателиве од косов имаа гнев кон овие што прават проблеми,значи ги гледаат како сељандури, планинци , шлајм или како сакаш последен некој грд збор.Ова пред 2-3 год , а сеа гледам и нив им се има врзано некој филм дека вие шипациве овде сте угнетувани :S Тоа е, му го перат мозокот.
АЛах сака голема албанија.Ако треба qе го гинииме за гољема албанја н???

Oва што ви го дава државава и што живеете подобро и од косоварите што живеат во Косово дури и вие многу.Ништо не плаќате, ние за вас рмбаме и пак не ви чини.Со 15% не заслужувате ни 10% од ова што го имате моментално и сите привилегии од полиција,власт...

Член од
20 февруари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
29
Добро де, ти верувам, највероватно има повеќе случаеви каде македонците се жртви на тепачки.
Но кој е крив за тоа? некое детиште албанец кој нема асални родители кои не му прават притисок да учи? - Да, има и родителот одговорност.
Или институциите кои ништо не превземат за овој феномен, не организираат заеднички семинари, нема средби на родители, неколку средни училишта ги разделија на етнички, провоцираат итн...
Така е за се е крива политиката и верата!!! уште од мали ги двојат во различни градинки, различни училишта, различни класови и послем бараат соживот.Искрено јас сум за соживот но со луѓе што ја сакаат Македонија и ќе ја бранат а не со некој гадови кој сонуваат голема албанија или грција србија и таке натаке

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ова ми личи на нашиот форумџија @Тапетарот Петар по дискурсот. :cautious:
o windfuqer, zashto mi ponizhavash diskurc, be? koga ja sum go pcuell nekogo u majka ili u billo koja zhenski lik u familia?!? ustfari, koga ja ikada nekogo sum mu pcuell za uopshte?!? auf kako sum zanervozirall samo da go znajesh!!! vakvi pcovania samo onije shto go nemat nikakfa kultura mozhat da go vikat u forum!!! forza shkëndia, dole policia!

V

viktora

Гостин
Но националните интереси на албанците не одат во прилог со интересите на радикалните исламисти, дури спротиставени се. радикалците сакаат шеријат, а албанскиот националист сака во ЕУ каде нема да има граници.
Не знам како, но успеа да го убедат секој албанец дека ова е наш приоритет наше решение за албанското прашање.
Конкретно во Македонија е решено така со договор кој ни гарантира живот каде немаме да бидеме граѓани од втор ред, каде нема да има разлика со животот на тој кој живее во Албанија и тој во Косово, каде можеме да истакнеме национални симболи , да учиме на мајчин, да студираме на мајчин. Сето тоа веќе е реалност, останува како крупен проблем премногу централизираната власт, тоа е и генератор на се погрешно што ни се случува.

Се сложувам дека се трудат да се предизвика гнев кај Македонецот, но не од албанците, туку од власта, онака, континуирано веќе деценија. Некој не е задоволен со рамковниот, не е задоволен што албанците се пикат кај секој институција, не се задоволни што албанците им земаат работни места, но пред се не се задоволни затоа што морат да ги поделат тендерите со албанскиот партнер на власта.
Од ваква криза во овој момент добива само власта.

Да сакаа албанците да ја дестабилизираат државата ќе убија деца албанци или па да убијат војници, или па полицајци, тогаш ќе видевме протести и вистинска дестабилизација, дури и конфликт. Знаеме дека полесно е албанците да ги турнеш во војна отколку македонците.

Но не, ова се работи исклучиво македонецот да го мрази уште повеќе албанецот, тоа и се постигна, со ова сакаа меѓународната заедница да ги гледа албанците како темпирана бомба, во ова не знам дали успеваат, но сигурен сум дека успеваат кај распалени дечишта, еве можеш да ги видиш низ коменти што другите членови ги постираат.
Имам силно уверение дека власта работи интензивно да се зголеми нетрпението, по се изгледа работат за поделба на државата, но не сакаат да се знае јавно дека тие го сакаат тоа.

А тоа што извикуваат протестантите, што маици носат, какви пароли презентираат воопшто не важно. Затоа што не можеш секој преотестант да го контролираш што прави и што носи.

Да беше така едноставно тогаш низ Македонија треба да бараме гасни комори кои се направени за албанците. Или па Грција треба да биде многу загрижена од Македонија
Е дури сега ми е јасно што мајка сте барале во Сирија, Ирак и Авганистан да војувате како муџахедини против неверниците од западниот свет. Па вие сте се бореле за да влезите во НАТО И ЕУ! Па така кажете бе мајката ние се упрпавме дека сакате вељика шќиптарија бе. Патем не дека најлесно вас може човек да ве повлече во војна,финтата е друго.Америте викаат терајте ние сме со вас па вие одма на курчење.Е сега у задње време што не ве дружад , јебига можене не им се дига веќе на вас. И баш ми е мило што не сте против македонците, пошто "смрт за каури, фиром, учк, илирида, одетеси бугари, славомакедонци итн..." помисливме дека се однесува на нас, ама фала богу тоа се однесувало на други ѓаури. Ете сега можеме мирно да си спиеме драги мои македонци, пуно се ни објасни.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Но кој е крив за тоа? некое детиште албанец кој нема асални родители кои не му прават притисок да учи?
za tova se krivi mediumite od serbia i instituciite u vllasta shto ne go kontrolirat roditelite da go pravat pritisak vo tepaçot! shqiptarski tepaçi nikad ne mozhat da bidat krivi za nishto. forza shkëndia, dole policia!

o puno, xhabe go diskutirash so lladni gllava i logjikë koga site makedoneci se otvrovani od racizmus i ne go gledat vistinata za oçi kao ti. ali da go vratime za temata: onie shqiptari shto go pravat agresia se nekolku stotici hiladi izolirani slluçai po cell sfet, tova ne je masovno neshto. se zbirale nekollku 400 hiladi detishta od 30-50 godina i mu digat gllasot za dobroto na site luxhe u sfetot da ima mir, stabilen zakon, prosperiteti i nikako kriminaliteti. ali u kogo da mu kazhuvash koga je otvrovan od slepillo za oçi.

Последно уредено:

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Еве го бе и командантот Пантер се јави, кој го бараше :D:

"Hamdi Ndrecaj Panteri budi hrabar mor bifsi neprijatel ..znam ja tebe .i tvoj proslost .nazalost si veliki gubitnik ..
"
"Hamdi Ndrecaj Panteri generale ..te pozdravim sa ovum ljepom pjesmu "
Шипптар си е шипптар, дали бил образован, необразован, дете, возрасен, генерал, претседател, командант, астронаут, секогаш со истите малоумни провокации и без речник.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Но националните интереси на албанците не одат во прилог со интересите на радикалните исламисти, дури спротиставени се. радикалците сакаат шеријат, а албанскиот националист сака во ЕУ каде нема да има граници.
Што е тогаш заклучокот според тебе? Дека постои заговор од страна на власта? Дека албанците што мафтаа со знамиња на арапски не се радикални исламисти туку националисти што не знаеле што се тие знамиња? Дека власта ги организирала протестите? Дека власта промовирала знаме со голема албанија пред европскиот парламент?
Ако албанскиот националист сака во европа каде што нема граници, зошто секоја втора мисла му е голема албанија?

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
Што е тогаш заклучокот според тебе? Дека постои заговор од страна на власта? Дека албанците што мафтаа со знамиња на арапски не се радикални исламисти туку националисти што не знаеле што се тие знамиња? Дека власта ги организирала протестите? Дека власта промовирала знаме со голема албанија пред европскиот парламент?
Ако албанскиот националист сака во европа каде што нема граници, зошто секоја втора мисла му е голема албанија?
cela Televiziska stanica ''Tv Sonce'' imate so golema makedonija pa nikoj ne napravi tolku golema uzbuna.
Nikoj ne go podrzuva radikalizmot, i kolku sto vidov nemase niedno arapsko zname vo petokot.
Pa i vo Skopje kaj da se vrtis gledas ili nekoja crkva ili krst.....ova ne ti e radikalizam?
Na krajot ne mi precat ni dzamii ni crkvi se duri ne pocnuvaat da mu nanesat steta na narodot.
Jas bi se vratil na nesto drugo, bez nikakvi predrasudi, deka podrzuvam protesti, ili deka ne znam sakam da go prefluvam vinata kaj makedoncite.
Makar gledajci po slikite, se gleda deka ima mal broj na protestanti po drugi gradovi, cisto se sobrale 20-30 navivaci. Pa i na tie od Viena lesno im e od tamu, ovde licno ni jas a ima i mnogu kako mene koi ne ziveat so sonot Golema Albanija ili golema Makedonija, da ve potsetam Milosevic se hranese so ova ideologija, pa ete go izgubi i toa sto go imase.
Dali postoj mala moznost da protestite da bidat organizirani, ete cisto da mu se obvrne vnimanieto na narodot za poskapuvanjeto na strujata, naftata, patarinite, registracija na kola, ekoloskata taksa i sto ne drugo?[DOUBLEPOST=1405198781][/DOUBLEPOST]
Ексклузивни фотографии од денешните мировни протести!
Прегледај го приврзокот 97442
vidi, vidi, kreativen![DOUBLEPOST=1405199522][/DOUBLEPOST]
Еве го бе и командантот Пантер се јави, кој го бараше :D:

"Hamdi Ndrecaj Panteri budi hrabar mor bifsi neprijatel ..znam ja tebe .i tvoj proslost .nazalost si veliki gubitnik ..
"
"Hamdi Ndrecaj Panteri generale ..te pozdravim sa ovum ljepom pjesmu "
Шипптар си е шипптар, дали бил образован, необразован, дете, возрасен, генерал, претседател, командант, астронаут, секогаш со истите малоумни провокации и без речник.
Neka pocivat vo mir, site zaginati vo 2001, vojna vo koja dobija samo politicarite.
Denes, pripadnicite na ARM ramo do ramo bilo s iptar ili k aur si go cuvat grbot medjusebno vo Irak ( do 2012 ako ne zgresam) i Avganistan.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
cela Televiziska stanica ''Tv Sonce'' imate so golema makedonija pa nikoj ne napravi tolku golema uzbuna.
Nikoj ne go podrzuva radikalizmot, i kolku sto vidov nemase niedno arapsko zname vo petokot.
Pa i vo Skopje kaj da se vrtis gledas ili nekoja crkva ili krst.....ova ne ti e radikalizam?
Незнам на кој начин посоченава телевизија ја поврза со примерот каде отворено се промовира карта на голема албанија и тоа пред европскиот парламент....
Мислам....глупо е да се негира нешто што е очигледно, и не се работи за узбуни, паники или било што слично, се работи за здраворазумски заклучок. Овие протести имаат за намера да бидат провокација, да го негираш тоа значи да правиш некого будала у здрав мозок.
Dali postoj mala moznost da protestite da bidat organizirani, ete cisto da mu se obvrne vnimanieto na narodot za poskapuvanjeto na strujata, naftata, patarinite, registracija na kola, ekoloskata taksa i sto ne drugo?
Секако дека постои и не ја исклучувам таа можност, но знаеш како беше поговорката? За танго се потребни двајца.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Јас не сум видела толку омраза кај еден народ спрема друг, абе им смета тоа што едноставно живееме, дишиме и постоиме. тоа ни говори дека се работи за крајно несреќни и огорчени луѓе..... дали ако сите македонци ги снема од планетава ќе бидете посреќни? молим вас... нема да бидете ама знате шо, еве ви едно добро горко турско од мене и бонбона малце искулирајте и научете се да уживате колку толку во едноставното постоење ако треба и ганата ќе ја легализираме само плс доста со хејтање према нас зашо знаеме да кулираме колку толку

Последно уредено:
Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Секогаш постои заговор, барем ти треба да занеш.
Кажи твое мислење, дали оваа владеење заслужува вакви протести?
Еве отстрани ги тие кои носат мапи и извикуваат нацистички пароли.
Дали судството залужува протести?

Голема Албанија не е во мисла на албанецот, колку што му е на македонецот, не се бомбардира албанецот од медиуми со такви наслови како што се бомбардира македонецот. Скоро секој ден се бомбардира со скандалозни наслови каде наталитетот на албанците се претставува како апокалиптичен, или секое рамковно вработување се најавува неколку пати...

Ми личиш како овие од власта, на секои протести се обидуваа, бараа низ протестантите и кога ќе најдат некој бивш сдс, или тетка или тетин на некој член на сдс одма протестите ги кваливикуваа како партиски.

Па што ако во Брисел некој промовирал мапа на некоја голема Албанија, не се тие народни избраници, сега да ги бркаме сите забегани и да ги контролираме што ќе носат?
Искрено, по застрашувачки е тремата и паранојата што ја имате. Тоа е последица на бомбардирањата на медиумите и на власта.

Албанците протестираат, одма ете, бараат голема Албанија, затоа што промовираат мапа. Смешно.
Искрено само затоа што промовираат мапа те убедувало? Или самиот протест?

Не викам дека повеќето албанци не го имаат тој сон, го имаат, но тоа е само сон. Можеш да негираш дека македонците имаат сличен? Особено македонските иселеници?

Сакаш примери каде судството се избламира?

Kajgana Shop

На врв Bottom