Ништо не е толку едноставно. Затоа не е лошо да споделиш теорија. Да ги видиме појдовните точки, па да дискутираме.Сите знаеме дека не е толку едноставно но нека.
Добро де, ти верувам, највероватно има повеќе случаеви каде македонците се жртви на тепачки.Ова е у стилот на Дардан, ме тепаа ама немаше нигде. Пиши ми пп ако те интересира да не гњавам тука да ти дадам линк од 200 настани каде што вие сте главни осомничени. Ја дека со математика се бавам, па и математички гледам на работите односно процентуално вие сте да баш тоа, едно огромно чудовиште. Спореди колку акции има врз вас од нас, и обратно па дојди да дискутираме.
Можи хорхе не е способен, ама од вашиве сигурно нема некој поспособен.Гледај ете во тетово и слични општини каде што доминирате кој работи во болници пример?? Македонци така?во тетово ко што сте апла доминантни околу 70-80% се албанци. пошто вашиве се неписмени незнаат да се потпишат а не доктори,претседатели да биле.Што има врска дали сме 15%?
Нели претседателот треба да биде пред се способен? Мислиш не постои албанец поспособен од нашиот претседател?[DOUBLEPOST=1405188464][/DOUBLEPOST]
Сите знаеме дека не е толку едноставно но нека.
Така е за се е крива политиката и верата!!! уште од мали ги двојат во различни градинки, различни училишта, различни класови и послем бараат соживот.Искрено јас сум за соживот но со луѓе што ја сакаат Македонија и ќе ја бранат а не со некој гадови кој сонуваат голема албанија или грција србија и таке натакеДобро де, ти верувам, највероватно има повеќе случаеви каде македонците се жртви на тепачки.
Но кој е крив за тоа? некое детиште албанец кој нема асални родители кои не му прават притисок да учи? - Да, има и родителот одговорност.
Или институциите кои ништо не превземат за овој феномен, не организираат заеднички семинари, нема средби на родители, неколку средни училишта ги разделија на етнички, провоцираат итн...
o windfuqer, zashto mi ponizhavash diskurc, be? koga ja sum go pcuell nekogo u majka ili u billo koja zhenski lik u familia?!? ustfari, koga ja ikada nekogo sum mu pcuell za uopshte?!? auf kako sum zanervozirall samo da go znajesh!!! vakvi pcovania samo onije shto go nemat nikakfa kultura mozhat da go vikat u forum!!! forza shkëndia, dole policia!Ова ми личи на нашиот форумџија @Тапетарот Петар по дискурсот.
Е дури сега ми е јасно што мајка сте барале во Сирија, Ирак и Авганистан да војувате како муџахедини против неверниците од западниот свет. Па вие сте се бореле за да влезите во НАТО И ЕУ! Па така кажете бе мајката ние се упрпавме дека сакате вељика шќиптарија бе. Патем не дека најлесно вас може човек да ве повлече во војна,финтата е друго.Америте викаат терајте ние сме со вас па вие одма на курчење.Е сега у задње време што не ве дружад , јебига можене не им се дига веќе на вас. И баш ми е мило што не сте против македонците, пошто "смрт за каури, фиром, учк, илирида, одетеси бугари, славомакедонци итн..." помисливме дека се однесува на нас, ама фала богу тоа се однесувало на други ѓаури. Ете сега можеме мирно да си спиеме драги мои македонци, пуно се ни објасни.Но националните интереси на албанците не одат во прилог со интересите на радикалните исламисти, дури спротиставени се. радикалците сакаат шеријат, а албанскиот националист сака во ЕУ каде нема да има граници.
Не знам како, но успеа да го убедат секој албанец дека ова е наш приоритет наше решение за албанското прашање.
Конкретно во Македонија е решено така со договор кој ни гарантира живот каде немаме да бидеме граѓани од втор ред, каде нема да има разлика со животот на тој кој живее во Албанија и тој во Косово, каде можеме да истакнеме национални симболи , да учиме на мајчин, да студираме на мајчин. Сето тоа веќе е реалност, останува како крупен проблем премногу централизираната власт, тоа е и генератор на се погрешно што ни се случува.
Се сложувам дека се трудат да се предизвика гнев кај Македонецот, но не од албанците, туку од власта, онака, континуирано веќе деценија. Некој не е задоволен со рамковниот, не е задоволен што албанците се пикат кај секој институција, не се задоволни што албанците им земаат работни места, но пред се не се задоволни затоа што морат да ги поделат тендерите со албанскиот партнер на власта.
Од ваква криза во овој момент добива само власта.
Да сакаа албанците да ја дестабилизираат државата ќе убија деца албанци или па да убијат војници, или па полицајци, тогаш ќе видевме протести и вистинска дестабилизација, дури и конфликт. Знаеме дека полесно е албанците да ги турнеш во војна отколку македонците.
Но не, ова се работи исклучиво македонецот да го мрази уште повеќе албанецот, тоа и се постигна, со ова сакаа меѓународната заедница да ги гледа албанците како темпирана бомба, во ова не знам дали успеваат, но сигурен сум дека успеваат кај распалени дечишта, еве можеш да ги видиш низ коменти што другите членови ги постираат.
Имам силно уверение дека власта работи интензивно да се зголеми нетрпението, по се изгледа работат за поделба на државата, но не сакаат да се знае јавно дека тие го сакаат тоа.
А тоа што извикуваат протестантите, што маици носат, какви пароли презентираат воопшто не важно. Затоа што не можеш секој преотестант да го контролираш што прави и што носи.
Да беше така едноставно тогаш низ Македонија треба да бараме гасни комори кои се направени за албанците. Или па Грција треба да биде многу загрижена од Македонија
za tova se krivi mediumite od serbia i instituciite u vllasta shto ne go kontrolirat roditelite da go pravat pritisak vo tepaçot! shqiptarski tepaçi nikad ne mozhat da bidat krivi za nishto. forza shkëndia, dole policia!Добро де, ти верувам, највероватно има повеќе случаеви каде македонците се жртви на тепачки.
Но кој е крив за тоа? некое детиште албанец кој нема асални родители кои не му прават притисок да учи?
Што е тогаш заклучокот според тебе? Дека постои заговор од страна на власта? Дека албанците што мафтаа со знамиња на арапски не се радикални исламисти туку националисти што не знаеле што се тие знамиња? Дека власта ги организирала протестите? Дека власта промовирала знаме со голема албанија пред европскиот парламент?Но националните интереси на албанците не одат во прилог со интересите на радикалните исламисти, дури спротиставени се. радикалците сакаат шеријат, а албанскиот националист сака во ЕУ каде нема да има граници.
cela Televiziska stanica ''Tv Sonce'' imate so golema makedonija pa nikoj ne napravi tolku golema uzbuna.Што е тогаш заклучокот според тебе? Дека постои заговор од страна на власта? Дека албанците што мафтаа со знамиња на арапски не се радикални исламисти туку националисти што не знаеле што се тие знамиња? Дека власта ги организирала протестите? Дека власта промовирала знаме со голема албанија пред европскиот парламент?
Ако албанскиот националист сака во европа каде што нема граници, зошто секоја втора мисла му е голема албанија?
vidi, vidi, kreativen![DOUBLEPOST=1405199522][/DOUBLEPOST]Ексклузивни фотографии од денешните мировни протести!
Прегледај го приврзокот 97442
Neka pocivat vo mir, site zaginati vo 2001, vojna vo koja dobija samo politicarite.Еве го бе и командантот Пантер се јави, кој го бараше :
"Hamdi Ndrecaj Panteri budi hrabar mor bifsi neprijatel ..znam ja tebe .i tvoj proslost .nazalost si veliki gubitnik .."
"Hamdi Ndrecaj Panteri generale ..te pozdravim sa ovum ljepom pjesmu "
Шипптар си е шипптар, дали бил образован, необразован, дете, возрасен, генерал, претседател, командант, астронаут, секогаш со истите малоумни провокации и без речник.
Незнам на кој начин посоченава телевизија ја поврза со примерот каде отворено се промовира карта на голема албанија и тоа пред европскиот парламент....cela Televiziska stanica ''Tv Sonce'' imate so golema makedonija pa nikoj ne napravi tolku golema uzbuna.
Nikoj ne go podrzuva radikalizmot, i kolku sto vidov nemase niedno arapsko zname vo petokot.
Pa i vo Skopje kaj da se vrtis gledas ili nekoja crkva ili krst.....ova ne ti e radikalizam?
Секако дека постои и не ја исклучувам таа можност, но знаеш како беше поговорката? За танго се потребни двајца.Dali postoj mala moznost da protestite da bidat organizirani, ete cisto da mu se obvrne vnimanieto na narodot za poskapuvanjeto na strujata, naftata, patarinite, registracija na kola, ekoloskata taksa i sto ne drugo?
Секогаш постои заговор, барем ти треба да занеш.Што е тогаш заклучокот според тебе? Дека постои заговор од страна на власта? Дека албанците што мафтаа со знамиња на арапски не се радикални исламисти туку националисти што не знаеле што се тие знамиња? Дека власта ги организирала протестите? Дека власта промовирала знаме со голема албанија пред европскиот парламент?
Ако албанскиот националист сака во европа каде што нема граници, зошто секоја втора мисла му е голема албанија?