Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
На 90% од самоубиствените напади цел им се и убиваат муслимани.
Погрешно. Во тие случаи цел се шиити или ако станува збор за шиити цел се сунити. И едните и другите сметаат дека само тие се муслимани а другите се неверници и затоа ги убиваат.
Радикалниот ислам е продукт на Саудиска Арабија а таму се сунити, исто како и муслиманиве во Македонија. Така да бомбашки напад во кој многу веројатно може да има муслимани за нив е неприфатлив.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
И што на пример еве се разнесат некаде у МК: и во тој случај има муслимани? Што тогаш? Мислам дека далеку сме од некој да се разнесе во МК. е тек тогаш ќе биде каша попара.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.589
Си напишал глупости, оти очигледно немаш познавања од темата.

Радикалниот исламистички тероризам не бира број на жртви и обично исламистичките терористи од Европа се кријат и не излегуваат со соопштенија.

Во Франција, поточно во Тулуз и Монтабан, се случиле во 2012 година 3 одделни исламистички терористички напади, во кои биле убиени 7 христијани и евреи. Повеќе информации: http://en.wikipedia.org/wiki/Toulouse_and_Montauban_shootings

На 24.05.2014 се убиени 3 луѓе (2 евреи и 1 христијанка) пред еврејски музеј во Брисел и белгијската полиција води истрага за исламистички терористички напад. Има и еден осомничен, наводно радикален исламист, кој наводно по нападот избегал. http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Museum_of_Belgium_shooting

Исламистички терористички акт имавме и на Смилковско езеро, кога албански радикални исламисти убија христијани и избегаа, сличен случај како терористичките исламистички напади во Тулуз, Монтабан и Брисел.
Некој би рекол дека со овие паралели би сакал да го минимизираш смилковскиот настан , потенцирајќи дека ете и во ЕУ истото се случува. Уште малку и ќе додадеш - "ништо страшно"
Исто така, не мислам дека исламистичкиот фактор е осамен во заднината на овој грозоморен настан. Колку и да сака власта да не убеди во спротивното, сепак, не може да се негира впечатокот дека и албанскиот национал-шовинизам е во заднината, рака под рака со вехабизмот. Иако, тоа е неприродно сојузништво, на кое со неодобрување глкедаат вехабиите и неалбанците Муслимани.[DOUBLEPOST=1405160832][/DOUBLEPOST]
На 90% од самоубиствените напади цел им се и убиваат муслимани..
Каков фактор се само самоубиствените напади?
Зошто некој, кој ја разгледува состојбата, би ги двоел самоубиствените од несамоубиствените напади?
Зарем во несамоубиствените напади на Муслиманите, не гинат луѓе?

Како и да е, сметам дека бројкава од 90% ти е доста избегана од реалноста, особено кога ќе се земат в предвид сите грозоморни случки, пута десет од смилковско, кои ги пијат Христијаните од Сирија, Нигерија, Египет и др.

Член од
6 мај 2014
Мислења
647
Поени од реакции
1.184
Некој би рекол дека со овие паралели би сакал да го минимизираш смилковскиот настан , потенцирајќи дека ете и во ЕУ истото се случува. Уште малку и ќе додадеш - "ништо страшно"
Tој би релативизирал се што зборува лошо за моменталната власт, мислам дека и би дозволил да го нагузат во име на Грујо.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.589
И што на пример еве се разнесат некаде у МК: и во тој случај има муслимани? Што тогаш? Мислам дека далеку сме од некој да се разнесе во МК. е тек тогаш ќе биде каша попара.
Терортистичките активности на Албанците тука, ќе бидат исклучиво насочени кон неалбанците немуслимани. Барем до сега така беше. Бомбите што ги поставуваа, беа исклучиво во неалбански градски средини. Смилковско е изразено антихристијански акт.
и да не набројувам, многу простор ќе фатам.

V

viktora

Гостин
Они немаат никаква причина да извршуваат самоубивствени бомбашки напади. Нема потреба џабе животит да го ризикува. Потребно е еден калаш, наоѓаш фиљан македонец му пукаш у глава, јаваш магарето во косово и од таму сереш како политички монтираат случај против тебе. Брада до цицки, пантолони три четврти, со знамето на селтик(нормално у арапски превод) испаѓаш на протест и тврдиш како радикалните каури шират верска омраза притоа на секои поминати 30 чекори извикуваш allahy akbar, uck ilirida.
Едина земја сме каде што можеш да убиеш неверник и да не одговараш. Не убиваат ко кучина, а ние се тешиме дека треба да бидиме среќни што не почнале да не дигаат у вис со самоубици.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.589
Не убиваат ко кучина, а ние се тешиме дека треба да бидиме среќни што не почнале да не дигаат у вис со самоубици.
Грозно е што имаме власт која се нарекува себе си патриотска, а сето тоа немо го гледа веќе неколку години.
Горка утеха на членството на таа партија е, што нечинењето на нивната партиска врхушка, би било копирано, дури и појачано, од опозицијата, кога таа би дошла на власт.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Јас си го живеам животот, но дел од моето срце и живот е и мојата родна земја Мaкедонија за која нема да дозволам некои шлајмови да ја уништат ;):)
Како тоа нема да дозволиш? Што ќе направиш, со што ќе ги сопреш? Со чукање по тастатура и пишувањш дека биле чкљарци или како го пишуваш гадниот збор?

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Како тоа нема да дозволиш? Што ќе направиш, со што ќе ги сопреш? Со чукање по тастатура и пишувањш дека биле чкљарци или како го пишуваш гадниот збор?
Прво ти несaкаш да прашаш како, туку сакаш да ме изругаш иако сум Македонец. Ете од таквите како тебе ни пати државата. Наместо да се поддржуваме ти се правиш интересен со цел да добиеш некое лајче повеќе ;)

Второ да ти одговорам на прашањето........ Гостивар е Македонски град во кој во голема бројка живеат Чкљарци, па затоа многу Македонци меѓу кои и ти немаш храброст да отидеш таму или пак во Тетово, Чаир..... да живееш.
Ама ете јас како еден чистокрвен Македонец и Христијанин барајќи работа дојдов да живеам во Гостивар, со што го намалив бројот на населени Чкљарци во Гостивар бар за 1, а бројот на населени Македонци во Гостивар го зголемив за еден.
Еден ден да дојде до војна со Чкљарците ти ќе си тој кој ќе си го земе пасошчето и ќе си бега во странство, а јас ќе останам тука и ќе се борам за мојава земја Македонија.
Моментално доволно е и преку интернет што не им дозволувам на некои Чкљарци да плукаат по Македонија и да викаат дека убијците се невини и да бараат права за нив, во однос на тебе кој си тера сеир и сака да ме руга за да добие некое лајкче повеќе.

Позз ;):)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Прво ти несaкаш да прашаш како, туку сакаш да ме изругаш иако сум Македонец. Ете од таквите како тебе ни пати државата. Наместо да се поддржуваме ти се правиш интересен со цел да добиеш некое лајче повеќе ;)

Второ да ти одговорам на прашањето........ Гостивар е Македонски град во кој во голема бројка живеат Чкљарци, па затоа многу Македонци меѓу кои и ти немаш храброст да отидеш таму или пак во Тетово, Чаир..... да живееш.
Ама ете јас како еден чистокрвен Македонец и Христијанин барајќи работа дојдов да живеам во Гостивар, со што го намалив бројот на населени Чкљарци во Гостивар бар за 1, а бројот на населени Македонци во Гостивар го зголемив за еден.
Еден ден да дојде до војна со Чкљарците ти ќе си тој кој ќе си го земе пасошчето и ќе си бега во странство, а јас ќе останам тука и ќе се борам за мојава земја Македонија.
Моментално доволно е и преку интернет што не им дозволувам на некои Чкљарци да плукаат по Македонија и да викаат дека убијците се невини и да бараат права за нив, во однос на тебе кој си тера сеир и сака да ме руга за да добие некое лајкче повеќе.

Позз ;):)
Не ми требаат мене лајкови како што ти требаат тебе да се фалиш кај другарите. И еј, не ме смеј :pos: го намалил бројот за 1, не те прашуваш како и што оти е глупаво а и смешно истовремено. И да, ќе бегам фала богу, и тоа во скоро време, за некои 4-5 години (сега не сум во можност) ќе ме нема, ќе одам некаде подалеку од ова патење и страдање, од оваа земја во која кој што сака прави, во земја која нема правдина, во земја во која дипломираните метаат вециња, а синовите на високите се министри. Да не ја вртиме темата, ти не знаеш што пишуваш, дали тролаш или стварно немаш појма тоа незнам.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209

Многу те сакам кога си хард кор.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Бобче, како мислиш дека си го намалил? Уби некој?

Doc holidej

I'm your huckleberry!
Член од
6 септември 2012
Мислења
78
Поени од реакции
52
А ти со што ќе ја одбраниш!? Со тролање и контра реплики (барем да се од некој што заслужува)....:)
Со тоа што едвај чекаш да и туриш пепел на оваа држава и да одиш во други краишта!! (со среќа)
Со тоа што омаловажуваш и реплицираш уште една изреволтирана душа? -Ама на тастатура бил патриот!! Ако е барем некаде е..Ти каде си? Што правиш ти? Колку си вреден него да го реплицираш!! Ама тој чука по тастатура и не е вредњн и достоен да се декларира како таков...Барем тој ја искажува гоечината на негов најдобар начин.Дали.знаеш дека баш поради тој тастатура патриотизам како ти велиш се собрани голем број на албанците на протест,најголемите пропаганди се преку интернетот во денешницава (You tube,Fb,twitter,разно разни форуми) Ако мене ме прашуваш тој е поголем патриот од тебе кој едвај чека да ја заборави државава и фати гитла..Збогум македонче искрено ти посакувам да го оствариш твојот сон таму некаде и заборави ја земјата која те направила толкав момак (трол).

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
А ти со што ќе ја одбраниш!? Со тролање и контра реплики (барем да се од некој што заслужува)....:)
Со тоа што едвај чекаш да и туриш пепел на оваа држава и да одиш во други краишта!! (со среќа)
Со тоа што омаловажуваш и реплицираш уште една изреволтирана душа? -Ама на тастатура бил патриот!! Ако е барем некаде е..Ти каде си? Што правиш ти? Колку си вреден него да го реплицираш!! Ама тој чука по тастатура и не е вредњн и достоен да се декларира како таков...Барем тој ја искажува гоечината на негов најдобар начин.Дали.знаеш дека баш поради тој тастатура патриотизам како ти велиш се собрани голем број на албанците на протест,најголемите пропаганди се преку интернетот во денешницава (You tube,Fb,twitter,разно разни форуми) Ако мене ме прашуваш тој е поголем патриот од тебе кој едвај чека да ја заборави државава и фати гитла..Збогум македонче искрено ти посакувам да го оствариш твојот сон таму некаде и заборави ја земјата која те направила толкав момак (трол).
А зошто би бранел ваква земја, па макар и на тастатура? Зошто, во земја во која не сум спокоен што го дишам воздухот и што сум полн со страв да не ми се случи нешто? Не, не би бранел ваква Македонија која ден по ден се повеќе и повеќе се распаѓа, држава во која чекавме многу за да се донесе одлука за случај кој беше повеќе од очигледен што и како треба со него.

Kajgana Shop

На врв Bottom